túlszámlázás

wers # 2013.06.12. 06:39

Szokásjog szerint mindennek annyi az ára, amennyiért megveszik.
Persze mögötte állhat jogsértés, pl. hűtlen kezelés, de önmagában, ha egy festmény rekord áron kel el, nem az.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.11. 19:44

A napokban láttam egy BH-t mely szerint a túlszámlázás önmagában nem bűncselekmény. (Már ha egyszerűen tévesen magas összegről kiállított számlát értünk alatta.)

Nincs jogszabályi definíciója.

Cans1 # 2013.06.11. 19:40

A túlszámlázás definíciója melyik jogszabályban jelenik meg? Büntetőügyben, jogosulatlan gazdasági előny megszerzése tényálláshoz egyáltalán hogyan kapcsolódhat, mikor inkább polgári jogi kategória?

Kinek van ötlete?

mrsen # 2009.12.04. 08:01

ht az lesz átváltok a 4GBos netre...megjegyzem ott már nincs túlszámlázásért díj...én kifizettem egy vagyont túlszámlázásra de az új csomagoknál nincs ilyen, csak lelassítják a netet...

végrehajtó1 # 2009.11.30. 19:25

Ha szarul van beállítva a géped akkor az összes létező program kiakar menni a netre.Még akkor is ha nem használod őket.Így az 1 gigmó nagyon kevés nem nagy művészet túllépni...

mrsen # 2009.11.30. 19:19

ja:)és nem telefonról netezek, laptophoz használom....msik városban tanulok azért.

mrsen # 2009.11.30. 19:17

köszi a tanácsokat:)

de az első túlszámlázás kapcsán már megreklamáltam a számlát, részlets számlakivonatot is kaptam, de azon nem azon csak azokat az oldalakat mutatták,a miket látogattam. Freemail, pár biciklis oldal, msn, némi tananyag, etr, és kb ennyi. A túlszámlázást azért is tartom jogtalannak, mert a reklamáció után kb 5000Ftot elengedtek...csak úgy...de többet nem voltak hajlandóak.
Mindig ugyanazokat az oldalakat használom, leszámatva azt az egyszeri hónapot, amikor google eartot is kénytelen voltam használni...az jogos lehetett.SZándékosan nem nézek youtube videókat, nem töltögetek, csak a napi levelek, a tanulnivalók és az msn az állandó használat.

Bandino # 2009.11.26. 12:10

Mrsen,váltanod kéne egy nagyobb csomagra.Most ahogy írod 3000 ft az alap havidíjad plusz az 1 gb adatforgalom felett fizetned kell.4000 ft-ért korlátlan csomag van a vodánál bár 4 gb adatforgalom túllépésnél a következő számlazárásíg lelassítják a letöltést.Simán át tudod váltani a tarifacsomagot a telefonos ügyfélszolgálaton.Egy ezressel több havidíjért "nyugodtan" netezhetsz nem kell "félni" a számlától.

Feri29 # 2009.11.26. 11:40

Azt egy szóval nem írta, hogy telefonról hozta össze.
Ha mondjuk megnéz pár Youtube HD videót, akkor máris összejön az 1 GB.

kicsilady # 2009.11.26. 06:29

1 GB-t telefonról nem nehéz összehozni? Én t-mobilos vagyok, egész hónapban netezek, fórumozok, térképet nézek, leveleket...stb. és 500MB bőven elég. soha meg se közelítem ezt az adatforgalmat.
Itt csúnya átverésről van szó.
Kérjél részletes számlát. Lehet telefonszámokra is, és lehet adatforgalomra is...

Feri29 # 2009.11.25. 21:07

Ha úgy gondolod, hogy nem lépted túl az 1 GB-ot, akkor meg kell reklamálni a számlát. Lehet, hogy részletes számlát kellene kérni, ugyan abban nem vagyok biztos, hogy a részletes számla tartalmazza az adatforgalmat.
Azt megjegyzem, hogy az 1 GB-ot nem nehéz összehozni, lehet, hogy érdemes lenne nagyobb csomagra váltani.

mrsen # 2009.11.25. 20:47

Kedves emberek!

Segítséget szeretnék kérni. Másfél éve kötöttem szerződést a vodafonnál 2 éves hűségnyilatkozattal, 1GBos internetes csomagra.
Az első három hónap ingyen volt, ha túlléptem volna a megadott keretet persze fizetnem kellett volna. A negyedik hónapban, ugyanazokat az oldalakat használva, ugyanannyi géphasználat után megérkezett az első 3000Ft helyetti nem emlékszem pontosan(számlát most nem kerestem elő) kb 18000FTos számla. Hosszas reklamálás után(túllépést az eszköz nem mutatott)kikapcsolták a netet és kénytelen voltam fizetni. Sokáig jöttek a 3000Ft-os csekkek. Az eszköz pár hónapja elromlott, nem írja ki, hogy mennyi netet használok még megközelítőleg sem(merthogy a kifizetést azzal indokolták, h az eszköz pontatlan számokat adhat),itt tényleg hibás voltam, használtam google earth-ot bizonyos egyetemi tevékenységeimhez. Ez sokat fogyasztott, gondoltam, is, h más téren visszafogom magam. Jött a 23ezres számla. Reklamálás, eszköz felküldése Pestre megállapították, h hibás, és visszaküldték változatlanul. Ugyanúgy nem működik, a csekket ki kellett köhögnöm. Ezután persze nem használtam a programot, csak könyvtáról, suliból, egyéb nyilvános helyről így aztán erősen meglepődtem, mikor a következő csekk is 6000Ftról szólt. Ezt is kifizettem, magyar emberről sok bőrt le lehet húzni. És most érkezett az utolsó 8000Ftos számla.

Mit lehet ilyenkor csinálni?Kifizettem 15ezeret és még 20at még 3at és most fizessek még 5-t?43ezer forinttal kopasztottak meg.(aaz utolsó csekk még nem lett befizetve). anno indítottak korlátlan internet letöltést is havi 6000ért. Ha most kiszámolom, nem sokkal kellett volna többet fizetnem, h korlátlan internetem legyen, így pedig gondosan ügyelve, h ne legyen túllépés,ugyanúgy kénytelen voltam fizetni. Most úgy állok, h hiába kapom az ösztöndíjamat, vettem fel a diákhitelt, és segítenek a szüleim amennyire tudnak, valószínűleg nem fogom tudni kifizetni az utolsó havi albérleti díjat. a szerződés felbontása 25000Ft...amit kiszámláznak még(a nagy semmiért csak a pofátlanságuktól függ)

Bárkitől elfogadok tanácsot, h mit tegyek. ELőre is köszönöm a segítséget!

mrs.en@freemail.hu