Rendőri túlkapás?

Véleményem # 2014.05.22. 09:35

Ádee

Egy zöld színű harmadpéldányt tájékoztatót kellett volna kapnia a csekk mellé. Lehet ez hiányzik.
A helyi rendőrkapitányságon lehet érdeklődni a bírsággal kapcsolatban. Bár elismerte, aláírta....

Jason87

Ha meg akarják hallgatni még, akkor idézni fogják. Valamilyen büntetést biztos fog kapni erre a szép mutatványra.

pazs # 2014.05.22. 09:20

És még csekket sem kapott? akkor hogy és hova fizeti be a bírságot? Ez elég hihetetlen. A csekken van egy hivatkozási szám, az a határozat száma, kérjen ki másolatot és kiderül.

Ádee # 2014.05.22. 09:02

pazs
Az aláírt papírt még a helyszinen vissza is vették tőle.

pazs # 2014.05.22. 09:01

Hát el kéne olvasni azt a papírt, rá van írva, miért bírságolták meg.

Ádee # 2014.05.22. 08:57

KBS
Nem voltam ott a konkrét esetnél,párom egyik tanítványával történt.A gyakorlati helyre menet itt sokat lehet rövidíteni,tanárok,diákok évek óta itt járnak.Aláírattak vele vmi papírt,és a kezébe nyomtak egy 5000Ft-os csekket.Párom azóta félve megy dolgozni,vajon mikor állnak lesben megint.
Nem tudom én sem,mi alapján intézkedhettek.

Jason87 (törölt felhasználó) # 2014.05.22. 08:56

"Én is mindig viperával a zsebben szoktam gyomlálni a kertben. Nagyobb munkákhoz viszem a tarackot is."

Maga is? Ki gondolná?

Na de komolyra fordítva a szót, nem kertimunkát végeztem csak ugyebár ha a hegy nem megy Mohamedhez...

Kovács_Béla_Sándor # 2014.05.22. 08:49

Aztán milyen szabálysértés lenne az, Ádee?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.05.22. 08:48

Én is mindig viperával a zsebben szoktam gyomlálni a kertben. Nagyobb munkákhoz viszem a tarackot is.

Ádee # 2014.05.22. 08:47

Üdv minkinek!
Az mennyire lehet jogos ha vkit a vasúti sinek melett sétálva(nem közvetlen,a zúzottkő töltéstől van kb 2m-re egy kitaposott gyalogút)megbüntetnek 5000Ft-ra rend éber őrei,elvileg máv területen.(bár ezt semmiféle figyelemfelhívó,vagy tiltó tábla nem jelzi)

nanemaaa # 2014.05.22. 07:50

Jason87
Köszönjük a tájékoztatást.
Ha rendőrségi ügy lett a dologból, gondolom a viperát külön értékelni fogják.

Jason87 (törölt felhasználó) # 2014.05.21. 17:14

Jó napot kívánok!

2 és fél hete történt egy összezördülés a szomszéddal, a kertünkben mire a felesége lerohant kapával a kezében. Mind a ketten fenyegettek hátráltam, majd elővettem a viperámat. Ezután megtorpant kicsavartam a kezéből a kapát, ekkorra már a viperám is a földön hevert. Ekkor a férje támadt rám, a feleség utána jött újra a kapával a kezében. Mindeközben és is odasóztam egy két pofont az öklömmel, közben a felesége a kapa nyelével és botjával egyaránt ütött, szerencsére "csak" a karomat érte az volt véres vágásokkal tele, meg két nap múlva volt az oldalamon egy ökölnyi nagyságú lila zöld folt. A lényeg a lényeg nincs priuszom, nem volt soha dolgom a rendőrséggel. Azt mondta az egyik fakabát, 1 évre történő szabadságvesztés, de minimum felfüggesztettet kaphatok. Múlt héten szombat estére be akart hívatni hogy "okos enged.." néven valljak be mindent, mert ő akkorára lezárja a dolgot. Én kijelentettem ha ez a helyzet adja tovább a bíróságra, de most szerdán is voltak kint papír nélkül be akarnak idézni mert "elfelejtettem" aláírni valamit.

Véleményem # 2013.10.08. 21:11

ttibor01

Az ügy ismerete nélkül senki semmit itt nem tud segíteni...

Ha úgy van ahogy írod akkor meg vannak a panasztestületek illetve helyileg illetékes ügyészség ahova lehet fordulni.

ttibor01 # 2013.10.07. 20:11

Jó napot kívánok mindenkinek
azért fordulok a fórumhoz, mert édesapámat hatalmas rendőrségi túlkapás illetve jogtalan eljárás ért két hónappal ezelőtt. Mindazon által, a rendőr hamis jelentést adott le és az ellen mit lehet tenni? ki tud valamit okosat?

Véleményem # 2013.06.28. 09:35

Nem áll jogában semmi ilyen!

monitta20 # 2013.06.24. 18:35

Jogában áll elmondani az ügy minden részletét és bemutatni a jegyzőkönyvet egy kívülálló személynek csak azért mert ismerik egymást?

monitta20 # 2013.06.24. 16:29

Még nem rúgott ki csak azzal érvel hogy ő mindent tud és én bármit is mondok azt úgysem hiszi el mert mindent elmondott neki az a bizonyos rendőr, és sajnos amiket mondott nem mindig feletek meg teljesen a valóságnak.

Kenderice # 2013.06.24. 16:26

A felmondást 30 napon belül lehet megtámadni a munkaügyi bíróságon.

monitta20 # 2013.06.24. 16:18

Tudom hogy nem lehet bizonyítani, csak az érdekelne hogy megteheti e. Miért fontos hogy 30 napon belül vagyok?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.24. 16:12

Úgysem tudod bizonyítani. Viszont ez a felmondás aligha jogszerű. 30 napon belül vagy még.

monitta20 # 2013.06.24. 15:59

Tisztelt Fórumozók!

Egy elég érdekes kérdésem lenne. Nemrégiben volt egy verekedésem, amiből rendőrségi ügy lett. Tudni illik egy presszóban dolgozom, és a főnököm pedig polgárőr. Letelt a műszakom, ezután elindultam szórakozni, de másnap már nem kellett dolgoznom. Annyi történt, hogy a rendőr aki kihallgatott, felhívta a főnököm, mivel ismeri, és mindent elmondott neki ami történt előző éjjel és a jegyzőkönyvet is megmutatta neki. Jogában áll ezt megtenni pusztán azért mert jó ismerősök?

gyome # 2013.01.26. 11:48

Kedves Fórumozók!
A segítségetekre lenne szükségem egy igen nehéz ügyben.
Sajnos egy rendőri túlkapás áldozata lettem egy hete.Az eset külföldön történt,ugyanis nemzetközi gépkocsivezető vagyok.
Egy műszaki hiba miatt az autópályán megállni kényszerültem,igyekezetem a lehető legkevesebb fennakadást okozva félreállni.A kiérkező rendőrt tájékoztattam,hogy sikerült elhárítanom a hibát,az autó üzemképes. Ő ennek ellenére nem engedett el,kihívta a pálya fent tartókat,hogy vigyék el daruval az autót.A diszpécserünk angolul próbált szót érteni a rendőrrel,aki hajthatatlan volt,és a beszélgetéstől elzárkózott.Főnököm utasítására szerettem volna elkérni a rendőr jelvény számát, kértem egy perc türelmet a mutató ujjamat felfelé mutatva,mire a rendőr bedühödött,elkapta a kezemet hátracsavarta, elgáncsolt és arccal
egy pocsolyába a földre nyomott, miközben többször megütött,és megrugdalt. Rám térdelt és mennél
jobban jeleztem fájdalmam, már tehetetlenül a földön, annál jobban húzta felfelé a csuklómat.Ezt követően előzetesbe helyzetek,ahol megvádoltak azzal,hogy megütöttem a rendőrt,holott egy újjal sem értem hozzá!Tolmácsot és orvost kaptam,akik megállapították nem elég megalapozott a gyanú,ezért kiengedtek aznap éjjel. Az incidens azonban nem maradt nyom nélkül sajnos,azóta táppénzre kényszerültem,ugyanis bal karomat fogásra nem tudom használni,illetve közel egy hét múlva beidéztek kihallgatásra Franciaországban.
A segítségetek kérném,ha valakinek bármilyen hasonló tapasztalata van,vagy tanácsa,hogy mit tegyünk,mert sajnos sem a külügyminisztérium sem a nagykövetségen nem kaptunk érdemben segítség nyújtást!Annyit javasoltak,keressünk egy ügyvédet,aki természetesen az én költségem lesz,ha be akarom bizonyítani ártatlanságomat.
Választ várva,előre is köszönettel!

novak79 # 2012.05.13. 08:48

Így most valóban választ kaptam minden kérdésemre.
Köszönöm a segítséget!

Véleményem # 2012.05.13. 01:59

Ezzel novak79 kimerítő választ kapott.
Ha tényleg figyeltek, akkor annak oka van...
A figyelés módszerét tényleg nem írtad még...

novak79 # 2012.05.12. 19:08

Nem hatodik érzék, nem rejtették nagyon véka alá a dolgot, teljesen egyértelmű volt, napi 24 órás, hónapokon át. Senkit nem akarok győzködni az igazamról.
Az sem véletlen, hogy a korábbi hozzászólásaimnál nem fogalmaztam teljesen egyértelműen mindezzel kapcsolatban, tanulságos volt az elmúlt pár hónap. Nem is kell, hogy konkrétan fogalmazzak, nem jogi képviseletet kértem itt, csak választ egy pár kérdésre, úgy érzem, ezeket a válaszokat megkaptam, köszönöm.
A legutolsó kérdésemre tudna valaki válaszolni?

novak79 # 2012.05.12. 18:59

Köszi, ez jól esett.