Más rendszám az autón

Atis77 # 2008.04.16. 05:27

Akkor mesélek.

Volt egy trabim amit szétloptak alkatrészenként. Rendszámot levettem kocsi eltűnt. Kaptam öcsémtől egy régi passatot, és mig vontettuk igazoltattak. Rendszáma ugrott. A kocsit kivittuk a dunaprta akkor még szerviz utnak hivtuk. Én meg ráraktam a trabi rendszámát hogy ne tűnjön gazdátlannak. Egyszer csak eltünt a kocsi. Irány a yard. Kiderült ők vitték el a mélyfúróba mert nem stimmelt a kocsi és a rendszá. Az autókat kivonták a forgalomból, én meg kaptam 6 honapot 2 évre felfüggesztve. Hatósági jejzés meghamisitása miatt. Csak ennyire szard le a dolgot. A szélvédő mögötti rendszám sem megoldás, mert a sogoromat elküldték ezért KPM szemlére és addig forgalmija sem volt. Inkább 4-5db csavarral rögzitsd oda nem hiszem hogy neki áll vele szorakozni utána, és állitsdérékenyebbre a riasztót, vagy próbálj kamera elé állni éjszakára.

guba # 2008.04.16. 04:11

Btk. 277/A. § (1) Aki

1. egyedi azonosító jelet eltávolít, vagy egyéb módon meghamisít,
  2. olyan dolgot szerez meg, vagy használ fel, amelynek egyedi azonosító jele hamis, hamisított, illetőleg amelynek egyedi azonosító jelét eltávolították,

bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

monalisa1 # 2008.04.15. 14:54

Már hogy a fenébe ne vennéd észre: elindulás előtt mindenki köteles ellenőrizni az összes világítását, gumikat stb., tehát ha körbejárod a kocsit mielőtt beülsz, csak látnod kell jó-e a rendszám?! (Csak hát ugye figyelmetlenek vagyunk és kényelmesek...)

Az üvegekbe bele lehet maratni a saját rendszámot, onnantól nem sok értelme van veled szórakozni a muksónak.

A rendőr jogosan ír fel, mert idegen rendszámmal tilos közlekedni., úgy is veheti: valamiféle büncselekmény elkövetésére készülsz és ezért a hamis rendszám...

A saját rendszámot elől hátul 1-2 hétig tedd a szélvédő mögé, jól látható helyre, így nem lophatja le.

A rendőrségen tett feljelentés fénymásolatát tartsd az irataid közt, ellenőrzéskor hasznos lehet számodra.

Kriszke # 2008.04.15. 12:06

Kedves fórumozók!

Kérdezném, hogy megvalósul-e vmilyen bcs vagy szabs. ha nem a saját rendszám van az autómon. Ez azért elég fontos kérdés nekem, mert valaki szórakozik, és már töbedik alkalommal cserélgeti le a parkolóban éjjel a rendszámomat, az enyémet kiveszi a tartóból és betesz helyette egy másikat, de őszinte legxek? Unom már a dolgot, eddig kétszer is bejelentettem, a hivatalos utat bejártam, de megelégeltem, és egy ideje valami más rendszám van az autón, de nem foglalkozom vele, hidegen hagy már. Lehet ebből nekem valami bajom? Vagy ha lehet akkor viszont azért gondolom mindenképpen mellettem szóló érv, hogy nyoma van annak a hatóságnál, hogy már előzetesen kétszer is ellopták az enyémet, tehát ezzel talán védekezhetek. Semmi biztosítékom nincs arra, hogy ha megint bejelentem ezt, akkor holnap ismét nem cseréli le az illető valami másra a sajátomat, azaz tehetetlen vagyok.

Köszönöm előre is a tanácsokat, szakmai véleményeket! Mi történhet, ha pl. igazoltatnak és akkor derül fény a valótlan rendszámra? Csak mert ugye a nagy rohanásban sokszor én se nézem meg, hogy vajon éppen azon az éjszakán megint lecserélték nekem vagy sem, így előfordulhat, hogy magam se tudok róla, még ha ezt is megint bejelentem, akkor se.
K