banki tiltólistáról törlés

Márk a fekete # 2005.05.12. 09:40

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Sajnos úgy néz ki én is felkerültem erre a listára. Valószínűsíthetően hibásan. Még nem próbáltam a "helyes" úton töröltetni magam, de mindenképpen fogok beszélni a bankommal. -> OTP (Sajnos fiatalként nem láttam hogy van jobb is ennél. Számlát nyitottam az első bankkal. Már bánom.)

Szóval, ha esetleg akadékoskodnak és nem szednek le erről a bizonyos fekete listáról. Azon gondolkozom milyen kiskapuk vannak még. Erre kérném a segítségüket. Kitaláltam valamit csak nincs információm ezekről a dolgokról, mit néznek ha ellenőriznek, milyen adatokat?

Az ötletem a következő: Nevet változtatni. Tudom hogy a TAJ számom és az adószámom, születési dátumom marad, de hátha...

Tehát a kérdésem. Lehetséges hogy először a nevemre keresnek rá, és csak utána azonositanak be hogy a 1546db Varga Gáborból (a név csak illusztráció) melyik vagyok én. Esetleg a nevem után szűrnek rá az egyéb adataimra. Vagy minden adatomra külön külön rászűrnek?!?!?

Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Márk

Dr. Csomós Lilla (törölt felhasználó) # 2004.05.11. 14:15

Kedves Wanted!

A BAR listán történő banki adatrögzítést követő 5 évig vagy rajt a listán. Addig olyan bank- vagy pénzügyi vállalkozás akinél a BAR listán való szereplés kizáró ok banki kapcsolatba nem fog lépni veled.

Keress olyan kisebb bankot vagy pénzügyi vállalkozást, akik az ügyfélszerzés miatt eltekintenek a BAR lista figyelembe vételétől vagy megnézik, hogy a tartozásod, ami miatt felkerültél a nyilvántartásba tényleg olyan jelentéktelen, amely miatt még "jó" adósnak számítasz.

Üdvözlettel:

Császár Gábor # 2004.05.06. 06:48

Valahogy úgy van, ha a tartozásodat nem rendezted akkor 2 évig vagy a listán, de ha rendezted akkor a téged listára helyező pénzintézethez fordulj a törlés v. levétel tárgyában..

Várom válaszaitokat...

wanted # 2004.05.05. 14:15

Sziasztok.Nekem a problémám az volna,hogy pár éve volt egy kis csúszásom egy befizetéssel,akkor felkerültem állítólag erre a listára.Kevéssel ezután a tartozást a bank felé törlesztettem.Most szerettem volna hitelkártyát csináltatni,erre közölték,nem lehet,tiltólistán vagyok.A kérdésem az lenne,lehet ez ellen tenni valamit?Hiszen én törlesztettem adóságomat,tartozásom nem maradt.Köszönöm előre is