Banki hitelek

Massat # 2014.07.08. 15:05

A vevő nem fog visszalépni őszig. A hitelnél nem kis összegről van szó. Kérdésem inkább arra vonatkozott, hogy ha most visszafizetem akkor is járni fognak az új kedvezmények.

robin12 # 2014.07.10. 13:17

Férjem az elmúlt években több banktól is felvett személyi kölcsönt, az én és a fiaim megkérdezése nélkül. Csak akkor értesültünk róla, amikor feltűnt, hogy különböző bankoktól levelek érkeznek.
Jelenleg már követeléskezelőnél van a felvett hitel - a tartozás két követeléskezelő (EOS Factor és DUNACORP) fióknál összesen több, mint 3 Millió forint.
Az ügynökeik is jártak nálunk, akik nem kímélve a család egyetlen tagját sem, elmondták, hogy bármelyik családtagon eszközölhető a végrehajtás - azaz elvehető a lakás, ami egyébként nem a férjem nevén van, hanem az én és a két fiam nevén.
Az lenne a kérdésem, hogy valóban ráterhelhető-e a feleségre, vagy a gyermekekre is a tartozás, akkor is ha teljesen vétlenek vagyunk az egész ügyletben?
Egyébként deviza alapú hitel az egyik felvett személyi hitel, tehát felvetődik a kérdés, hogy milyen elszámolás kérhető a bankoktól most, amikor a kormányzat a devizahitelesek megsegítéséről szóló törvény tervezet bevezetését elindította?
Van-e valamilyen enyhítő körülmény a családtagok számára ebben az ügyben?