A következő a problémám 10 éve kint dolgoztam németbe egy családnál mindent ők intéztek a bejelentést a tb be..mert nem volt még nyelvtudásom,majd egy év után ugy döntöttek a család eggyik tagja dolgozik tovább és engem elküldtek megjegyzem idős gondozásrol van szo..tehát egy évet dolgoztam ennek a családnak.Most 10-év után jön egy papir német országbol a tb -böl..hogy 6 millios tartozásom van feléjük a tartozást már át is adtak a magyar ado hatoságnak akik semmilyen formában nem tudnak felvilágositást adni merre lehet ez ügyben fordulni.teljesen kétségbe vagyiok esvemikor jönnek és viszik el a házamat..nem tudom hol tudnám érvényesiteni az igazamat sajnos németül nem tudok :(
Tartozas kulfoldi banknak
Üdvözlök mindenkit!
Segítségre lenne szükségem!
Szeretnék Németországba Stuttgartba tisztán bejelentve dolgozni.
De régebben 2005 be Németországba Münchenbe csináltam egy hülyeséget (csalás),amiből 2 évet kaptam,tartozásaim is lett nem kevés.
2007 be amikkor vége lett a 2 évnek,akkor egyből haza jöttem. Ez 12 éve volt.
Kérdésem a következő,ha most kiszeretnék menni dolgozni,akkor lenne valamilyen bajom belőle,vagy meg találnának és vonnák a fizuból a tartozást?
Mikor évülnek el ezek,hogy nyugodtan ki tudjak menni dolgozni,és fizuból se vonjanak.
A segítséget,és a válaszokat köszönöm!
Chtis0612
Átutalással bárhonnan, még Szibériából is. Magyar bankban nyitsz egy eurószámlát, és a törlesztőrészletet az esedékessége előtt 4-5 nappal átutalod, hogy biztosan odaérjen.
Üdv!
Jelenleg Németországban dolgozom, és vettem fel személyi kölcsönt 10000 eur értékben, amiből még 8000eur hátra van.
Azonban nagyon valószínű, hogy év végén haza kell költöznöm családi okok miatt.
Az lenne a kérdésem , hogy tudom- e fizetni a hitelt magyarországról?
A német bankos hölgyet kérdeztem, és ő azt mondta, hogy ez nagyon nehéz ügy, jobb lenne ha itt maradnék ameddig van hitelem.
Segítséget előre is köszönöm!
Pacta sunt servanda. Ez alighanem a német jogban is benne van.
Nem ismerjük a német jogot. Kérdezze a német jogászokat.
2015ben hitelt vettem fel nemetorszagban, tavalyi ev majusig tudtam torleszteni , kozbe megszunt a munkahelyem haza kellet mennem, decemberbe viszajottem ujrra szerencset probalni, januar elejen kaptam egy levelet egy inkasso cegtol , azota kb a masodik felszolitas is jott toluk, mire szamithatok tovabb? Lehetseges e esetleg reezletekbe vissza torlesztenem?
Megyeszékhelyen és a fővárosban megtalálható a "Népügyvédje" jogi segítőszolgálat, akik most már akár peres ügyben is jogosultak eljárni, ezen kívül tanácsadás, okiratszerkesztés stb. a legfőbb munkájuk.
Olyan ügyvédet keress aki munkaügyi dolgokban is jártas. (Pénztartozási ügy mindenik ügyvédnek "rutinfeladat".)
Koszonom a hozzaszolasokat!
Neked is minden jot!
... és ha az ügyvédnek röviden de MINDENT elmondasz, vagyis nem "cseppegtetve" a történetet, akkor lehet hogy talál megoldást a munkaadóval szemben...
Minden jót, jobbat.
Üdv.
Ha el tudtam volna menni dolgozni, akkor nem kezdtem volna tanulni,en sem szeretek a semmibol elni...na mindegy. Ujabb terheket meg mar nem bir ki az az egyetlen kereso a csaladban, igy a gazdasagi valsag kozepen, letminimum alatt.
Egyebkent nem veletlenul nem akarom visszafizetni ezt az egeszet, igazabol a munkaadom a bankkal karoltve vert at es karositott meg, de ez egy hosszu tortenet. Lehet, hogy a vegen meg en fogom perelni a munkaadomat az egeszsegkarosodasom es a jogtalan penzlevonasok miatt, amire eddig nem vettem a faradsagot, fokent ugye penz hianyaban...szoval egyaltalan nem erzem, h itt nekem kene meg aldozatot hoznom. 2 ev kemeny munka es nelkulozes utan majd meg en fizessek, persze...Tolem egy fillert nem latnak, hacsak egy mod van ra.
Igen, gyanus volt, h ugyis ugyvedhez kell fordulnom, csak gondoltam tajekozodom, amennyire lehet.
Ott hibádzik az elképzelésed hogy ha most nagy hírtelen átíratod és/vagy ajándékozod a családtagra a tulajdonrészedet az büncselekmény, hiszen "eltüntetnéd" a vagyonrészedet a jogi eljárás elől. (A külföldi ügyvéd levelének a dátuma és az ingatlanrészről a rendelkezésed okirati beérkezésének dátuma a földhivatalba "énekelne" a dologról.)
Javaslom keress fel egy ügyvédet hátha kitalál valamit., őszintén mondj el neki mindent.
Külön írom: ha már a családtagok fizeti helyetted a lakástörlesztést, nem-e tudná részletekben fizetni a tartozásodat? (2-3 év részletfizetést a külföldi bank valószínűleg engedélyezne, bár elsőre ugye az egyösszegű visszafizetést követelik.)
És még a következő: mi lenne ha a tanulmányaidat később kezdenéd ill. megszakítanád és elmennél dolgozni (!) és az általad összeszedett adósságot te magad rendeznéd mielőbb!...
Tudod, áldozatot igazából neked kell hoznod...
Koszonom egyebkent a valaszt, Mona! :)
Hacsak nem iratom a fel lakast csaladtagom nevere es akkor nem tudnak semmit vegrehajtani, nemde?
[Talan felreertetted, nincs tobbszoros eladosodas, a lakashitelt nem en torlesztem, hanem csaladtagom, tehat azzal nincs problemank, azzal nem vagyunk elmaradva, azt terv szerint torlesztjuk. Az egyetlen valos problema a kulfoldi bankhitel.]
Es persze nem lesz legalis jovedelmem a kov. 5 evben(ami valoszinu, mert meg tanulok), ami idopontig nem veszek at tovabbi leveleket. Majd ha 5 ev eltelte utan is akarnak meg valamit, hivatkozom az elevulesre...
hol hibadzik a gondolatmenetem?
Findelka
Nemfizetés esetén külföldön valószínűleg megindul ellened a bírósági eljárás, és akár távollétedben is itélet születik. Annak alapján egy külföldi végrehajtó is "bejelentkezik" a fél lakástulajdonodra - a jelzálogtól stb. függetlenül.
Aztán egyszer csak árverezik a lakást (...) a koncon majd veszekednek egymásközt a bankok míg te és a családtag mentek "a" híd alá lakni...
A többszörös eladósodást nevezik adósságspirálnak.
A többfelé tartozás okán a mindenkori legális jövedelem 66%-át "elviheti" a végrehajtó - egálig.
Azért próbálj meg elhelyezkedni valamint másodállás és/vagy mellékfoglalkozás, hogy 5-10 év alatt valahogy rendeződjenek a dolgaid.
"Mona"
laikus hozzászóló
Kb. 1.300.000 Ft-nak megfelelo osszegben (plusz kamatok es koltsegek) tartozom egy kulfoldi (nem EU-s) banknak, amely 3 ev utan egy ciprusi (tehat EU-s) ugyvedi irodan keresztul kuldott ajanlott levelben felszolitott par napja, h fizessem ki a tartozasomat.
Mivel nem a banktol kaptam a levelet, gyanutlanul atvettem.
A forumot olvasva gondolom, ezzel ujrakezdodik az 5 eves elevules (amibol pedig mar 3 ev letelt)?
Mit tud tenni a bank/ugyvedi iroda kulfoldrol, ha nem fizetek? Kezdemenyezhetnek vegrehajtast ugyanugy? Milyen eszkozokhoz folyamodhatnak? Bankszamlam, allasom/fizetesem az elmult 3 evben es jelenleg sincsen, autom, ingosagaim sincsenek, egyedul egy lakasnak vagyok fele reszben tulajdonosa, amely lakas hitelre lett veve 6 evvel ezelott, (masik tulajdonosa csaladtagom), tehat banki jelzalog terheli, es csak kb. 1 millio Ft lett kifizetve belole a banknak.
Mit tehetek en, tekintve hogy se allasom, se vagyonom igy ha akarnek sem tudnek fizetni?
Elore is koszonom, ha valaki valaszolni tud a kerdeseimre!
Findelka
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02