Közbeszerzés - KLIK


scha # 2019.11.05. 08:51

Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni közbeszerzés témában. A kérdés az, hogy az iskolákat felügyelő Klebersberg Központnak milyen esetben kell kiírnia közbeszerzést. A konkrétum: az iskola, mint intézmény szeretné utaztatni a diákokat (busz, vonat, repülő, minden játszik). Az összeg természetesen a diákok létszámától függ, de diákonként maximum 100 ezer forint körüli összeggel lehet kalkulálni. Ha az iskolában a csoportok nem egy időben és egy helyre utaznak, akkor az egyes csoportokra vonatkozó utazást külön-külön közbeszerzéssel kell megoldani? Vagy egybe kell vonni az összes csoportot egy közbeszerzésbe? A KLIKnek van saját szabályozása, amely az összegre vonatkozóan eltér a közbeszerzési törvényben foglaltaktól? Mi ennek a menet: az iskola jelzi a KLIKnek az igényt, és a KLIK írja ki a közbeszerzési pályázatot?
Lehet, hogy ez kicsit értelmetlen megfogalmazás, a hozzáértőktől elnézést kérek! Köszönöm a segítséget előre is! Andrea

drbjozsef # 2019.11.05. 11:47

az iskola jelzi a KLIKnek az igényt, és a KLIK írja ki a közbeszerzési pályázatot?

Jesszus, hol éltél az elmúlt években, egy kő alatt egy szatyorban?

Nem, ennek a menete az az, hogy a KLIK egy nyomorult doboz krétát sem ad, úgyhogy kiszámoljátok mennyi kell az utazáshoz, és a gyerekeken keresztül megkéritek a szülőket, hogy fizessék ki.

scha # 2019.11.05. 12:09

Köszi! Ezzel csak az az egy probléma van, hogy nem a szülők fizetik, hanem az állam. És ezért gondoltam úgy, ha csoportosan akarnak menni a gyerekek, akkor az bizony közbeszerzés. De lehet, hogy valóban egy kő alatt éltem eddig :-).

drbjozsef # 2019.11.05. 12:26

Mit fizet az állam? Miért? Érdekes, ha én csoportosan menni akarok a családdal, azt nem fizeti az állam. (a hangsúly itt az "akarni" igén van)

Csak nem a két hetes nyelvtanulásról van szó?

scha # 2019.11.05. 13:18

Bármilyen pályázatos dologra gondolok. Amikor az iskola kap egy bizonyos összeget pályázat keretében mondjuk utazásra.

drbjozsef # 2019.11.05. 13:41

Amikor az iskola kap egy bizonyos összeget pályázat keretében mondjuk utazásra.

Továbbra sem világos. Ha már kapott bizonyos összeget, miért kell hozzá a KLIK?

Abban a pályázatban, amit az iskola (?) nyer, nincs erről semmiféle infó?

Például a "határtalanul" pályázat, amikor a környező országokba lehet utazni, annál minden az utolsó szögig (utazás, szállás, programok, biztosítás, etc) le van rendezve benne előre.

scha # 2019.11.05. 14:26

És tényleg. Reméljük, hogy akkor a pályázati kiírásban pontosan le van/lesz írva, és felesleges előre aggódnom. Köszönöm a segítségedet!