Banki hitelek

pimpi22 # 2014.08.03. 13:51

Tisztelt Fórumozók!
Hitelkárta tartozásom keletkezett ,kértem a bnktól fizetési kedvezményt,majd kértem más konstrukciót ami kedvezőbb,de elutasítottak.Most úgy áll a dolog,hogy a 780.000,- ft tartozásom duplájára emelkedett a késedelmi kamatokkal,hozzá teszem folyamatosan utaltam mindig pénzt 15-30 ezer forintot havonta,amit a mai napig megteszem/30.000/.Most kaptam egy közjegyzöi fizetés meghagyást.Fogalmam sincs mi jön ez után,továbbra is utalok a banknak havi 30.000.-ft-ot,egyösszegben nem tudom kifizetni a tartozást,ingo,ingatlan vagyonom nincs.Vajon mire számíthatok??

valitivadar # 2014.08.05. 07:59

Az alábbi ügyben szeretnék tanácsot kérni. Nagymamán elhunyt 2013. januárjában,a hagyatéki végzés 2014.05.hónapban vált jogerőssé. Nagymamámnak a Sajóvölgye Takarékszövetkezetnél volt lejárt tartozása,amelyet nem tudtunk rendezni,mert nem volt jogerős hagyatékátadó végzés és nem álltak szóba velünk. A takarékszövetkezet az adósságot 2013.07 hóban eladta a Banküzlet ZRT.-nek. Az 54 ezer Ft. adósság helyett most 104 ezer ft-ot követlnek tőlünk. Lehetséges-e az,hogy az elhunyt halálát követően addig,míg a hagyatékátadá megy,addig a takarékszövetkezet eladja a tartozást?Mit tehetünk?Szeretnénk kifizetni,de nem tartjuk jogosnak azt,hogy a hagyatéki eljárás befejeztét megelőzően adták el a tartozást.Köszönöm a válaszokat!

Sherlock # 2014.08.05. 11:05

Lehetséges-e

Miért ne lenne az?

Mit tehetünk?

Fizethettek vagy nem fizethettek. Utóbbi lesz a drágább.

de nem tartjuk jogosnak

Ezzel az Országgyűléshez kell fordulni.

valitivadar # 2014.08.05. 11:20

Köszönöm a választ! Felmerült bennem az,hogy a hagyatékátadó végzés jogerőre emelkedéséig a hagyaték tárgyát értékesíteni nem lehet az örökösöknek és ezzel párhuzamosan pl. a bankoknak sem,de lehet,hogy rosszul tudom. A takarékszövetkezetnél akkor nincs értelme reklamálni,hogy milyen jogon adták el a tartozást addíg,amíg a hagyatékátadási procedúra zajlott? Köszönöm a választ előre is!

valitivadar # 2014.08.05. 11:21

Természetesen fizetni szeretnénk,csak nem minegy,hogy mennyit.