Ki kapja meg az adataimat egy ilyen helyzetben?


Gabor78 # 2024.04.14. 13:04

Munkaviszonyom során felfedeztem, hogy a munkáltatóm nem csak hogy ÁFA-t csal, nem ad bizonylatot, eltitkolja a jövedelmét, de általános iskolásokat is dolgoztat(a 10 és 14éves fiait, heti 30 órában legalább). Igazából az első sajnos a magyar realitás, viszont a második volt ami kivágta nálam a biztosítékot. Sok ember szerint rendben van, hogy 6 óra iskola után még 6 órás eladó/árufeltöltő müszakot lehúz a gyerek a boltban. Szerintem nincs.

A bejelentést a NAV ürlapján megtettem, teljes név, cím, telefonszám. Ezt azóta megbántam. Nem azért, mert már nem gondolom, hogy helyes amit tettem, hanem egyszerüen szeretnék még háborítatlanul élni a faluban ahol lakom. Nem feltétlenül gondolom, hogy a bejelentett fél kapná meg az adataim, viszont a NAV-os kollégák is szeretnek pletykálni.

A válaszokat előre is köszönöm.

drbjozsef # 2024.04.14. 15:44

Gabor78,

Ki kapja meg az adataimat egy ilyen helyzetben?

Hivatalból nyilván a munkáltatód nem, meg más érintett sem. De ahogy mondod, van pletyka is. Azzal nem tudsz mit kezdeni - mármint, hogy ne történjen meg. Legfeljebb, ha megtörtént, és jogszerűtlen volt, és bizonyítani tudod hogy ki mikor hogyan közölte illetéktelennel, akkor esetleg pereskedhetsz, ha sérelem ér, vagy hátrányod származik belőle.

Szomorú örökös # 2024.04.14. 19:23

Gabor78

a NAV-os kollégák is szeretnek pletykálni
Az az állásába kerülne. A NAV-nál dolgozók is csak akkor nézhetnek bele az adó-adataidba, ha hivatalosan megbízólevelük van rá.
A rendszer rögzít minden belépést és kiderül nagyon gyorsan, az illető meg megy a szőnyeg szélére...utána meg az utcára.