Elévülés+ erkölcsi bizonyítvány

JohnK # 2013.01.14. 06:43

Üdvözlöm!
Egy évvel ezelőtt bocsátottak próbára 2 évre, most egy külföldi vízumhoz szeretnék erkölcsi bizonyítványt kapni.
Kérdésem, hogy ez szerepelni fog-e a bizonyítványban?
Úgy tudom, hogy a külföldi hatóság 'full character report'-ot kér, ehhez vajon hogyan kérjem le az erkölcsit?

Előre is köszönöm!

JohnK # 2013.01.14. 07:46

Még egy kérdés: próbára bocsátással állok-e intéykedés hatája alatt?

Sherlock # 2013.01.14. 11:45

Intézkedés hatálya alatt állsz.

Bella87,

az a büntetéstől függ hogy mikortól. Adhat az elnök, a gyakorlatban meg nem ad.

nixxike89 # 2013.01.15. 18:25

Jó estét!
Az én kérdésem a következő: 2012-ben szabálysértési pénzbírságra ítéltek, melyre részletfizetést kértem, ami 2013.áprilisában jár majd le. Erkölcsi bizonyítvány mikor kaphatok, illetve "tiszta" lesz? Köszönöm a válaszokat

Dr.Attika # 2013.01.15. 18:27

Akár most is. Az erkölcsi nem tartalmazza a szabálysértési szankciót.

nixxike89 # 2013.01.15. 18:28

Köszönöm a gyors választ..
Viszont ez már a második ügyem volt, hogy tisztább legyen a kép, zaklatás miatt....tehát akkor biztosan kaphatok?

Dr.Attika # 2013.01.15. 18:36

Holnap bemegy a legközelebbi postára. 3100,- forint fejében megvesz egy erkölcsi kérőt, kitölti, beadaja és cca. kettő hét múlva megtudja.

TZsolt2011 # 2013.01.15. 22:08

Kedves nixxike89!

Biztosan megfogja kapni az erkölcsi bizonyítványát.

Vegye alapul a gyorshajtásokat. Bár lehet durva példákat állítok Ön elé, de ismer Ön olyan politikust, akinek a munkakörének ellátásához nem kérnék az erkölcsi bizonyítvány?! Mégis hány olyat hallhat/olvashat a hírekben, hogy gyorshajtáson kapták az illetőt.. Vagy részegen vezetett, de felmentési jogával élt.
De mondhatnék olyan rendőr ismerőst, akit azért tanácsoltak el a testülettől, mert kiment egy olyan balesethez, amelynél részeg kormánytisztviselő szondáztatott és elvette a jogosítványát, de a tisztviselő még mindig a tisztelt padsorok között ül...

Ha ők megkapták az erkölcsit, akkor Ön biztosan megkapja.

nixxike89 # 2013.01.16. 20:55

köszönöm TZsolt!

norbisz8 # 2013.01.21. 15:33

Segitséget kérek!!!!
2009.dec.6.-án elkövetett ittas vezetés büncselekménye,és közúti baleset okozása (itt csak az én jármüvem sérült,és nem volt személyi sérülés.)1.-év 8.-hónapra eltiltottak a gépjármüvezetéstöl,és 84000,ft pénzbirságra itéltek.A birságot megfizettem,az eltiltás letelt,és 2012.szeptemberében utánképzés keretein belül visszaszereztem a jogositványomat.A kérdésem az lenne,hogy ha most igénylek hatósági erkölcsi bizonyitványt,akkor ez szerepelni fog benne,vagy Tiszta bizonyitványt fogog kapni?
Válaszát elöre is köszönöm!!!
Tisztelettel:H.Norbert

Horgi1 # 2013.01.23. 23:13

Tanácsot szeretnék kérni. A fiam büntetlen előéletű,még szabálysértése sem volt. Kérte az erkölcsi bizonyítványt a Vaskapu utcában a férjemmel és a másik fiammal együtt és a fent említett gyermekem nem kapta meg a bizonyítványt,míg a családom többi tagja igen.Érthetetlen és sértő az eljárás.A vállalkozás miatt fontos lett volna minél előbb a kisebbik gyermekemnek is ez az irat.A fiam 26 éves,idág tanult, külföldön is. Egyébre nem tudtunk gondolni, mint arra, hogy nincsen bejelentett munkahelye és ezért tartották vissza a bizonyítványt.
Lehetséges ez? Hova tudunk fordulni jogorvoslatért?

Rafina67 # 2013.01.24. 21:54

Kedves Horgi!
Ne fantáziálj!
Az ügyintézési határidőn belül meg kell kapnia, ha nem tiszta a múltja akkor is kap értesítést.
Minden jót!
R

Rafina67 # 2013.01.24. 21:55

kedves Norbi8!
Elvileg, ha csak ennyi:-) akkor tiszta az erkölcsid.
Minden jót!
R

krox # 2013.01.25. 09:07

Kedves Jogdoktorok, a következő lenne a kérdésem.Két éve jogerősen elítélt a bíróság közokirat hamisítás bűncselekménye miatt, elzárást kaptam amelyet pénzbírsággal megválthattam. Kaphatok-e erkölcsi bizonyítványt.
Köszönöm a válszokat.

Infot Kérő # 2013.01.26. 07:29

Üdvözlöm!

Segítséget szeretnék kérni. 2010 nyarán hivatalos személy által elkövetett közokirathamisításért pénzbüntetésre ítéltek, amit 2011-ben kifizettem. A kérdésem a következő: kaphatok-e tiszta erkölcsit, ha bíróságon szeretnék elhelyezkedni? Úgy tudom, a bíróság nem "sima" erkölcsi bizonyítványt kér, értem ez alatt azt, hogy nem azt kérik, büntetlen előéletű-e valaki, hanem az igazságügyi alkalmazottak szolgálati jogviszonyáról szóló törvény meghatározott §-ának bekezdései alapján vizsgálják, az illető megfelel-e az általuk támasztott követelményeknek.
Sürgős válaszra lenne szükségem!!
Köszönettel:
Infót Kérő

skorpio66 # 2013.01.27. 08:51

Tisztelt Jogászok és Fórumozók!
Büntetett előélethez főződő hátrányok alóli mentesítés elvileg lehetséges kegyelemmel is. Most azt olvasom, hogy köztársasági elnöki kegyelemmel sem törölhető az elítélt a nyilvántartásból. Már nem egészen értem. Mi a tapasztalat? Tudom, alig esélyes a kegyelem általában.
De erkölcsinél mi a visszajelzés? Ha a bíróságnál kéri az ember, hogy felezzék meg, ott milyenek az esélyek?
Kérem szépen, akinek tapasztalata vagy információja van, tájékoztasson! Sajnos gépkocsivezetőként erkölcsi nélkül nem lehet dolgozni. Keresem a legjobb megoldást. Köszönöm szépen.

Agent Cooper # 2013.01.30. 00:17

Kedves skorpio66!

Amennyiben mentesítik a büntetett előélethez főződő hátrányok alól, úgy kaphat erkölcsit. Az, hogy nem törlik a nyilvántartásból, azt jelenti, hogy ha újabb bűncselekményt követ el, akkor a bíró látni fogja az előzményt.
Mindenképpen érdemes megpróbálni a bíróságnál, ha már letelt a félidő, nagy eséllyel sikerülhet. Ha mégsem, még mindig lehetséges a kegyelmi kérvény.

Kedves Infót Kérő!

Sikerült olyan rejtélyesen fogalmazni, hogy képtelenség korrekt választ adni.

Kedves krox!

Elzárást szabálysértési eljárásban szabhatnak ki, pontosan kellene tudni, hogy milyen felfüggesztett szabadságvesztés büntetést kapott.

Üdv: A. Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Warrior207 # 2013.01.30. 21:12

Tisztelt Hölgyem illetve Uram!

Egy 2006-ban,csekély mennyiségre elkövetett kábítószer (marihuana) átadása vétség ügyében,2008 augusztusában két tárgyalás után 1 év próbára bocsátottak! (15 vádlott,összevont tárgyalások) 2009 augusztusában letelt a próbára bocsátás időtartama! 2011. évben jelentkeztem egy Büntetés-Végrehajtási intézményhez biztonsági felügyelőnek! Megfeleltem minden kritériumnak kivéve egynek! 2011. januárjában megalakult a Nemzeti Védelmi Szolgálat,amely arra hivatott,hogy a hivatásos állományba jelentkezőknél végezzen kifogástalan életvitel ellenőrzést! 2 úriember kijött a lakhelyemre környezettanulmányra,előtte pedig lekérték a kartonom a helyi rendőrkapitányságon! Megbeszéltük a dolgot és abban maradtunk,hogy részükről semmi akadálya a felvételemnek és ajánlani fognak a parancsnoknak! Ez így is történt,ugyanis kifogástalan életvitelű minősítést készítettek rólam,ám de szóban megemlítették a parancsnoknak,hogy volt egy fiatalkori botlásom és ennek következtében a "főnök" elutasította a jelentkezésem! Nem tetszett neki a dolog... Véleményem szerint nem követtem el égbe kiáltó bűnt,fiatalkorú voltam,hibáztam... Egy fórumban azt olvastam,hogy a próbára bocsátás időtartamának letelte után,még 3 évig megőrzik az aktát!
Na de a kérdések a következők! :
Újra szeretnék jelentkezni a BV-hez és arra vagyok kíváncsi,hogy újból kiszúrnák-e a stiklimet az NVSZ-esek? Hozzátenném,hogy az első ellenőrzésnél,a rendőrségnél semmit sem találtak rólam,csak az általam kitöltött jelentkezési lapról értesültek a vétségemről! Bár a későbbiekben azt mondták,hogy megkapták csak 1-2 héttel később... Ki tudja,hogy igaz e...
A (B) lehetőség pedig,ha nem jönne össze a BV,akkor katonának szeretnék jelentkezni. Oda csak egy hatósági bizonyítványra van szükség,miszerint nem szerepelek a bűntettesek nyilvántartásában! Azt a dokumentumot megkaphatom-e?
Nem merem ráírni a jelentkezési lapra,hogy folyt ellenem rendőrségi eljárás,mert félek,hogy ismét elutasítanának! Viszont,ha nem írom rá és a későbbiekben kiderül,akkor amiatt nem fognak foglalkozni velem,mert hazug vagyok...

Mit tegyek???

A válaszokat előre is Nagyon Szépen Köszönöm!!!!!

Tisztelettel: Warrior207

cirmo # 2013.02.04. 10:34

Tisztelt jogászok!

Az után érdeklődnék, ha párom verekedés miatt felfüggesztett büntetést kapott, úgy kaphat esetleg tiszta erkölcsit? Vagy ez mindenképp szerepelni fog benne?

Válaszukat várva, üdvözlettel:

cirmo

Sherlock # 2013.02.04. 19:43

Akkor kaphat ha letelik a felfüggesztett időtartama.

Warrior207 # 2013.02.04. 21:16

Kérem segítsen valaki,mert kifutok az időből!

Rafina67 # 2013.02.05. 09:31

Kedves Warrior207!

A kifogástalan életvitel vizsgálatban elvárt eredményt még évekig nem fogja tudni teljesíteni amiatt a baki miatt.
Katonának viszonyt nyugodtan jelentkezhet.

Azonban, mivel a nyilvántartásból sosem törlik csak nem vehető figyelembe ezért azt javasolom hogy minden 15 éven belül történt eseményt írjon le a jelentkezési lapjára.
A "semmiségeket" csak akkor veszik negatívumként figyelembe, ha törvény írja elő vagy ha eltagadja.
Ne tagadja le.
Az már önmagában hazugság és egy hazuggal egyetlen testület sem bajlódik.

Minden jót!
R

Warrior207 # 2013.02.06. 15:29

Tisztelt Rafina 67!

Ezek szerint nem írja elő törvény,hogy a Magyar Honvédség megtagadja a felvételt egy olyan jelentkezőnél,mint pl. Én. És nem is dönthetnek szubjektív módon,elítélve engem a vétségem miatt? Ha megkérem a hatóságit,akkor a büntetlen előéletű mondat fog szerepelni benne?

Válaszát előre is köszönöm!

Warrior207 # 2013.02.06. 17:44

Inkább csak annyit kérdezek,hogy 1 éves próbára bocsátás miatt (2008-2009) szerepelek-e a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala bűnügyi nyilvántartójában? Illetve,hogy az ettől a hatóságtól kért igazolásban mi fog szerepelni?

Tisztelettel: Warrior207

bull51 # 2013.02.10. 10:52

Üdvözletem

2005 márciusában lettem elítélve hivatali visszaélésért. 10 hónap, két évre felfüggesztve.

Sima erkölcsit tudom hogy kaphatok, de nem tudom, hogy hatósági (büntetlenségi) igazolásomban fog-e szerepelni.

előre is köszönöm a választ