Kovács_Béla_Sándor ügyfeléhez hasonlítasz nagyon.
Rendőri túlkapás?
- 1
- 2
novak79
Gabicsek leírta mit lehet tenni.
Továbbra se értem, hogy konkrétan mi a gondod. Mit értesz azon hogy figyelnek? Hogyan történt túlkapás? Milyen eljárás volt? Milyen nyomozás? Nyilván mondták mikor, hol, hogyan élhetsz ez ellen panasszal.
Azt érezted hogy figyelnek? Hatodik érzék?
El mész bárhova és ezt elmondod hogy te úgy érzed hogy figyelnek, szerintem kinevetnek, nem vesznek komolyan majd. Kovács_Béla_Sándor ügyfeléhez hasonlítasz nagyon.
Amennyiben megteszem a panaszt / feljelentést / bejelentést a rendőri zaklatás, kár okozás miatt és - bár igazam van - nem tudom bizonyítani az állításaimat,
akkor ennek automatikusan az lesz a folytatása, hogy eljárás indul ellenem?
hozzájuk fordulhatsz
„Más javaslat esetleg?”
Milyen más javaslat? Megírtuk, hogy mit tehetsz, ha valamit sérelmezel, nem?
Ne szívass már KBS!
Tudod mit? Tarthatsz akár őrültnek, vagy aminek akarsz, csak kérlek a feltett kérdésre add meg a választ, ha kérdez az ember valamit. Tehát a kérdés az, hogy ha az ember úgy érzi, hogy rendőrségi túlkapás történt, hová fordulhat panasz ügyben, jogorvoslat ügyben. Oké, olvastam az előző válaszokat és azokat megértettem. Más javaslat esetleg?
Mind e mellett itt jegyezném meg, hogy ha nyomozás volt és hivatalosan jelzem, hogy panaszom van, akkor úgy is ki fog derülni, hogy igazam van -e. Ha volt, akkor annak nyilván nyoma kell hogy legyen hivatalos formában.
Amúgy mostanában nem érzem úgy, hogy bárki megfigyelne, úgy érzem ez befejeződött, de ezt is írtam már korábban.
Értem én, de az ügyfelem ugyanezt mondja, őt sem fogja senki meggyőzni róla, hogy ez téveszme.
Lehet, ez most szerénytelennek hangzik, mégis kijelentem: mentálisan épnek érzem magam. A probléma tényleg létezik, nem csak képzelem.
Van egy ügyfelem egy gondnokság alá helyezési perben, neki is az a fixa ideája, hogy a rendőrség követi, megfigyeli, és nem hajlandók elárulni, miért. Sőt, még azt is tagadják, hogy egyáltalán megfigyelnék. Ahogy kinéz, még a választójogból is ki fogják zárni.
Megírtam a lényeget! Ha úgy gondolod, hogy bűncselekmény történt a sérelmedre, a feljelentést megteheted. Szerinted mi innen mit mondhatunk még?
novak79
Amiket írsz abban semmi konkrét nincs. Nem derül ki hogy mit akarsz pontosan, mi történt stb.. Semmit mondó az írásod. Mit vársz miben segítsen neked valaki, ha csak "rizsázol" de semmi hasznosat lényegre törőt nem írsz.
Ezek után az utolsó kérdésedre a válasz: Semmit.
Honnan tudja meg azt az ember, hogy mit akarnak tőle egyáltalán? Soha nem hívtak be, soha nem számoltattak el, viszont igyekeznek annyi kárt okozni, amennyit csak tudnak. Leginkább üldöztetés jellege van a dolognak. Szeretnék ennek véget vetni, vagy lépni valamit ebben az irányban. Amúgy mintha véget ért volna ez a megfigyelés, lehet, hogy feladták, vagy megunták, vagy belátták, hogy felültették őket, vagy mit tudom én.
Velük tárgyalni nem akarok, mert egyrészt nem hiszem, hogy szóba állnának velem, sok mindent tagadnának szerintem én meg nem tudnám bizonyítani,másrészt nagy parasztok voltak, rengeteg kárt okoztak. Valamit mégis lépni kéne. Mit tehetnék?
Majd ha a most folyamatban lévő alapügy úgy záródik, hogy a cselekmény nem bűncselekmény, az illetékes nyomozó ügyészségen lehet feljelentést tenni (hamis vád, hivatali visszaélés, stb.)
Hamis vád miatt előbb nem is lehet eljárást folytatni, a törvény nem engedi, csak a hatóság feljelentésére.
Hivatali visszaélés miatt már az eljárás befejezése előtt is lehet feljelentést tenni, de amíg folyik az alapügy, nem sok értelmét látom, mivel feltehetően a feljelentést elutasítanák azzal, hogy a bűncselekmény gyanúja hiányzik. (Azért hiányzik, mert bűncselekmény megalapozott gyanúja merült fel az alaügyben, ezért is rendelték el és folytatják jelenleg a nyomozást. Ennek során pedig lehet házkutatást tartani, és egyéb nyomozati cselekményeket végezni, ez ezzel jár.)
Amennyiben valaki úgy érzi, hogy méltánytalan módon bántak vele a rendőrök (feltehetően hamis feljelentés / bejelentés / koholt vád (pontosan nem tudom, hogy mi alapján)) nyomozást indítottak ellene, nyakára másztak, megfigyelték, zaklatták, otthonát távollétében átkutatták, fenyegetően léptek fel vele szemben, lejáratták, az életét tönkre tették, milyen módon tudja ezt "számon kérni" a hatóságon?
Tisztelt Uraim
Végigolvasva a hozzászólásokat, Péterfalvi Attila hanyadtesett, ha olvasta.
A diktafon használata, egy eljárás során engedélyhez, beleegyezéshez kötött, mindkét fél tekintetében. Tudom ajánlani a precedensek elolvasását, ahhoz, hogy a hivatalos eljárásba, a másik fél beleegyezése nélkül felvett anyag felhasználhasználhatósága kétséges, ingatag ( Bíróság és Bíróság kérdése, melyik fogadja el, melyik nem ). A másik fél, még eljárást is kezdeményezhet........
A helyszíni tevékenység során, úgy tudom, hogy a közeg által felajánlott helyszíni bírság el nem fogadása esetén, a szabsértési ügyben, ezen el nem fogadott összeg a minimum, melyet fizetni kell, ennél kevesebbet nem lehet kiszabni a határozatban.
A hatóság, a határozat felülvizsgálata során nem csak arról határoz, hogy elfogadja - vagy nem, hanem módosíthatja a büntetési tételt is. Így véleményem szerint nem csak a perköltséget és az eljárási díjat "bukja" az ember, hanem a palló a feje felett lebeg, az összeg tekintetében is.
Mindezek átgondolása után lehet cselekedni, kifogás tekintetében.
Kifogás tekintetében -
Nyomozó Hivatalhoz történt panasz esetére : abban az esetben lehetséges, ha a közeg bűncselekményt valósított meg, a helyszínen. ( pl. felajánlotta volna, hogy eltekint a feljelentéstől, anyagi ellenszolgáltatás ellenében ) Vélelmezem, hogy nem valósult meg, mert akkor a szab. sértésben eljáró, hivatalból tette volna meg a feljelentését a közeg ellen.
Tisztelettel.
szabálysértési ügyben két fő lehetőség van
1, kifogás
2, panasz
1, a kifogás
a meghozott írásban kézhezkapott határozattal szemben első körben a bírósághoz címzetten, a szabálysértési hatósághoz küldve nyújtható be.
Ennek két következménye van vagy módosítja a szabálysértési határozatot vagy nem erről szintén írásban értesít.
Erre következően ha nem felel meg a határozat ebben a formában bíróságon megtámadhatod, ha vesztesz a perköltséget, eljárási díjat behajtják rajtad.
2, panasz
az intézkedő járőrők eljárást munkájával szemben nyújtható be a közvetlen felettesükhöz/illetékes ügyészi nyomozó hivatalhoz azt hiszem 8 napon belül ekkor azt hiszem jó lenne ha tudnád az eljárő rendőr igazolványának számát.
Ennyit tudnék hozzáfűzni
Azt Te tudod van- e a szabálysértéssel kapcsolatban védekezési lehetőséged.
A rendőrökkel kapcsolatban az illetékes ügyészi nyomozó hivatalhoz fordulhatsz.
/ 8 napon belül a rendőrök parancsnokához is/ De valami bizonyiték azért kell.
Köszi Kőkori!
A diktafon ötlet bennem is megfordult ezután.
A bírósághoz szerinted van értelme a jelen esetben fordulni?
Szerintem nincs.
Hallottam egy olyan lehetőséget, hogy katonai ügyészségen lehet feljelentést tenni a rendőr ellen. Ennek a hatékonyságáról tudtok valamit?
üdv
Köszi Bubó a választ!
Az anyagi probléma trükköt bevetettem a szabálysértési meghallgatáson. Ezért lett "csak" 18 a bírság.
Az emberszámba vevést szoktam alkalmazni, így volt már olyan is, hogy szerbiában elengedett a rendőr (pedig az kisebb csoda).
Ez a rendőr viszont egy külön kategória volt.
Ez látszik abból is, hogy a feljelentésében szinte minden szó hazugság vagy ferdítés volt, amit csak a szabálysértésin tudtam meg.
üdv
Jéhua fordulhasz még bírósághoz.
Tanácsom tarcs magadnál diktafont. Én így már 5 perc alatt nyertem szabálysértési eljárást vagyonőrrel szemben a bíróságon.
A bíró belehallgatott, kérdése csak annyi volt ez a maga hangja vagy rendeljek ki szakértőt.
Szia! A megtörtént dologgal kapcsolatban a javaslatom, ha megkapod (írás-ban) a birságról szóló határozatot, írj nekik egy kérelmet, hogy anyagi, csa-ládi, egészségi, munkahelyi problémáid miatt csökkentsék le az összeget. Ha szerencséd van, 30-50 %-át elengedik.
A későbbi hasonló esetekre elmesélem saját példámat, ezt is választhatod: piros lámpán való áthaladás miatt utánnam jött a rendőrautó, hárman vol-tak, én egyedül. A papírok átnézése után a rangidős közölte, hogy feljelent. Haláli nyugalommal, korrektül védekeztem - nem támadtam - kicsit adtam alá a lovat, és a taktika bejött: elengedett. Ha nem sikerült volna, min. 50 eFt-om bánja. Próbáld meg emberszámba venni, lehet, hogy meghálálja. Vagy az én "emberem" kivétel volt?
Üdv.
Sziasztok!
Kisteherautónak számító Peugeot Partnerrel autópályán harmadik sávban előztem. A rendőr szerint ez szabálysértés, miután el kellett szenvednem a megalázó stílusát, feljelentett.
A feljelentésben már egészen mást írt (súlyosabbat).
A következmény (szabálysértési meghallgatás után): 18 000 Ft. pénzbírság.
Van valakinek ötlete mit lehet tenni ilyen esetben?
A rendőrök ketten voltak, én egyedűl.
Nem is annyira a pénz zavar, hanem ezeknek a rendőröknek a szabálysértése/bűncselekménye.
Ha van ötleted az esetleg később előforduló hasonló eset megelőzésére azt is írd le.
köszi
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02