Illeték Fizetése


diablo # 2005.12.15. 18:58

A bank által kijelölt szakértő 10,2 millióra értékelte. Big Cat gondolom Te is rosszabbul jöttél ki mintha elfogadták volna kapásból az összeget.

the big cat # 2005.12.15. 10:33

Hehe, hozzám is a győriek jöttek:))

the big cat # 2005.12.15. 10:33

Lotti, most már gyakorlat a szemlézés, mivel az adásvételikben szinte mindig jelentősen alacsonyabb ár szerepel a valós értéknél egyrészt az illeték, másrészt az eladó által fizetendő SZJA mértéke miatt. A bankok hitelezési gyakorlatában is uyge nem a szerződött vételár %-ban, hanem a piaci érték %-ban határozzák meg az önrészt. Ezt saját tapasztalatból tudom.

Persze nem mennek mindent megnézni, csak az oylanokat maik eltérnek a piacon szokásos értéktől jelentősen, vagy általában a nagyobb 20-30 millás értékűeket.

Rexor # 2005.12.15. 10:20

Értéktől függ, de rajta van a fizetési meghagyáson is a fellebbezési illeték mértéke, ez 5000-től 500.000 Ft-ig terjedhet a vitatott összeg függvényében. Javasolt az is, hogy egy független ingatlanszkértő becsülje meg az ingatlan forgalmi értékét.

diablo # 2005.12.14. 13:19

Gondolom mint minden más ez is pénzzel jár. Mármint a fellebbezés. Ha igen összegszerint hogy néz ki? A település Győr mellett van 35km-rel és nem akárki, hanem az vezetőhelyettes jött szemlézni. Szerintem valaki megpiszkálta ezt az ügyet. Szúrta valakinek a szemét.....

Két Lotti # 2005.12.14. 12:54

Ha kijön a fizetési meghagyás, akkor meg kell fellebbezni, mivel nem fogadjátok el az értékelési összeget. Ebben természetesen lehet hivatkozni a korábbi öröklési illeték mértékére.

Engem csak az érdekelne, hogy melyik településen ér rá ennyire az illetékhivatal, hogy kimegy szemlézni?....


Ügyvéd - Társasági szakjogász

diablo # 2005.12.14. 12:08

Vásároltam egy családi házat 10millió ft-ért. Kiszámoltuk mennyi illetéket kellek majd fizetni. Vártuk a csekket, de helyette egy levelet küldtek hogy majd kijönnek megnézni a házat. Felhívtuk az illetőt azt mondta hogy csak aznap tudja megmondani mikor ér oda a házhoz (az előző tulajok benn laknak még). Leegyeztettük az időpontot, fél órával előbb ott is voltunk, de a volt tulajok azt mondták hogy már egy jó fél órája elment. És valamit aláíratott velük. Felhívtuk azt mondta a tulajnak nem kell ottleni, a papír amit aláírtak az meg csak annyi hogy ott járt. A volt tulajok elmondása alapján 3 percet volt ott. Két szobába benyitott kint készített egy fotót és elhajtott. Az illető elmondása alapján 12 millióra értékeli a házat de így is keveset mond és a paraméterek alapján majd kiszámolja. Kérdem én milyen paraméterek? 1 fotó alapján? Amikor a banktól voltak kinn felértékelni 40 percet töltött el az illető mindent megmért alaposan megnézett és sok képet készített és csak 10 millióra értékelte. Na és a furcsaság hogy mikor megörökölték fiuk halála után a házat a volt tulajok (MÁSFÉL HÓNAPJA) 8millió után illetékeltek. Ugyanaz a hivatal értékelte fel!!!!!! Na kérdem én akkor most ez hogy van? Ennyi idő alatt felment a ház ára legalább 4 millióval? Milyen lépéseket lehet tenni ha kijön nagyobb összegről az illeték? Tanácsotokat előre is köszönöm!