Roni, a kézhezvételtől számított 8 munkanapon belól készül el, ekkor kiküldik, és számítsd hozzá a postán töltött néhány napot...talán megérkezik...talán.
Lauben, a felfüggesztés leteltének napján mentesültéls, tiszta erkölcsit kapsz.
Roni, a kézhezvételtől számított 8 munkanapon belól készül el, ekkor kiküldik, és számítsd hozzá a postán töltött néhány napot...talán megérkezik...talán.
Lauben, a felfüggesztés leteltének napján mentesültéls, tiszta erkölcsit kapsz.
Lafead!
Köszönöm szépen a gyors választ! Bízom benne, hogy ideér! Szép estét!
Roni
Sziasztok!A páromat a bíróság egy hete csalás miatt 60 000 ft pénzbüntetésre itélte.Személyi kölcsönt vett fel hamis munkáltatóival.Jelenleg vagyonőrként dolgozik.A kérdésem az lenne hogy bevonhatják-e az itélet miatt a vagyonőr igazolványát?Léci válaszoljatok!
Senki se tud segíteni!Nagyon megíjedtem hogy esetleg bevonhatják a vagyonőr igazolványát!
Be.
Obudafan,köszi a választ!Rövid volt és velős.Ha egy hét telt el a tárgyalás óta akkor az itélet jogerős lett.Kb. mikor számíthat az igazolvány visszavonására?
sziasztok'
az lenne a problémám, hogy vagyonvédelmi rendszerek szerelésével szeretnék foglalkozni alkalmazottként, de van egy folyamatban lévő ügyem, ami hamis árú megjelőlés "címszó" alatt fut. még nem volt tárgyalás sem, a büntetés valószinűleg csak pénzbeni lesz(kb. 50.000).
nos ha jól tudom ehez a munkához, majd hatósági engedély is kell, aminek feltétele a büntetelen előélet, ill. ezt a munkáltató is kéri,
ha majd meg lesz az ítélet, utána én végezhetek ilyen munkát, ill. kaphatok-e engedélyt? számomra a logikus a nem lenne. csak fősulin is ezt a szakirányt tanulom "biztonságtechnikai mérnök", és akkor ezek szerint a ha meg lesz a diplomám ki is dobhatom a kukába? az erkőlcsi tudom hogy tiszta lesz, de a cégeknek a böntetelen előélet számit
Tiszteletem!
Szinte minden órán előkerül az elévülés...mint büntetőjog, mint adózás...van egy történet, amivel nem értek egyet.
Ha tegyük fel büntetett követek el....majd a rendőrségi nyomozás nem jut eredményre, és az ügy elévül. Majd én másnap mikor már elévült az ügyem, akkor elmegyek a rendőrségre és bejelentem, hogy én voltam a tettes. A rendőrség nem fog foglalkozni velem, mert ez ügyem elévült?...vagy új és fontos információ miatt újból előveheti az ügyemet?
ÉN úgy gondolom, hogy a fontos és új információ miatt újból fog indulni a nyomozás.
De segítsetek ki ha nem így van.
U.I: Lenne egy másik is...állampolgári jog...
Mi történik akkor, ha egy magyar állampolgárnak születik külföldön gyermeke...tegyük fel angolszáz területen, ahol a területi jog van érvényben...
Akkor én most "angol" vagy magyar leszek? Esetleg mindkettő?
Köszönöm
Üdv!
Könnyű testi sértés vétségében megrovásban részesített a bíróság. 5000 Ft illeték megfizetsésére köteleztek.(csekk vagy még mindig nem jött erről,így befizetni nem tudtam)
Ha ez az ítélet 2007 szeptemberében jogerőre emelkedett, akkor szerepelni fog ez az erkölcsi bizonyítványomban?
Előre is kösszönet a válaszért!
Jó napot érdeklődni szeretnék: Nemrég kaptam jogerősen 1 év börtönt 2 évre felfüggesztve, kaphatok-e erkölcsi bizonyítványt? vagy csak a felfüggesztés lejárta után? Köszönöm a választ!
Tisztelt: Hölgyem,Uram! Én egy eröszakos büncselekmény miatt,kettő év nyolc hónap letöltendő szabadságvesztést kaptam.Kilenc éve szabadultam,azóta nem volt dolgom a hatósággal.Az lenne a kérdésem hogy,lehetek-e egyéni vállalkozó,vagy felejtsem el?
Tisztelt Hölgyem Uram!
Egyik ismerősömet autólopásért ítélték el,2006. novemberében szabadult. 1 év börtönbüntetése volt.Az lenne a kérdésem,hogy az erkölcsi bizonyítványba ez hány évig mutatkozik meg.Mikor évül el?
Válaszát előre is köszönöm!
T. Ügyvédurak!
Kettő év felfüggesztve három évre./adócsalás/
Ez volt a büntetésem kb a felénél tartok.
Kérdezném hogy 2 év leteltével van-e esélye kérnem kegyelmet?
Ha igen akkor azt kb.mikor érdemes kezdeményeznem,vagyis mennyi az átfutás a döntésig?
Köszönettel
Zsolnai
Tisztelt Hölgyem/ Uram!!
2006-ban 1 év felfüggesztett volt a buntetésem lopás miatt...
Kérdésem a Következő, ha most igénylek erkölcsi bízonyitványt, akkor szerepelni fog benne az 1 év felfüggesztett???
Köszönettel:
V.C.
elnézést!! kihagytam, h szerepelek a rendorségi nyilvántartásban is!!!
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni két dologban:
Kb. 5-6 éve volt egy 100.000-es banki tartozásom, nem foglalkoztam vele, ahogy láttam, 2008. március végéig tartanak nyilván emiatt a BAR listán. Ennek tükrében milyen erkölcsit fogok kapni most?
Egy közeli rokonomnak fűtés számla tartozása volt az önkormányzati lakásán, úgy tudom a bíróságra is eljutott az ügy. Azóta rendezte, megszűnt a tartozása (pár hónappal ezelőtt). Ilyenkor ez megjelenik az erkölcsijében?
Köszönöm a választ előre is!
Sziasztok!
Én sikkasztotam jó nem sok összeget a kárt meg is térítettem.A kérdésem az lenne,hogy milyen büntetést kaphatok,és hogy lehet e ezek után fedhetetlenségit kérnem?
Előre is köszönöm válaszotokat.
Sziasztok!
A következő lenne a helyzet! Szeretnék emigrálni kanadába! Ahhoz viszont ki kell tölteni egy nyomtatványt amelyben az ember után néznek 10 évig visszamenőleg a "bűnügyi nyilvántartásban"! Namost nekem volt egy ügyem és bűnösnek találtak számítógépes csalás elkövetésében! Volt fényképezés újjlenyomat stb.!( 3 x-or léptem fel egy ember internetes felhasználói nevével, tárgyalás nem volt hanem az ügyészésg meghozta ezt az ítéletet! Perkölcséget kellett kifizetnem! Ez 7 éve történt!) Ahogy olvasom a hozzászólásokat "ObudaFan" hogy a bűnügyi nyilvántartásból az embert 15 év után törlik! Tehát így úgy hiszem hogy nem tudnék emiatt emigrálni mert kizáró ok ha valaki szerepel a nyilvántartásban!
Az a kérdésem hogy amikor elkövettem ezt a "bűncselekményt" akkor még nem volt ilyen törvény viszont mire 2 év múlva határoztak már létezett! És az érdekelne hogy lehet e tenni ez ügyben valamit hogy töröljenek a nyilvántartásból?
Előre is köszönöm a válaszotokat!
Üdv.: Sz.Péter
Péter bácsi!
a bűncselekményt mindig az elkövetés időpontjában érvényes jogszabályok alapján kell elbírálni.Nem értem, mit jelent az hogy az "ügyészség" hozott ítéletet, amikor ítéletet csak bíróság hozhat.
A BÜNYI-ben mindenki szerepel akit eljárás alá vonak a BÜTETENYI-ben pedig csak a felelősségre vont
elkövetők.Utóbbiak szerepelnek az "erkölcsiben"...
Katt ide, itt mindent megtalálsz!
http://www.complex.hu/…900085_0.htm
A Bnytv. 57. §-a értelmében a hatósági erkölcsi bizonyítvány a bűntettesek nyilvántartásának adatairól a nyilvántartás kezelője által kiállított közokirat, amely a kiállítástól számított három hónapig érvényes. A hatósági erkölcsi bizonyítvány kiállítását kizárólag az érintett személy kérheti, és tartalmazza a kérelmező természetes személyazonosító adatait, büntetlensége, mentesítésben részesülése, továbbá a vádemelés elhalasztása esetén a „bűntettesek nyilvántartásában nem szerepel” közlést, illetőleg a büntetett előélete esetén az egyes büntetésekre és intézkedésekre vonatkozó adatokat.
A Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény (a továbbiakban: Btk.) 100. § - 106. §-ai rendelkeznek a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól történő mentesítésről. E rendelkezések értelmében a mentesítés folytán az elítélt mentesül azon hátrányos következmények alól, amelyeket az elítéléshez jogszabály fűz. A mentesített személy büntetlen előéletűnek tekintendő, és nem tartozik számot adni olyan elítélésekről, amelyre nézve mentesítésben részesült. Újabb bűncselekmény elkövetése esetén a mentesítés nem terjed ki azokra a hátrányos következményekre, amelyeket e törvény a korábbi elítéléshez fűz. Az elítélt mentesítésben részesülhet a törvény erejénél fogva, bírósági határozat alapján, vagy kegyelem útján.
A Btk. valamint a Bnytv. rendelkezései alapján, amennyiben az elítélt mentesült a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól, büntetlen előéletűnek tekintendő, a hatósági erkölcsi bizonyítványt pedig ennek megfelelően állítják ki számára. A bűnügyi nyilvántartásban azonban a Bnytv. rendelkezéseinek megfelelően ennél tovább, a törvény által meghatározott időpontig kezelik az adatokat. Így például a gondatlan bűncselekmény miatt szabadságvesztésre ítéltek esetében a mentesítés beálltától számított öt évig.
A büntetett előélethez fűződő joghátrány tartalma az, hogy az érintett személy erkölcsi tisztaságát ennek következtében nem tudja igazolni, amennyiben azonban mentesül e joghátrány alól, már igen. A mentesülésnek, mint jogintézménynek tehát az a célja, hogy az elítélt személyeket a társadalomba visszaintegrálja, és egy újabb esélyt adjon számukra a negatív megkülönböztetés nélküli élethez.
A helyes link:
http://www.complex.hu/…t9900085.htm#…
A BŰNTETTESEK NYILVÁNTARTÁSA
9. § A bűntettesek nyilvántartásának célja a büntetett, illetve a büntetlen előélet tényének megállapítása bűnüldözési, igazságszolgáltatási és nemzetbiztonsági érdekből, valamint az érintett jogai gyakorlásának biztosítása, illetőleg mások jogainak és biztonságának védelme érdekében.
10. § (1) A bűntettesek nyilvántartása tartalmazza
ba) a bűncselekmény(ek) megnevezését,
bb) a bűncselekmény(ek) Btk. szerinti minősítését,
bc) az elkövetői és az elkövetési alakzat megjelölését,
bd) a bűncselekmény(ek) elkövetésének idejét,
be) azt, hogy az elítélt visszaeső, különös visszaeső, többszörös visszaeső-e;
(2) A büntetés-végrehajtási adatok közül a bűntettesek nyilvántartása tartalmazza
11. § (1) A 10. § (1) bekezdésének a)-b) pontjában meghatározott adatokat az a bíróság, ügyészség, illetőleg nyomozó hatóság közli, amely előtt az eljárás befejeződött.
(2) A 10. § (1) bekezdésének c)-e) pontjában meghatározott adatokat a határozatot hozó ügyészség, illetőleg nyomozó hatóság közli.
(3) A 10. § (1) bekezdésének f)-i) és k)-n) pontjában meghatározott adatokat az a bíróság közli, amely előtt a határozat jogerőre emelkedett.
(4) A 10. § (1) bekezdésének j) pontjában meghatározott, továbbá a 10. § (2) bekezdésének h) pontjában meghatározott adatok közül a pénzbüntetés szabadságvesztés büntetésre történő átváltoztatására vonatkozó adatokat az a bíróság közli, amely az alapügyben első fokon eljárt.
12. § (1) A 10. § (2) bekezdésének a)-g) pontjában, valamint - ha a nyilvántartott halála a büntetés végrehajtásának időtartama alatt következett be - a 10. § (1) bekezdésének o) pontjában meghatározott adatokat a büntetés-végrehajtás külön jogszabályban meghatározott szerve közli. A büntetés-végrehajtás „jogszabályban meghatározott szerve” kifejezés alatt kell érteni a Magyar Honvédség Katonai Fogházat is.
(2) A 10. § (2) bekezdésének h) pontjában meghatározott adatok közül a közérdekű munka szabadságvesztés büntetésre átváltoztatására vonatkozó adatokat a büntetés-végrehajtási bíró közli.
(3) A 10. § (2) bekezdésének i) pontjában meghatározott adatokat - a (4) bekezdés szerinti kivétellel - a közügyektől eltiltás, a foglalkozástól eltiltás és a járművezetéstől eltiltás végrehajtását ellenőrző rendőrség közli.
(4) A 10. § (2) bekezdésének i) pontjában meghatározott adatok közül a kiutasításra vonatkozó adatokat önállóan alkalmazott kiutasítás esetén az a bíróság közli, amely előtt a határozat jogerőre emelkedett, szabadságvesztés büntetés mellett alkalmazott kiutasítás esetén a büntetés-végrehajtás külön jogszabályban meghatározott szerve közli.
nyilvántartása.
3. § A bűnügyi nyilvántartás az e törvényben meghatározott adatokat tartalmazó, közhitelű hatósági nyilvántartás, amelynek feladata az e törvényben meghatározott adatok gyűjtése, kezelése, azokról okirat kiadása, törvényben meghatározott jogosultaknak adatok szolgáltatása.
4. § A bűnügyi nyilvántartásra és a törvényben szabályozott hatósági eljárásra az államigazgatási eljárás általános szabályairól szóló 1957. évi IV. törvény rendelkezéseit az e törvényben meghatározott eltérésekkel kell alkalmazni.
5. § A bűntettesek, a kényszerintézkedés alatt állók, a büntetőeljárás alatt állók, a DNS-profilok nyilvántartását, illetve a daktiloszkópiai és fénykép nyilvántartást a belügyminiszter irányítása alatt álló, a belügyminiszter rendeletében kijelölt szerv kezeli.
6. § A 2. §-ban meghatározott nyilvántartás törvényességi felügyeletét a Legfőbb Ügyészség látja el.
7. § A bűnügyi nyilvántartás tartalmazza annak a személynek (a továbbiakban: nyilvántartott) az adatait,
8. § (1) Az adatokat a (2) bekezdésben meghatározott, önálló nyilvántartásokban kell kezelni.
(2) Az adatokat
kell kezelni.
A linkek gagyik voltak.A törvényhelyek az alábbiakban olvashatók! Bocs...
Remélem segítettem! Váradi Laci
16. § (1) A bűntettesek nyilvántartásába felvett adatokat - a (2) bekezdésben meghatározott kivétellel -
kell kezelni.
(2) Annak a személynek az adatai, aki többszörösen van nyilvántartva, akkor törölhetők, ha minden adatra vonatkozóan eltelt az (1) bekezdés szerinti nyilvántartási idő.
17. § A 10. §-ban meghatározott adatok szolgáltatásának igénylésére
jogosultak.
18. § A 10. § (1) bekezdésében meghatározott adatok szolgáltatásának igénylésére
aa) a fegyveres biztonsági őrség felügyeletének ellátásával kapcsolatos feladatai ellátásához,
ab) a nukleáris létesítményben, továbbá a létesítmény hatósági ellenőrzésével, a létesítmény tervezésével, építésével, üzemeltetésével, átalakításával, a nukleáris berendezések karbantartásával, a nukleáris anyag felhasználásával, tárolásával, szállításával és a szállítmányok kísérésével összefüggő munkakörökben történő foglalkoztatáshoz szükséges büntetlenség megállapításához,
ac) a személy- és vagyonvédelmi, illetőleg a magánnyomozói tevékenység végzéséhez szükséges engedély kiadásához;
19. § A 10. § (1) bekezdésében meghatározott adatokból, törvényben meghatározottak szerint adatszolgáltatás igénylésére jogosult
Tisztelt Forumozók,
amennyiben egy vétség miatt indult eljárást büncselekmény hiányában megszüntették, a bíróság a vádlottat jogerősen felmentette és megállapította az eljáró hatóság tévedését, akkor hogyan szerepelhet bármilyen nyilvántartásban az illető személy?
Hugo,
sehogyan sem szerepelhetsz, ha felmentettek, minden adattartalmat törölni kell - a nyilvántartó felé történő -bírósági értesítés alapján.
Péter bácsi,
ha ügyészség hozta az "ítéletet" akkor az lehet megrovás, vagy vádelhalasztás. Ezen esetekben valószínűleg már nem szerepelsz a nyilvántartásban feltéve azóta nem követtél el bcs-t és/ vagy nem ítéltek el.
vivien,
az eset összes körülménye alapján dől el ki milyen büntetést fog kapni, az így hogy nem sokat sikkasztottam, édes kevés...a százmilliárd Ft sem sok az ezermilliárdhoz képest...
és a büntetés milyensége adja a nyilvántartási időt is.
Mizujs, a BAR listán türtánő szereplés nincs öf-ben a nyilvántartással, abban eljárás alatt állók, büntetésben vagy intézkedésen részesültek szerepelnek. A szomszédod ügyében számomra kevés az adat, ha esetleg úgy érted, hogy kifizette a tartozást és emiatt nem ítélték el, nem szerepel.
Vanette, erkölcsid tiszta, nyilvántartásod viszont még 15 évig nem lesz az.
Kzsolnai,
kegyelmet bármikor lehet kérni a közt. elnöktől.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |