A vevő nem fog visszalépni őszig. A hitelnél nem kis összegről van szó. Kérdésem inkább arra vonatkozott, hogy ha most visszafizetem akkor is járni fognak az új kedvezmények.
Banki hitelek
Férjem az elmúlt években több banktól is felvett személyi kölcsönt, az én és a fiaim megkérdezése nélkül. Csak akkor értesültünk róla, amikor feltűnt, hogy különböző bankoktól levelek érkeznek.
Jelenleg már követeléskezelőnél van a felvett hitel - a tartozás két követeléskezelő (EOS Factor és DUNACORP) fióknál összesen több, mint 3 Millió forint.
Az ügynökeik is jártak nálunk, akik nem kímélve a család egyetlen tagját sem, elmondták, hogy bármelyik családtagon eszközölhető a végrehajtás - azaz elvehető a lakás, ami egyébként nem a férjem nevén van, hanem az én és a két fiam nevén.
Az lenne a kérdésem, hogy valóban ráterhelhető-e a feleségre, vagy a gyermekekre is a tartozás, akkor is ha teljesen vétlenek vagyunk az egész ügyletben?
Egyébként deviza alapú hitel az egyik felvett személyi hitel, tehát felvetődik a kérdés, hogy milyen elszámolás kérhető a bankoktól most, amikor a kormányzat a devizahitelesek megsegítéséről szóló törvény tervezet bevezetését elindította?
Van-e valamilyen enyhítő körülmény a családtagok számára ebben az ügyben?

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02