Lakhely szerinti onkorm. megmondja.
Telephely nélküli vállalkozás
Nem egészen azt kérdezted akkor, amire választ vártál. Vannak ugyanis olyan tevékenységek, amelyekhez telephelyengedély szükséges - akkor is, ha a vállalkozásnak csak székhelye van. Ilyenkor a telehelyengedélyt a székhelyre kell megkérni.
Hogy az "autókozmetika" telelhelyengedélyhez kötött-e, azt én nem tudom.
Köszönöm a választ. A legfontosabb számomra, hogy telephelyet nem kötelező megjelölni - ezek szerint. A székhelyet tudtam, hogy kell, gondolom annak jó a lakcím.
A székhelyen csak apeh vizsgálódhat papírmunka formájában, a tevékenység végzésével kapcsolatosan - mivel nincs telephelyem - senki nem piszkálódhat. Jól gondolom?????
Ellenőrzéskor pedig felmutatom a megrendelőimmel kötött szerződést, mely szerint tudomásul veszik, hogy nekik kell a környezetvédelmi feltételeknek megfelelniük az én általam végzett munkafolyamattal kapcsolatban. A számlát pedig egyszerűen kiállítom, hogy autókozmetikai szolgáltatás.
Mire kellene még nagyon figyelni ebben az ügyben?
Nem akarok gondot....
Telephely nem kell. De attól tartok, székhelyet akartál kérdezni, az viszont kötelező. Igaz, ma már az is lehetséges, hogy - természetesen illő díjért - egy ügyvédi iroda megengedi, hogy hozzá jelentsd be a székhelyedet.
Egyéni vállakozóként (alkalmazott nélkül) olyan vállalkozást szeretnék indítani, amihez nem szeretnék telephelyet megjelölni: autós témakörben, autókozmetikával szeretnék foglalkozni úgy, hogy a munkámat a megrendelőim által biztosított épületben, udvaron, különböző helyen végezném, attól függően, hogy kinek dolgozom.
Van-e erre lehetőség úgy, hogy a jogszabályoknak megfeleljen?
Milyen teáor számoknál és feltételeknél keresgéljek?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02