Telephely nélküli vállalkozás

kismukk # 2007.12.09. 09:15

Lakhely szerinti onkorm. megmondja.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.12.05. 12:36

Nem egészen azt kérdezted akkor, amire választ vártál. Vannak ugyanis olyan tevékenységek, amelyekhez telephelyengedély szükséges - akkor is, ha a vállalkozásnak csak székhelye van. Ilyenkor a telehelyengedélyt a székhelyre kell megkérni.
Hogy az "autókozmetika" telelhelyengedélyhez kötött-e, azt én nem tudom.

hotrem # 2007.12.05. 12:21

Köszönöm a választ. A legfontosabb számomra, hogy telephelyet nem kötelező megjelölni - ezek szerint. A székhelyet tudtam, hogy kell, gondolom annak jó a lakcím.
A székhelyen csak apeh vizsgálódhat papírmunka formájában, a tevékenység végzésével kapcsolatosan - mivel nincs telephelyem - senki nem piszkálódhat. Jól gondolom?????

Ellenőrzéskor pedig felmutatom a megrendelőimmel kötött szerződést, mely szerint tudomásul veszik, hogy nekik kell a környezetvédelmi feltételeknek megfelelniük az én általam végzett munkafolyamattal kapcsolatban. A számlát pedig egyszerűen kiállítom, hogy autókozmetikai szolgáltatás.

Mire kellene még nagyon figyelni ebben az ügyben?
Nem akarok gondot....

Kovács_Béla_Sándor # 2007.12.05. 12:13

Telephely nem kell. De attól tartok, székhelyet akartál kérdezni, az viszont kötelező. Igaz, ma már az is lehetséges, hogy - természetesen illő díjért - egy ügyvédi iroda megengedi, hogy hozzá jelentsd be a székhelyedet.

hotrem # 2007.12.05. 11:13

Egyéni vállakozóként (alkalmazott nélkül) olyan vállalkozást szeretnék indítani, amihez nem szeretnék telephelyet megjelölni: autós témakörben, autókozmetikával szeretnék foglalkozni úgy, hogy a munkámat a megrendelőim által biztosított épületben, udvaron, különböző helyen végezném, attól függően, hogy kinek dolgozom.

Van-e erre lehetőség úgy, hogy a jogszabályoknak megfeleljen?
Milyen teáor számoknál és feltételeknél keresgéljek?