Utánanéztem és a diákigazolványom lejárta után, a 45 nap türelmi idő alatt (2017. nov.1-dec.15), is volt biztosításom. Tehát akkor erre a 2 hónapra még nem kellett a TB-t befizetnem igaz? Hanem januárban lett volna esedékes az első önálló befizetés. Ha most bemegyek a NAV-hoz, akkor simán töltsem ki az "ADAT- ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP (18T1011)"-ot, hogy mostantól magamnak fizetem a TB-t?
Egyébként megnéztem a 2017-es évre vonatkozó adóigazolást, amit a diákszövetkezet küldött:
Sorszám alapján azon a nyomtatványon, amit nonlet linkelt az 1, 5, 18, 21, 29, 36, 40, 44, 48, 61, 64, 65, 69, 76, 77, 79, 80-as mezők voltak kitöltve összeggel. TB-ről egyik mező sem szólt. 2017-ben, már a NAV csinálta meg az adóbevallás tervezetét, nekem csak el kellett fogadnom. Ergo ez idén is így lesz. Mivel november-decemberben még biztosított voltam a türelmi időnek köszönhetően, így nem lesz feltűnő amikor a NAV készíti a tervezetet, hogy már nem diákként dolgoztam diákszövetkezetnél, hiszen a diákjogviszonyom türelmi ideje zajlott.
Mennyire jó a gondolatmenetem?
Egyébként már nem dolgozom a diákszövetkezetnél. Érdemes ki is iratkoznom szerintetek tőlük?