Banki hitelek

Wippu # 2013.08.25. 15:53

1 éve a szüleim nekem ajándékozták a házukat haszonélvezettel (én nem velük élek már pár éve hanem az egyik rokonnál). Az ajándékozást azért szerették volna mert pár éve vettek fel a banktól pénzt és ezt nem tudták rendesen törleszteni sőt egy ideje már nem is fizették ezért már több felszólítást küldött a bank nekik hogy elveszik a házat stb. Így mivel én vagyok a ház tulajdona ezért nem tudtak semmit tenni. Az lenne a kérdésem, hogy ha ez így meg tovább akkor ráterhelhetik-e a házra(ami az enyém a szüleimnek csak haszonélvezeti jog van rajta) a vissza nem fizetett pénzt, és ha nagykorú leszek vagy esetleg utána valamikor nekem kell törlesztenem ezt?

Osi23 # 2013.08.27. 12:44

Jó napot! Van egy bankkártyához tartozó hitelem és tegnap tudtam meg,hogy 330 000 forinttal csökkentették a hitelkeretemet. Kérhetek rá részletfizetést, de csak 2-án kapom meg a családi pótlékot és a gyest. Viszont holnap kell ezt lerendeznem a bankkal. Ha ráutalják 2-án az Államkincstár akkor megteheti a bank,hogy minden szó és levél nélkül levegye a pénzt? Vagy Én még le fogom tudni venni a pénzt? Mert ha nem akkor nem tudom miből fognak enni a gyerekeim.Válaszukat előre is köszönöm.

monalisa1 # 2013.08.27. 13:14

onesomebody

Már pedig amíg az adósságot nem rendezed "a" listáról le nem kerülsz. (Legyen tanúlság, hogy hivatalos iratot, fontosabb számlát, csekkett/befizetési bizonylatot 5 évig saját érdekből tanácsos megőrízni, sőt van hogy azon túl is.)

----
  • laikus hozzászóló