Ki kapja meg az adataimat egy ilyen helyzetben?


Szomorú örökös # 2024.04.14. 19:23

Gabor78

a NAV-os kollégák is szeretnek pletykálni
Az az állásába kerülne. A NAV-nál dolgozók is csak akkor nézhetnek bele az adó-adataidba, ha hivatalosan megbízólevelük van rá.
A rendszer rögzít minden belépést és kiderül nagyon gyorsan, az illető meg megy a szőnyeg szélére...utána meg az utcára.

drbjozsef # 2024.04.14. 15:44

Gabor78,

Ki kapja meg az adataimat egy ilyen helyzetben?

Hivatalból nyilván a munkáltatód nem, meg más érintett sem. De ahogy mondod, van pletyka is. Azzal nem tudsz mit kezdeni - mármint, hogy ne történjen meg. Legfeljebb, ha megtörtént, és jogszerűtlen volt, és bizonyítani tudod hogy ki mikor hogyan közölte illetéktelennel, akkor esetleg pereskedhetsz, ha sérelem ér, vagy hátrányod származik belőle.

Gabor78 # 2024.04.14. 13:04

Munkaviszonyom során felfedeztem, hogy a munkáltatóm nem csak hogy ÁFA-t csal, nem ad bizonylatot, eltitkolja a jövedelmét, de általános iskolásokat is dolgoztat(a 10 és 14éves fiait, heti 30 órában legalább). Igazából az első sajnos a magyar realitás, viszont a második volt ami kivágta nálam a biztosítékot. Sok ember szerint rendben van, hogy 6 óra iskola után még 6 órás eladó/árufeltöltő müszakot lehúz a gyerek a boltban. Szerintem nincs.

A bejelentést a NAV ürlapján megtettem, teljes név, cím, telefonszám. Ezt azóta megbántam. Nem azért, mert már nem gondolom, hogy helyes amit tettem, hanem egyszerüen szeretnék még háborítatlanul élni a faluban ahol lakom. Nem feltétlenül gondolom, hogy a bejelentett fél kapná meg az adataim, viszont a NAV-os kollégák is szeretnek pletykálni.

A válaszokat előre is köszönöm.