Ez a háromkötetes könyv már tíz éve is 30.000 ft volt, más kérdés, hogy én ajándékba kaptam egy érintetlen példányt, ráadásul a possessor sem volt akárki.
Sunshine after the rain.
Ez a háromkötetes könyv már tíz éve is 30.000 ft volt, más kérdés, hogy én ajándékba kaptam egy érintetlen példányt, ráadásul a possessor sem volt akárki.
Sunshine after the rain.
"A fekete egyes elméleti részei nagyon is használhatóak."
Akkor tépd ki belőle. :D
A fekete egyes elméleti részei nagyon is használhatóak. Támogatom. De Szladits (stílusának alakulása) nem érthető Grosschmid (hatása) nélkül. Egyszer valaki azt mondta, hogy túl régies stílusban írok, és írjak úgy, mint X. Mondtam, hogy X. nekem nem beszámítási pont:-).
Sunshine after the rain.
A KJK szerintem egészen jó, csak nem kellene benne túllihegni a bírói gyakorlatot, mert van sok rossz döntés is, és mi különben sem vagyunk angolok. A feketét nem láttam még, de az meg már akkor túl régi, ha '81-es. Egyébként ahhoz közeli nyelvezettel lenne stílusos megírni a könyveket (a kommentárt is), amilyet pl. Szladits használt; lehet, hogy már idejétmúlt, de szerintem az a fogalmazás jobban passzol a jog komolyságához, mint a jelenleg forgalomban lévő tankönyvnek és kézikönyvnek nevezett okádmányok.
Három fekete könyv:-). (Bár egyszer valaki azt mondta, hogy ez a megjelölés félreérthető, mert egyidőben ez a leckekönyvek megnevezése volt).
Sunshine after the rain.
Téged a szerénységedért szerethetnek:-).
Nem, én az első Ptk. kommentárra gondolok, az úgynevezett nagykommentárra (annak még használható részeire), Budapesten, 1981-ben jelentette meg a KJK. 3427 oldal, Eörsi Gyula akadémikus és Gellért György, a Legfelsőbb Bíróság egykori általános elnökhelyettese voltak a szerkesztők. A 16 fős szerzőgárdából csak Harmathy Attila akadémikus, Petrik Ferenc, és Sárközy Tamás DSc él.
A Kerszövös kiadvány tkp. ennek a középkommentár alakú utóda.
Sunshine after the rain.
Már gondolkoztam rajta...
A HVG kiszedhetőlapos sárgára gondolsz? Nézd meg, mit ír a beszámításról. Kb. másfél oldal, ami nagyon kevés, lényeges elméleti dolog is kimaradt belőle.
Akkor már jobb a KJK Kerszöv kék színű 2 kötetes. Azzal meg az a hiba, hogy túlzásba viszi a bírói gyakorlat leírását.
De ha Neked az sem tetszik, írj jobbat lol
Sunshine after the rain.
Az első, háromkötetes nagykommentár jó.
Sunshine after the rain.
A Ptk. kommentárt is sokan írták, mégse jó. :D
Van egy hatalmas, kb. 2005-ben megjelent Kriminalisztika 1-2. kézikönyv (BM Duna Palota és Kiadó adta ki), talán Bócz Endre a főszerkesztő, abban több van, mint valaha bármelyik magyar kriminalisztikai műben, kb. 40 szerző írta.
Sunshine after the rain.
Szia Ildi! Igazából engem a kötelezettségek mellett érdekelne is ez a téma, úgyhogy azért szeretném a könyvet. (Jó volt az előadás Dr. Fenyvesitől...) Egy másik jogi fórumon már sikerült előkeríteni ezt a kérdéses könyvet...
Köszi és üdv.
Amira
(könyvtáras megoldás nekem nem minden esetben jó, mert levelezős vagyok, vissza kell vinni, elfelejtem, késedelmi díj, másolni nem nagyon szeretnek stb stb....)
Ameera én is PTE-s voltam, nekünk is ezt a könyvet írták ki kötelezőnek, de szinte senki nem tanult belőle, mert írásbelire elég volt az előadás anyaga. Viszont....ha valaki megbukott már hasznos volt a könyv, mert többnyire ott már abból kérdeztek. Lehet, hogy már nálatok más a helyzet... Közgáz-jogász könyvtárban is megtalálható szerintem majdnem minden tankönyv.
Iwikó
Ez főként Impiboynak szólt.
Sunshine after the rain.
Nem ELTÉ-s vagyok...
Az ELTÉ-nek saját tankönyve van.
Sunshine after the rain.
Az Amira arab eredetű női név, jelentése: hercegnő.
Már megvan a könyv!
;-) :-* [..I..]
ameera,
eléggé hülye neved van, de adok tanácsot: szerintem menj be az eltére, ragaszd ki faliújságra (hírdetőre), hogy kellene neked ez a könyv, esetleg érdeklődj a tanszéken, hogy használatban van-e ilyen tankönyv az oktatásban. Bemehetsz annak az évfolyamnak az előadótermébe is, ahol ilyet oktattak egy évvel ezelőtt (azaz nekik már ez a könyv nem kell).
Ezt előbb beszéljétek meg Kacsával:-).
Sunshine after the rain.
Sziasztok!
A következő könyvet keresem:
Fenyvesi Csaba – Herke Csongor – Tremmel Flórián:
KRIMINALISZTIKA TANKÖNYV ÉS ATLASZ
Dialog Campus Kiadó, Budapest-Pécs
2004., 2005. vagy 2006. évi kiadások
Sajnos a kiadó pécsi és pesti üzletében nem kapható, e félévben már nem is lesz, és neten sem rendelhető …
Ha esetleg valakinek megvan és megválna tőle, kérem írjon.
((( Esetleg ha valakinek van lehetősége (be)szkennelésre, az is nagyon nagyon jó lenne … )))))
Előre is köszönöm, üdv.
A vörösborosmártásban sült Kacsa az egyik kedvencem.
Impi, ehetsz kacsát is lolz.
Sunshine after the rain.
Örülök, hogy rendeződött a dolog. Impiboyt pedig meghívjuk az esküvőnkre, ez nem lehet kérdés:-).
Sunshine after the rain.
Köszi Legislator a segítséget, végül sikerült egy ismerősömtől megkapni, úgyhogy egy vasat se kellett fizetnem :)
Imp, majd küldjük az esküvői meghívókat, milyen címre menjen? :))
Iwikó
És lesz esküvő? Mert akkor hívjatok meg enni.
Leg, gratulálok, a sajátos ismerkedési technikád - egy könyvön keresztül - követendő példának mutatkozik.
Én sajnos azért nem tudom alkalmazni, mert nem vagyok olvasott, csak művelt. :D
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |