Eredetvizsga probléma

Atis77 # 2010.03.10. 04:36

Az eredetvizsga csak pénzlehuzás. azért kérdeztem mi a baj lehet egyszerüen csak kirohadt a motor, vagy alvázszám. Öcsém is beszivta anno, az elsö kocsiját. át volt ütve a motorszám, simán AF-ezték, és mire minden papir rendben volt, a kocsiin találtunk egy cetlit, amit a régi tulaj irt hogy ö ütötte át a számot, mert gyári motor tönkre ment, és felajánlotta megvételre. Esetleg meg kéne nézetni másholl is a kocsit, hátha ott megmondják mi a baj.

lacesz1 # 2010.03.09. 22:32

Én tiszta vagyok mint a frissen hullott hó! Mielőtt megvettem és átírtam, bevizsgáltattam. Enélkül ugye nem is mehetne...

A vevő még nem vizsgáltatta be hivatalosan. Csak elvitte és ott mondták neki, hogy vigye onnan, mert ezzel a kocsival baj van. Azt mondták, hogy AF-es lesz.

De kérdem én, ha az "én bevizsgálóm" azt mondta jó, és kiállította a papírt, akkor hogy lehet, hogy másiknál nem jó? Elvileg ugyanazokat nézik, nem? Tehát nekem nem kell bizonyítani, hogy nem machináltam, hiszen a fényképek, amiket ők készítenek ezt igazolják...

Egyébként ez egy öreg kocsi. Valószínűleg cserélhettek valamit, amin volt alvázszám vagy ilyesmi. Így én jóhiszemű vásárló voltam és jóhiszeműen (módosítások nélkül) adtam tovább. Én állok elébe a rendőrségi vizsgálatnak. Nem érzem felelősnek magam. Vagy akkor minek az eredetvizsga???

Atis77 # 2010.03.09. 16:25

Hát elöször is elö kéne venned azt a vizsgálóhelyet, ahol anno csináltattad. Aztán ha tényleg tiszta vagy akkor neked kell bizonyitani(ami lehetlen szinte) hogy nem variáltál a számokkal. Sokat nem tehetsz, fizesd ki amit kér, ha nem akarsz rendörégi ügyet. (milyen miniösitést kapott a kocsi? mi a gáz vele?)

guba # 2010.03.09. 16:21

Az eredetiségvizsgáló cégek felelősséget viselnek az általuk kiadott tanúsítvány valóságáért. Ha tehát ebből neked károd származik, akkor te ezt követelheted rajtuk.

lacesz1 # 2010.03.09. 14:59

A következő ügyben kérem a segítségeteket:

Vettem egy autót úgy 2 évvel ezelőtt. Megcsináltattam az eredtviszgát. Minden rendben volt. Átírtam. Most el akartam adni és a vevő azt mondta, hogy elvitte bevizsgáltatni és azt mondták neki, hogy nem fog átmenni, mert valami találtak benne valahol valami számot, ami nem stimmelt. AF-es alvázszámot kaphatna az autó, de a vevő rajtam akarja bevasalni ennek az árát.
Mivel nem vagyok egy "háborúzós típus", a békesség kedvéért felajánlottam, hogy visszaadom az autó vételárát, de mivel ő már költött rá, azt az összeget is el akarja tőlem kérni. Ebbe természetesen nem megyek bele.

Ki kit perelhet ilyenkor? Mi a menete?