Önkormányzat igéretek


Manguszta65 # 2019.01.21. 13:00

Tisztelt Fórumozók!

A következőkben kérem segítségüket, tanácsukat.
Adott egy egyirányú utca, mely 20 éve még csendes utca volt.
Majd ebből az utcából továbbhaladva egyenesen a 20 éve odaépült Auchanba és Tescóba lehet haladni.
Akkor az önkormányzat ígéretet tett egy elkerülő út megépítéséhez, hogy ne ezen egyirányú utcán haladjon végig minden autó.
Semmi nem történt 20 éve! Semmi elkerülőút, és 20 év alatt a napi 100 autó helyett napi 6000 autó száguld végig, a 30km/h sebességkorlátozó tábla mellett.
Eme egyirányú utca mellett húzódik a MÁV is, tehát naponta legalább 250 vonat is megteszi a hatását.
El lehet gondolni, hogy ez a "kettős" az évek alatt mennyire tette tönkre az ott élők házait a rengéseknek köszönhetően. Évek óta megy a petíciók aláírása, lakófórumok, a túl oldalról meg csak igéretek jönnek, hogy minden megoldódik. De semmi nem történik!
Az ott élők házainak falai meg csak süllyednek, melyek renováltatása sok millió. Ezt hosszú távon nem lehet elviselni, miközben az önkormányzat semmit nem tesz, mondván a fővárosé az utca, majd ő tesz valamit.....de évtizedek óta csak vállvonogatás van. A renoválások árai évről évre több millióval emelkedik, ami már sokk!
A 30km/h sebességkorlátozó tábla mellett viszont az egyirányúságnak köszönhetően mindenki 120-al robog, ami még elviselhetetlenné teszi az ott lakók életét! Ez is évek óta jelentve van az önkormányzat felé, természetesen semmi reakció!
Kérdés: milyen jogi lépéseket lehet tenni, hogy végre az igéretek be legyenek tartva, és kártérítést kinek, hova lehet benyújtani?
Köszönöm.