TB fizetés

sortie # 2017.04.06. 07:43

bandi33 2017.04.04. 14:08

Jó napot!Tisztelet fórumozók,azzal a problémával fodulok önökhöz,hogy én jelenleg reintegrációs őrizetben vagyok.És az én tudomásom szerint addig még a B.V.Intézethez tartozom nem kell TB-Járulékot fizetnem,mert a B.V.Intézethez tartozom?!De mint megtudtam Édesanyám fizeti utánam már hónapok óta a TB-t.Én mondtam neki ne fizesen,mert nem kell!Sajnos nem sok a fizetése és szeretném a felesleges kiadásoktól megóvni!De ő nem érti meg amit mondok neki.Kérem valaki írja nekem le,hogy ebben az esetben mit lehet tenni,hogy végre megértse azt,hogy nem kell fizetnie és az eddig fizetett pénzt vissza kaphatja e?Köszönöm előre is az információt!

T. Kérdező!

Tbj. 16. § (1) Egészségügyi szolgáltatásra a biztosított és

(itt egy hosszú felsorolás jön, például kiskorú, hajléktalan stb. és az n pontban találja az Önre vonatkozó részt)

n)fogvatartott.

(Azt, hogy ki minősül fogvatartottnak a Bv. törvény definiálja.)

Kérjen egy igazolást a Bv-től, amit jutassanak el ezirányú kérelmükkel együtt a NAV részére.

butaa # 2017.04.05. 14:13

Tisztelt Fórumozók! A segítségüket szeretném kérni! Az egészségügyi szolgáltatási járulékomat szeretném elkezdeni fizetni. A szükséges nyomtatványt kitöltöttem útmutató szerint majd elektronikus módon az ügyfélkapun keresztül el is küldtem. Válszként az érkezett, hogy nem rendelkezem jogosultsággal az adatszolgáltatás beküldésére és ajánlottak egy bizonyos EGYKE nevű nyomtatványt kitölteni,de sajnos nem tudtam értelmezni ezt a nyomtatványt. Valaki sejti esetleg, hogy mit nem csináltam jól?

bandi33 # 2017.04.04. 12:08

Jó napot!Tisztelet fórumozók,azzal a problémával fodulok önökhöz,hogy én jelenleg reintegrációs őrizetben vagyok.És az én tudomásom szerint addig még a B.V.Intézethez tartozom nem kell TB-Járulékot fizetnem,mert a B.V.Intézethez tartozom?!De mint megtudtam Édesanyám fizeti utánam már hónapok óta a TB-t.Én mondtam neki ne fizesen,mert nem kell!Sajnos nem sok a fizetése és szeretném a felesleges kiadásoktól megóvni!De ő nem érti meg amit mondok neki.Kérem valaki írja nekem le,hogy ebben az esetben mit lehet tenni,hogy végre megértse azt,hogy nem kell fizetnie és az eddig fizetett pénzt vissza kaphatja e?Köszönöm előre is az információt!

gothmog123 # 2017.03.29. 10:21

Felhivtam őket, nem látják még a bejelentést. Azt mondták hivjam vissza őket pár hét múlva...

Rexor # 2017.03.28. 12:52

Szerintem nyugodtan felhívhatod őket, és jelezd nekik, hogy a kapott infó alapjén ezen és ezen a napon be lettél jelentve.

gothmog123 # 2017.03.28. 12:40

Még mindig nem lettem biztosítva...

A navot érdemes felhívni vagy csak ártok magamnak ha halandó emberként megpróbálok velük kommunikálni?

Rexor # 2017.03.21. 15:51

Igen, az előfordulhat.

gothmog123 # 2017.03.21. 13:36

Köszi.

Beszéltem vele, azt mondta megtörtént a bejelentés (17T1041 nyomtatvány).

Akkor ez csak az átfutási idő, tehát nem látom én azonnal az ügyfélkapun csak kitudja hány nap vagy hét mulva?

Rexor # 2017.03.21. 13:02

Jelezd a megbízónak, illetve elkérheted a bejelentőlapod másolatát is tőle.

gothmog123 # 2017.03.21. 09:55

Köszönöm szépen a választ. Esetleg van tanácsod hogy mit tegyek? Csak nyaggatni lehet a megbizót?

Ha tovabb fizetem a t1011es 7000 forintot abból baj lehet?

Rexor # 2017.03.21. 09:43

Nem munkáltató, hanem megbízó, de igen neki kell bejelentenie a jogviszonyt.

gothmog123 # 2017.03.21. 08:30

Megbizasi szerzodessel dolgozom es a jovedelmem elerte a azt a mennyiseget hogy biztositasi jogviszony jon letre. Eddig a t1011essel fizettem a 7000 forintot.

Viszont az ugyfelkapun nem latom bejlentve a biztositast. A kifizeto a jarulekokat befizette. Most ilyenkor mi van? Van biztositasom vagy nincs a munkam miatt? Nekem kene bejelenteni valamit? Vagy a munkaltatomnak kellett volna es szabalyt sertett?

wers # 2017.02.18. 16:10

:)) egyszerűbbnek tűnt megkérdezni, egyébként tényleg érdekel (miért jó az bárkinek, ha átvállalja?)

wers # 2017.02.18. 14:57

Miféle jogviszony?

wers # 2017.02.18. 11:56

????
Ennek mi az értelme? A biztositott nevére kiállitja a NAV a csekkelet, hogy kiadja fel, teljesen mindegy. Minek bonyolitani?

wers # 2017.02.18. 10:44

(vagy valaki helyette)
Ezt hogyan érted? Egyénileg egyszerűbb és olcsóbb. Vagy nem?

Bridget91 # 2017.02.18. 06:38

Van egy ismerősöm, akinek évek óta nincs munkája, és nem is fizette maga után a tb-t. Viszont tavaly év vége fele volt kb 2 hónapig bejelentett munkahelye. Azóta megint nincs, és nem jelentette be, igy is évekre visszamenőleg kérhetik a befizetést vagy csak a legutóbbi pár hónapot veszik figyelembe?
Köszönöm

eevee # 2017.02.07. 15:59

Kedves fórumozók, egy igen nehéz kérdéssel fordulok hozzátok.

Édesanyám idén lesz 60 éves, munkanélküli, semmilyen ellátást nem kap, a testvéreimmel minden hónapban kifizetjük a ház rezsijét, és mindig küldünk neki pénzt mindenre.

Viszont mostanában sokat panaszkodik az egészségére, mondtuk neki, hogy elvisszük orvoshoz, de végül elmondta, hogy azért nem akar orvoshoz menni, mert ezer éve nem fizette be a társadalombiztosítását.

Most utána néztem, hogy 4 év az adótartozás elévülési ideje. De ezt az összeget lehetetlen kifizetni. Mit lehet ilyenkor tenni? Bevállalnám, hogy ezentúl személyesen intézem az TB fizetését is.
Életkorra, mozgásszervi betegségekre hivatkozva, munkanélküliségre méltányossági alapon lehet kérni csökkentést, részletfizetést?

Attól félek, ha most elkezdeném neki fizetni neki az egészségügyi hozzájárulást, akkor jönne egy levél adótartozásról és ráterhelnék a tartozását a házra.

Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni.

kriszta82 # 2017.02.06. 22:49

Szeretném megkérdezni,hogy ha külföldön biztosított lettem a férjem àltal,és a Tb-t eddig itthon magam utàn fizettem,ezt az Apehnál is be kell jelentenem vagy elég csak ar OEP,-nél?

Zengőbérci # 2017.01.31. 08:11

1. A regisztráció önmagában nem mentesít az egészségügyi szolgáltatási járulékfizetési kötelezettség alól, csak a Tbj. 5. § taxációjában szereplő jogviszonyban állás mint pl. munkaviszonyban álló, vagy álláskeresési járadékban részesülő személy.

2.A jogviszony megszűnését követő 45 napig járulékfizetés nélkül ellátják, ezt követően azonban be kell jelentkezni a NAV-nál és (a dolgog érdekessége, hogy jövedelem hiányában is) meg kell fizetni az előírt járülékot.

3.Ez alól azonban van további kivétel. A kivételek zártkörű felsorolását a Tbj. 16. szakaszában találja. Ilyen pl. a hajléktalan, a nappali tagozatos tanuló, a fogvatartott, kiskorú stb.

4. Aki rászorult a járási hivataltól kérheti, hogy mentesítsék a fizetési kötelezettség alól. A rászoriltság feltételeit a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 54. §-ban találja.

Esetleges további kérdéseivel a kormányablakhoz, vagy a járási hivatalhoz fordulhat, illetve azokat felteheti a Kormányzati Ügyfélvonal 1818@1818.hu e-mail címén is.

Lásd még a NAV honlapját itt: https://www.nav.gov.hu/…0140414.html

Kovács_Béla_Sándor # 2017.01.31. 06:39

Pont azt fogod tenni.

slyfox2101 # 2017.01.30. 21:35

Tisztelt fórumozók!

2016. Szeptember 30-án megszűnt a munkaviszonyom, volt pár esetleges álláslehetőségem, ezeket megvártam míg mindtől kapok választ, addig nem mentem el a munkaügyre (sajnos). Mivel sehova sem vettek fel, ma elmentem a munkaügyre regisztrálni. Amikor az ügyintéző meglátta a dátumot valami NAV általi büntetésről beszélt a TB miatt. Mivel nem volt nálam minden kellő papír, így egy függő hatályú "szerződést" kaptam, és a hiányzó papírokat Február 9-én kell bemutatnom. Ha be vagyok regisztrálva onnantól tudtommal rendezve lesz a TB-m, ilyenkor mivan ezzel a kieső pár hónappal?

A büntetéssel kapcsolatban mire számíthatok, illetve tudok-e valamit tenni ellene, például visszamenőleg kifizetni, vagy bármi?

Köszönöm.
Dávid (24)

Rexor # 2017.01.27. 11:31

Ha tudod bizonyítani, hogy Angliában biztosított vagy, akkor ezt a dokumentumot küldd el a NAV-nak, lehetőleg magyar fordítással. Azt is írd le, hogy mikortól kezdődött a biztosításod Angliában.

surprise # 2017.01.26. 22:00

Tisztelt forumozok!

4,5 eve angliaban elek es dolgozom. Sajnos akkor nem jelentkeztem ki a TB bol viszont nem huzhatom a dolgot, egyszer szembe kell fordulni korabbi felelotlen onmagammal es bejelenteni.
Azt szeretnem kerdezni hogy hol es hogyan kezdjem el a folyamatot? Szamit az hogy az adobevallasom nullasra volt kihozva kijovetelem utan 2 evig vagy az mas teszta es semmihez semmi koze? Mennyire komoly birsagra szamithatok, vagy egyaltalan mennyire aggodjak a kovetkezmenyek sulyossaga miatt?

Elore is koszonom a valaszt, a betukeszletemben nincsenek ekezetek, elnezest.
Minden jot
Balazs (29)

Rexor # 2017.01.19. 09:07

Ez az egészségügyi szolgáltatási járadék, és igen meg kell fizetni, hacsak nincs olyan juttatása, amely alapján biztosított lesz.