Hitelkamat elszámolás, periódus ettől eddig,ami kb. egy hónap, összege 428 Ft. Ez van a bankszámlán.
Inaktív bankszámla
- 1
- 2
"A folyószámlája egyenlege után számított és terhelt kamatösszeg, mind a szerződés szerint igénybevett folyószámla hitelt, mind az azt meghaladó meghitetelezett megbízások könyveléséből eredő késedelmi kamatot együttesen tartalmazza"
Ez van lábjegyzetben. De én nem igényeltem semmiféle folyószámla hitelt? Hogy adhat a bank nekem úgy hitelt, hogy nem kértem és nem egyeztem bele?
20 ezernek az évi 30 %-a 6000, egy hónapra bontva 500...
"Hogy adhat a bank nekem úgy hitelt, hogy nem kértem és nem egyeztem bele?" Úgy, hogy nem olvastad el a szerződést csak aláírtad. Ez szokott lenni a tipikus eset. Egyébként nekem is nagyon vadul hangzik ez az egész, célszerű lenne mégegyszer átolvasnod az elejétől a végéig a szerződés az apróbetűs részeket főleg, mert lehet nem is arról szól a szerződés mint amiről gondolod és ha minden tiszta (vagy éppen gyanús) utána megtenni a szükséges lépéseket. Bocs, hogy ilyen vadat feltételezek, de előfordulhat ez az eset is. Meg tudják úgy fogalalmazni a bankok egy szerződést hogy mást gondoljon egy laikus mint amiről valójában szól.
Ez van a bank üzletszabályzatában:
"Amennyiben az ügyfél több bankszámlával rendelkezik és ezek közül valamely bankszámlán 3 (három) hónapon keresztül pénzösszeg folyamatosan nem áll rendelkezésre (0 egyenlegű a bankszámla), továbbá az ügyfél által kezdeményezett forgalom ebben az időszakban nem történt, a banknak jogában áll a bankszámlát lezárni és a nyilvántartásából törölni."
Ezek szerint akkor a banknak le kellett volna zárnia három hónap után a Gondoskodó bankszámlát..
ez azt jelenti hogy lezárHATJA, nem azt hogy köteles lezárni
Én azt nem értem, hogy egy jogilag cselekvőképtelen gyermeknek hogyan lehetne tartozása.
Szerintem ez tévedés, mint ahogy az is, hogy a szülő ezért a tartozásért nem felelős.
Előbb utóbb leírják majd veszteségnek és megszüntetik a számlát szerintem.
Miféle bank ez amúgy? Valami noname?
Szerintem MKB, legalábbis ott vannak ilyen nevű számlák.
Igen, MKB..
- 1
- 2

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02