Ez nyilvanvaloan nem jogi kerdes.
Csalás az apasági teszten?
Kedves Hozzáértők!
Azt hittem, ilyen jogi kérdés nincs, talán csak női újságokban foglalkoznak ilyen témákkal, mégis itt kell megkérdezzem:
Létezhet-e, hogy egy nő nem tudja a 14 és 16 éves gyerekéről, hogy nem a férje az apjuk? Azt valószínűleg észrevette, hogy a fogantatást megelőző hetekben - mindkét gyermeknél - valaki mással is volt szexuális kapcsolata. Ennyi idő tényleg nem elegendő arra, hogy egy anya felfedezze a gyermekeiben a szeretőjével való hasonlatosságot? Ismertek-e erre valamilyen precedens ügyet?
Előre is köszönöm, ha valakinek van ideje válaszolni!
Az én esetemben anyuka a gyermek születése után 1 évvel kérdőre vonta az apaságomat. Nem foglalkoztam vele egy idő után az emberről lepattog már minden.
Kapcsolattartás nem működött megfelelően ezért gyámhatóságra berendeltem anyukát, ahol azt is előadtam anyuka jó lenne ha mellőzné a fent említett beszólását. Gyermekemet megyek látogatni és nem a dolgait hallgatni.
Ezek után anyuka csak azért is megakarta csináltatni. Fizessem már a felét is ki amit persze elutasítottam, de egy papír ellenében belementem, hogy az ő kezdeményezésére történt a vizsgálat, hogy később ne mutogasson rám és ne tudjon a gyermekem előtt befeketíteni.
Meg is rendelte ami persze apaság kizárva eredményt hozott. Szemembe is vágta, hogy ugye megmondtam nem a tiéd a gyerek. Szerencsére anyumnak küldött egy sms-t amiben kifejti, hogy most már nem kell foglalkoznia a nagymamának sem az unokájával.
Gyámhatóságon keresztül kezdeményezte ezek alapján az apaság vélelmének megdöntését. Ahol meg is kértek ne látogassam a lányomat. Amíg ki nem derül mi az igazság. Szerzett is egy kamu aput, mivel az is kell. Éreztem hogy valami gubanc van a dologban. Anonim teszt volt, Ő adta meg a jeligét a tesztet együtt adtuk fel, de az ő címére jött. Együtt mentünk érte és bontottam fel. Minta vétel után szem elé helyeztem a levett mintákat, de anyuk erősködött be kell rakni a hűtőbe ami marhaság. 2 napon túli küldés esetén kell hűtőbe rakni!!! Azután a mintát már csak a borítékban láttam. A hűtőbe nem néztem be. Apa és gyermek mintavétel volt csak. Beadványa tele volt hazugsággal. Ez megerősítette a feltételezésemet és a bíróságon kiálltam az apaságom mellett.
Elrendelték a gyorskocsi utcai vizsgálatot ahol az eredmény 99,957%-ben engem hozott ki apának. Mivel a gyámhatóságon aláírtam a nem látogatom papírt míg nincs bírói ítélet, hiába tudtam meg, hogy én vagyok az apa a gyámhatóság addig nem intézkedett amíg nincs végérvényes ítélet!!! Anyuka ezzel vissza is élt és nem engedte, hogy lássam a lányomat.
11 hónap telet el mire a bíró kimondta, nem dől meg az apaság!!! Elég egy szerencsétlen bíró volt, rossz ügyvédnek küldte a levelet, a gyorskocsi utcai vizsgálat időpontja a bíróság által kitűzött eredmény megküldés időpontjához képest 2 nappal később volt... Jöttek a nem lehet fellebbezni a csúszás miatt levelek. Én meg már nagyon akartam menni a vizsgálatra.
A bíró ítélet után is akadályozta a láthatást. Egymás követő 2 hétvégén családi temetésre ment..... Emiatt megint gyámhatóságra járkálás volt. Ahol szemere hányta pénzt akarok tőle??? Kérdeztem milyen pénzt?? Az ügyintéző kérdezett rá bírságoltatásra gondol?
Arra gondolt és hogy a gyerektől akarom elvenni a pénzt.. Abba bele se gondol, hogy erre őt senki nem kötelezte, hogy ezt csinálja. A következményekkel számolni kell és nem a gyermek mögé bebújni.
Az meg csak hab a tortán, hogy természetesen a gyerektartást nem függesztette fel a 11 hónap alatt. Mehetett volna egy gyűjtő számlára és az eredménytől függően ment volna a jogos tulajdonosához a pénz. Így semmi elmaradásom nincs és nem is volt soha. Megkérdeztem tőle miért nem élt ezzel is, "Neki kellett a pénz."
Közben kapcsolattartás újraszabályozása per is lezajlott ahol a bíró szart bele az egészbe nem az ő dolga majd átadja valakinek. Anya kérésére szóbeli egyezség született kapcsolattartási központon keresztüli láthatásra. Ami bármikor bontható. Itt végre anyuka nélkül kettesben lehetek a lányommal és szokjuk egymás társaságát és tudja, hogy van apukája.
Folyt köv.
meg hogyan lehet egy elsőfokú ítélet tárgyaláson jogerős, ha fellebbezni akarnak, egy másodfokúnál meg hogyan lehet új bizonyítási indítványt tenni?
Nem úgy volt, hogy hoztak egy ítéletet, hogy nem te vagy az apa, és négy hónapja nem fellebbezték meg?
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
akkor mi lett jogerős? Hogy te vagy az apa, vagy hogy nem te vagy?
_Wasp_
és felesleges megoldása
Valóban OBuDa!
Ismét köszöntök mindenkit! :P
Szóval valóban rosszul fogalmaztam kicsit!
Tehát: Jogerőre emelkdett volna az, hogy nem én vagyok az apa, de erre nagy mellénnyel bejött az anya, és azt mondta, hogy ő a saját pénzéből finanszírozza az újabb vizsgálatot (amit egyébként Bp. Gyorskocsi utcában végeztek), mert nem fogadja el ezt az "állítást", hogy én vagyok az apa!
Hogy csalhattam volna egy Vérvizsgálaton?
Vérátömlesztés? Egyszerűen nem értettem...
Nem fogadtam el, hogy újra vizsgálat legyen, s csak eztán emelkedett jogerőre a dolog!
Ennek már haál'istennek 4 hónapja!
perújítással próbálkozott a felperes talán?
_Wasp_
és felesleges megoldása
„Jogerőre melekedés de az anya fellebbezett, miszerint csaltam!”
Ez a kettő kizárja egymást.
Sziasztok!
Új reg-es vagyok, ez lesz az első hozzászólásom!
Azonban nem teljesen ismeretlen számomra ez az eljárás (sajnos)!
Na most akkor velem is ez történt!
- A Drága anyuka megjelöl apának, holott már 5 hónapja nem is láttam őt!
- Természetesen nem fogadtam el, az apaságot.
- Bírósági ügyek hada
- DNS teszt (én kértem
- VÉRBŐL) - nem nyálból
- Megjött az eredmény - APASÁG KIZÁRVA!!
- Jogerőre melekedés de az anya fellebbezett, miszerint csaltam!
- Nem fogadtam el a következő vizsgálatot, nem vagyok kötelezve arra, hogy mégegyszer ezen a procedúrán átrángasson valaki!
- Azóta kiderült, hogy a PLÉBÁNOS (csuhás) a gyermek apja!
THE END?
Ez úgy néz ki eljárásjogilag, hogy most először indítványoznod kellene annak a szakértőnek a meghallgatását, aki eljárt. Enélkül új szakértőt nem rendelnek ki. A meghallgatáson felteheted neki azokat a kérdéseket, amik alátámasztják azt, hogy itt pontatlanság volt.
Nézzétek meg mit találtam. Egy férfi az apasági teszt előtt más férfi nyálát vette a szájába, amit egy kis fiolában vitt magával. A teszt kizárta az apaságot. Az anya csalás gyanújával - hiszen tudta, hogy más nem lehet az apa - újrateszteltetett és szigorúbb körülmények között ismét elvégezték a tesztet, többek között ki kellett öblíteni a jelen levőknek a száját. A férfi ezek után beismerte tették, 99,99% lett a teszt. Végre valami fogózkodó.
http://www.sciencedaily.com/…10131603.htm
Nézzétek mit találtam. Ez a spanyol férfi más nyálát vette a szájába vizsgálat előtt és kizárták az apaságot, aztán újracsináltatták, de ezúttal ellenőrzéssel és 99,99% lett a teszt!!
http://www.sciencedaily.com/…10131603.htm
igen.
reméljük engedélyezik, és reméljük, kedvező lesz számotokra az új eredmény.
(írd majd be ide, mik lettek az új teszt megállapításai....)
Még az is elképzelhető, hogy a másik topicban írt eset iskolapéldája vagy, mert te nem voltál mással, de az exférjed igen, és "spermaátvitel" történt... Néhányan azt írták, hogy kizárt, de nyilván nem az, csak valószínűtlen.
A téves teszteredmény (leletekkel kapcsolatos hiba, mintavétellel kapcsolatos hiba, tesztet befolyásoló anyagok véletlen jelenléte), a csalás, és a te valótlan állításod sokkal valószínűbb.
_Wasp_
és felesleges megoldása
Milyen jellegű szakvéleményt? Mármint a teszt újraelvégzését?
Tényleg az az egyetlen módja a dolognak, hogy kérsz egy új szakvéleményt.
A gyermekem nem kapott vért, az apáról ugyanezt nem tudom.
Azóta sikerült kiderítenem, hogy egyes gyógykészítmények és egyes szerek roncsolhatják a DNS-t és befolyásolhatják az eredményt...
Szia.Vért nem kaptak az elmúlt három hónapban?Vagy a gyerek vagy az apuka?Mert ez is lehet a magyarázata!Vagy lefizették az orvost sajnos az sincsen kizárval,sajnos mindenhol a pénz beszél!Persze tévedhetek is!
A szóban forgó apa és a gyerek ott volt a teszten személyesen, ezt a saját szememmel láttam, hogy tőlük vették a mintát. Vagy előtte befolyásolta az apa a saját nyálmintáját, vagy utólag, de akkor bármelyikünkét megtehette...
Még egy fontos részlet.. azt mondták a teszt után, hogy 2-4 hét alatt megvan az eredmény. Erre az eredmény 8 hét után lett meg.. nem tudom mi ennek az oka, de ez is gyanús nagyon.
Egyik ismerős családban az "apa" úgy csináltatott apasági tesztet, hogy a laborba bevitt gyereket nem is azonosították. Akár bárki gyereke is lehett volna, és erre kapott olyan leletet, amit felhasználhatott a bíróságon. :(
Köszönöm az eddigi válaszokat... bíróság által kirendelt vizsgálat volt, ahol nyálmintát vettek.
Mivel én vagyok az anya és senki mással nem voltam a 3 év alatt, ezért ez az egy ami biztos pont. El lehet képzelni, mennyire padlóra küldi ez az embert... már régen készülsz a gyerektartási perrel kapcsolatos részletekre, erre azta a hírt kapod, hogy az "apaság kizárva".
Nem tudom mennyi esély van csalni és mennyi az esélye annak is, hogy valami hiba történt, de ami biztos, hogy ha nem én vagyok a második szűzmária, akkor az apa személye kétségbevonhatatlan...
Olvastam valahol, hogy a nyálban lévő DNS bzonyos szerek hatására roncsolható. Márpedig olyan vizsgálat nem volt, hogy "tiszta"-e a nyál...
És az újratesztelést lehetséges kérni? Nem küldik el ilyenkor az embert, nem vonhatja ki magát az apa az újratesztelésből?
Fontos lenne azt is tudni, hogy ez milyen apasági teszt volt. Mert ha nem a bíróság által elrendelt, csak olyan önkéntes, akkor akár ő is beviheti a cuccát, odaadhatja, és elhiszik, hogy az az övé. Tehát nem is szakember veszi le a mintát, hanem ő adja be. De még ha "szakember" is veszi le, ami ápolónőt jelent, akkor sem hatósági személy egy közönséges DNS tesztnél, vagyis egy kutya közönséges ápolónő, akit úgy versz át, ahogyan csak akarsz.
Más a helyzet a bíróság által elrendelt DNS tesztnél, mert akkor behívják az apát, nem az otthonában történik, és olyanok veszik le, akik azért odafigyelnek.
Az is fontos kérdés lenne, hogy az apának milyen "részéből" csinálták a tesztet. Nyál (ami nem nyál hanem laphámsejt a szájfalból), vagy vér, vagy hajhagyma, vagy valami egyéb (pl. bőrszövet). Mindből lehet, és értelemszerűen egy hajnál a legkönnyebb csalni.
Az is fontos lenne, hogy TE vagy az az anya, mert akkor te igenis tudhatod az igazat, tehát ha belül tudod, hogy te nem voltál, akkor nem voltál mással, vagy az anya más, és te csak külső szemlélő vagy, mert akkor az anya nyugodtan szégyellheti, még a legjobb barátnője előtt is a félrekúrást, és a végsőkig kitart a hazugság mellett, mert nem meri megmondani az igazat, és inkább vádaskodik a hamisított vizsgálatra. Te vagy az az anya, vagy valaki más?
Iniuria non excusat iniuriam
Ilyenkor azért az anya sokkal-sokkal gyakrabban "téved" (nem akarom azt írni, hogy hazudik) mint ahogyan az apa csalni tud.
Az apasági vizsgálat lefolytatása olyan körülmények között zajlik, ami ha kizártá nem is teszi a csalást, de nagyon nehézzé igen.
Mindenesetre lehet további bizonyítást kérni, természetesen a bizonyítást kérő fél költségére. Ha az anya olyan biztos a dolgában, érdemes megelőlegezni ezt a párszázezer forintot, mert a per végén egyrészt visszakaphatja, másrészt költségfeljegyzés kapcsán be sem kell a jogerős ítéletig fizetnie. Ha az apa csalt a teszten, akkor szerintem valamiféle büntetőjogi tényállás is megállhat, de most a minősítésen nem akarnék gondolkodni.
A genetikai teszttől függetlenül, ha beírod ide pl. a vércsoportokat, (vagy pl a szemszíneket), lehet hogy tudunk adni egy kizártsági fokot...
_Wasp_
és felesleges megoldása
Kedves fórumozók!
Az lenne akérdésem, hogy amennyiben az anya 100%-ig biztos benne, ki az apa, mivel a fogantatás előtt és után sem volt évekig más férfival, ennek ellenére a DNS teszt kizárja az apát, mint lehetséges apa, akkor mi lehet ennek az oka?
Kérem csak az válaszoljon, aki ennek ellenére képes elfogadni a tényt, hogy a szóban forgó személy az apa.
Csalhatott valahogy, pl más nyálát vette aszájába teszt előtt, stb..?
Köszönöm a válaszokat
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02