Kedves Hozzászólok!
Ajánlom figyelmetekbe honlapomat!
Remélem szolgál hasznos információkkal a témában
http://www.tudatosbiztositas.hu/
Üdv: Csaba
Kedves Hozzászólok!
Ajánlom figyelmetekbe honlapomat!
Remélem szolgál hasznos információkkal a témában
http://www.tudatosbiztositas.hu/
Üdv: Csaba
A kérdésem egy Axas unit linked biztosítással kapcsolatban írom. Van valamilyen megoldás arra ha köttöttem egy ilyen életbiztosítást melynek 3 évig kell fizetni a díját majd csak ez után módosíthatom az éves díj mértékét és a visszavásárlást. Sajnos még csak az első 2 év van befizetve és következne februárban a 3 éves díj de anyagi körülményeim olyanok lettek aminek vonzatában nem tudom befizetni. Kérdésem az lenne, hogy van valamilyen megoldás arra hogy ez a nem kevés pénzösszeg amit 2 évig befizettem ne vesszen el?
Tisztelt Szakértő!
2007-ben felvettem az életbiztosításomat lejárat előtt.
Érdeklődnék, hogy mennyit kell visszafizetnem az adójóváírásból amit 2002-től vettem fel. kb 150 ezer volt volt. Adóhivatal most idézett be.
köszönettel: Damascusz
Kb. az egészet...plusz önellenőrzési őótlékot (ha még megteheted).
Tisztelt Szakértő!
2007-ben felvettem az életbiztosításomat lejárat előtt.
Érdeklődnék, hogy mennyit kell visszafizetnem az adójóváírásból amit 2002-től vettem fel. kb 150 ezer volt volt. Adóhivatal most idézett be.Mennyit fogok fizetni természetesen a büntetésekkel együtt
tomtiller83!
Sajnos nincs.
biztositasi1x1.hu
damascus, az utolsó három évben visszatérített adójóváírást + adó + kéredelmi pótlék. Ezen felül a NAV kiszbhat plusz terhet is, mert nem 2008-ban fizetted vissza, és szerepeltetted a bevallásodban.
Kedves Adó szakértők !
2012-ben visszavásároltam egy unit linke biztositást, de vissza kell fizetnem a 2009-es évben erre felvett adókedvezményt ( + 20 % ) .
Nem találok az 1253-as adóbevallásban olyan rovatot ahol ezt szerepeltetni kell.
Tudna valaki segiteni ????
Nagyon köszönöm !
bocsánat, megtaláltam !!!!!!
T.Wers !
köszönöm a választ
Kedves szakértők!
A kérdésem az lenne, hogy ha a 9. évben visszavásárolom az életbiztosításom (2004-ben kötöttem), a visszavásárlási értékből kell-e adóznom, vagy csak a három évem belül igénybe vett adókedvezményt kell visszafizetnem 120%-al?
Magyarul, ha azt mondták, hogy a visszavásárlási érték 100 ezer forint, akkor ebből már nem kell adót, vagy bármi mást fizetnem, ennyi marad a kezemben, igaz?
Előre is köszönöm, és bocs a láma kérdésér, biztosra szeretnék menni...
Három éven belül ténylegesen érvényesített adókedvezményt kell visszafizetni.
Ennek semmi köze a visszavásárlási értékhez!
a 1253-c oldalon az 52-es sorba kell beirni a 20 %-kal növelt összeget
( a visszafizetendő adókedvezmények pótlólag megfizetendő adó összege )
csak a 2009-es év után kell ebben a bevallásban visszafizetni
Tisztelt Szakértő !
2007-ben megszüntettem az életbiztosításomat a biztosító
számlámra utalta az összeget.A levélben elküldött megszüntetőn semmi olyan figyelmeztetés vagy felhívás nem volt,hogy az igénybe vett adó jóváírást(három évben 100.000 Ft volt) +20%-t vissza kellett volna fizetnem. A NAV most hívott be hogy hibáztam. Ön szerint milyen összegű büntetésre illetve kamatra számíthatok 2007 óta ?
Előre köszönöm
hány éves volt a biztosítás a felmondáskor?
2001-be kötöttem és 2007-ben szüntettem meg
az utolsó 3 évben kapottakat kell befizetned + 20%, + kb. öt év kamatait majd kiszámolják, nem feltétenül szabnak ki bírságot is.
Köszönöm szépen a válaszodat.És további jó napot kívánok neked
Tisztelt Hozzáértők!
2008.12.01-én kötöttem egy életbiztosítást, mely után 2008-ban és 2009-ben adókedvezményt érvényesítettem.
2013. januárjában a biztosítás visszavásárlását kezdeményeztem.
A visszavásárlás dátuma: 2012.12.01.
A kárkifizetés dátuma: 2013. február (hivatalos értesítőt még nem kaptam a biztosítótól, csak utalt)
Kérdésem: a 2009. évi adókedvezményt + x%-ot vissza kell visszafizetnem? ha a munkáltatóm készíti el az adóbevallásomat, mi ennek a folyamata?
Köszönöm a válaszokat!
Segítség !!!!
2003-ban kötöttem 20 éves életbiztosítást , / amit abban a pillanatba meg is bántam ! elég lett volna 10 éves ! / 2023-ban telne le június 1-el , én viszont idén visszavásárolnám , 10 év alatt több mint duplájára emelkedett a biztosításom összege , ma még ér valamit az az összeg , de 10 év mulva , nudli , és ha az alatt az idő alatt megint duplájára emelkedik , nem kapok vissza annyit , amennyit belefizettem / pláne , ha meg se érem ./ Nagyon megszívnám , ha felmondanám a biztosítást ? Köszönöm , ha valaki segít !
Ha eléri a 10 évet, felmondhatod, és nem kell az adójvisszatérítést visszafizetni.
Az, hogy megéri-e, neked kell eldöntened, ha felhívod őket, kérhetsz az állapotról kimutatást, egyébként az évfordulóra küldenek egy papírt, elvileg azon rajta kell legyen, mennyit adnak vissza (nagy csodára nem számíts) de ahogy ismerem őket, jobban jársz ha magad takarékoskodsz, én két éve, párom egy éve mondta fel, és bankban megtakarítás számlára rakunk havonta, és elég jól kamatozik.
Köszi a választ , én is arra gondoltam , h ha takszövbe rakom akkor is kamatozott volna többet is , minden évbe küldenek olyan papírt , amin rajta van az összeg , mennyit térítenek vissza , ha még fizetném 10 évig , akkor nem tudom mennyi lenne az éves befizetett összeg , de 100 ezerrel kezdtem 10 éve, tavaly meg már 210en valamennyi volt az éves befizetett összeg . Volt a családban , aki felmondta 3-4-5 év után , hát tényleg alig kapott vissza valamit .
Tisztelt Jogi Fórum!!
Segítséget szeretnék kérni!
2006-ban vásároltuk a lakásunkat, hitelszerződésünk mellett életbiztosítás is kötöttünk. 2011-ben, sikerült vég-törlesztenünk, a fennmaradó hitelt.
A Groupama Grancia biztosító 2012. januárjában visszafizette számunkra az 5 éve fizetett életbiztosítás összegének nagy részét . (1.479.091)
Az 5 év alatt az adókedvezményt igénybe vettük.
Az lenne a kérdésem, hogy kell-e adózni az összeg után, vagy ebből már levonták az adót. Vagy lehetséges hogy a lakásból járó összeg után nem kell adózni, mivel már 5 év eltelt. A mai napig nem kaptunk erről igazolást, ill. levelet hogy mi ezt az összeget megkaptuk.
Nem tudjuk mi a teendő mert már minden papírunk megjött a 2012-es adóbevalláshoz.
Szerintem célszerű, ha kivárod a 20 évet, ha már belevágtál, csak ne fizess nekik sokat.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02