Hello Mindenki!
Reklámjogból írom az évfolyamdolgozatomat, és az ezzel kapcsolatos jogalkalmazási gyakorlatról szeretnék valamilyen anyagot/segítséget kérni, vagy bármilyen szakirodalom érdekel a témával kapcsolatban.
Köszi!
Hello Mindenki!
Reklámjogból írom az évfolyamdolgozatomat, és az ezzel kapcsolatos jogalkalmazási gyakorlatról szeretnék valamilyen anyagot/segítséget kérni, vagy bármilyen szakirodalom érdekel a témával kapcsolatban.
Köszi!
A Cég és Jog szinte majdnem minden száma foglalkozik a reklámjoggal, bár maga az egész folyóirat egy picit "light"-os szakmai szempontból...
Érdemes a CD-Jogtár Jogi Bibliográdfiájából kiindulni, az a legjobb szakirodalomi gyűjtemény, bár sok ott megjelölt folyóirat nem biztos, hogy mindenütt elérhető.
A reklámjogon belül miérdekelne elsősorban, ha nem titok?
Leiterjakab
A CD jogtár vonatkozó jogszabályaiban a kapcsolódó anyagok között a BH-kat is megtalálod a témában. Létezik még a GVH és a Reklám Szövetség is. Jó munkát :)
JAKI! Ezt kikérem magamnak. Ha fellapozod az idei májusi számot, akkor találsz benne egy igényes "softos" szakmai munkát . ( Csempészet, vámorgazdaság elkövetési értéke címmel. ( 21. oldal ha jól emlékszem.)
Ha a cikk alatt lévő név és az enyém megegyezne, az nem a véletlen műve. BOCSI!!!
attika
És tényleg ott van (20. oldal) :DD
De miért nincs fotó a szerzőről? ;)
Bocsi Attila, nem olvastam minden számot a kérdéses lapból és mivel "válogatós" vagyok, ezért főleg csak a magánjogi-polgári jogi cikkeket szoktam elolvasni, már ha jut idő ilyesmire, mert "látástul-vakulásig" (laegalábbis nekem így tűnik) tanulok, s így még arra, se jut időm, hogy az autóbalesetek kártérítési jogával foglalkozzak, pedig ez érdekelne... De ígérem, hogy megnézem valóbban egyezik a két név..:-)
Leiterjakab
Érdemes versenyjogi határozatokat is megnézni, tekintve, hogy a reklámtörvény bizonyos rendelkezéseinek megsértése esetén a Gazdasági Versenyhivatal jár el. A "Versenyfelügyeleti értesítő"-ben sok GVH-határozatot találsz, köztük reklámjogi vonatkozásúakat is.
Ha még aktuális a szakirodalom-keresés vagy maga a konkrét témaválasztás, akkor szerintem érdemes lehet az elektronikus reklám szabályozása, tehát ami interneten jelenik, meg pl. itt a fórumon is van ilyen, meg mindenütt. Jó téma lehet a spam is, mint a reklám egyik tiltott változata, ami már az USA meg az EU is tilt. Ehhez lsd. a magyar jogban a 2001. évi VIII. tv.-t, Németországban: a Teledienstengesetz, Ausztriában pedig a E-Commerce Gesetz.
Leiterjakab
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Konkrét témát még nem válsztottam, az ismerkedés/tájékozódás fázisában vagyok jelenleg.
Nem lenne rossz az internetes reklámszabályozás sem, de ami most úgy megtetszett az a reklámfelügyelet, a különböző eljárások, elsősorban a reklámtörvény és a versenytörvény (1996.évi LVII. tv.) alkalmazása a gyakorlatban.
Üdv!
Egy szórólapot készítenék, ami arról szól, hogy bizonyos kereskedésekben (jellemzően multikról van szó) történő vásárlás esetén a vásárló egy speciális megoldással (Törzsvásárlói Rendszer) további kedvezményeket kap a Törzsvásárló, ha ezen a rendszeren keresztül vásárol.
A nevezett multikat ezzel negatívan nem minősítem, nem írok róluk, csak a logójukat szeretném feltüntetni, meg sem nevezném őket.
A kérdésem az, hogy a hozzáértők álláspontja szerint reklámjogba nem ütközik-e ez a szórólap elkészítése, védjegyoltalmat nem sértek-e?
Mi az a reklámjog?
Egyébként természetesen nem használhatsz védjegyet a jogosult hozzájárulása nélkül.
Kedves Fórumozók!
Van néhány kérdőjel az egyéni vállalkozásom kommunikációjával kapcsolatban, amit nem tudok, hogy jogilag lehetséges, szabad-e. Elektroszmog méréssel foglalkozom és részben épületbiológusok írásaiból részben tapasztalatból 110 %-ra kijelenthetem, hogy az elektroszmog egy bizonyos mérték felett (mely mértékbe léptem nyomon beleesünk) rákot, depressziót, immunbetegségeket okoz. Hangsúlyoznám, hogy nem okozhat, hanem okoz. Az orvostudomány, a gyógyszeripar, az informatikai-, telekommunikációs ipar és a tudomány mai állás ezt természetesen nem ismeri el, sőt hazudik, bagatellizál. Még egyszer mondom, gyógyulnak meg emberek, gyógyíthatatlannak hitt betegségekből, miután magas elektroszmogot mértünk, és miután az elektroszmog forrást elhagyták. Az interneten is számtalan épületbiológus írja, hogy az elektroszmog, többek között idegrendszeri betegségeketz okoz. Ehhez kapcsolódik a kérdésem, hogy írhatom-e azt a honlapomra, hirdetésembe, hogy „meggyógyul a depresszióból”, „meggyógyulhat a depresszióból”, „itt megtudhatja mitől depressziós”? Ezeknek a kijelentéseknek az igazságtartalma maximális, nem kérdés. Az a kérdés, hogy ezekhez a kijelentésekhez nem szükséges orvosi diploma, vagy akármilyen ehhez kapcsolódó végzettség?
Ha eszükbe jut a tevékenységemmel kapcsolatos bármilyen jogi támadhatóság, nagyon megköszönöm a válaszukat!
Üdv:
Zoltán
Ha igazságügyi szakértő nem tudja igazolni, hogy ez igaz - ami az ilyen hályogkovácsoknál gyakran megesik - akkor a GVH megbirságol.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Ha jó olvasok a sorok között, akkor ebben az esetben nem is akarja tudni bizonyítani az igazságügyi szakértő, hogy valaki meggyógyult.
Ezt kéne egyébként bizonyítani, hogy a kommunikációm "... meggyógyul a depresszióból ...." igaz, tehát nyilatkoznia kellene gyógyult ügyfeleknek, ráadásul úgy, hogy a szakértő ne tudja azt mondani, hogy mástól gyógyult meg?
Köszönöm a választ!!
Rosszul olvasol. Ha a szakértő nem tudja bizonyítani, akkor vagy nem úgy van (ez a valószínűbb) vagy tudományosan nem bizonyítható; mindkét esetben valótlanságot állítasz.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Ezt a témát természetesen nem fejteném ezen a fórumon ki, csak két megjegyzés, hogy egy igazságügyi szakértő semmit nem tud erről az ügyről, másrészt több beteg embert gyógyítok meg nap mint nap, mint egy pszichiáter.
Simán bizonyítom, az más kérdés, hogy a jog mégis a pénz mellé áll.
Köszönöm szépen a válaszokat!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |