autópálya matrica - büntetés


Majordomus # 2022.04.01. 19:07

Nem lehet jól kijönni belőle....

Szomorú örökös # 2022.04.01. 16:39

Jenei Laszlo

vásároltam 10 napos autopálya matricát....egyébként is max egyszer kétszer használom évente a pályát....Az elado ideadta amit én fel is ragasztottam a szélvédömre.

Már itt gyanúsnak kellett volna legyen. Ugyanis akárhol veszel magyar matricát, már csakis digitálisan kapsz, annak a nyugtája igazolja személyes ellenőrzéskor, hogy van érvényes matricád. És hát „felragasztani” sem kell a magyar matricát sehová már vagy ezer éve. Ha valóban egyszer-kétszer évente használod az autópályákat, akkor ezt bizony már régen tudnod kéne. Itt te hibáztál, nem a kutas és szerintem fizesd ki a büntit, mert nincs igazad.

drbjozsef # 2022.04.01. 11:27

Nézd, ő eladott valamit, te megvetted, és kifizetted. Megnézés nélkül.
Ha nem belevaló kapszulát veszel a kávéfőződbe, ha nem a lábadra illő cipőt veszel a cipőboltban, akkor ki a felelős?
Tudhatja az eladó, hogy te nem Ausztriába készülsz innen rögtön?

Jenei Laszlo # 2022.04.01. 11:02

Az aprikáció csak okézok hisz az adataim nem változnak.. De a kutasnak szerintem nem az első eladása. Illetve hogy adhat úgy ki számlát. Neki kellene tudnia a dolgokat ezzel foglalkozik ebb{l él. Szerintem felelősséget kellene vállalnia a dolgai után. Minden szakmában van felelősség. Vagy a kutkezelő k
ivétel?

drbjozsef # 2022.04.01. 10:45

Ez tényleg poén, hogy az applikáció kéri a rendszámodat, a kutas meg nem, és ez nem tűnt fel.
Van ez így. Úgy nevezik : tanulópénz. Lehetne több is, ha trombitarezet veszel aranytömb helyett...

Jenei Laszlo # 2022.04.01. 10:40

Itt a poén az hogy nem adott ellenőrző blokkot. Sem rendszámot semmi adatot nem kért. Az oké hogy énis hülye voltam de soha nem vettem kúton matricát. Online veszem de reggel nem működötz az aprikáció. Simán kifizettem és elköszönt az eladó.

wers # 2022.04.01. 09:14

gyanus is volt ezért elraktam a blokkot

Mintha rá is lenne írva, hogy 2 évig ajánlott megőrizni. Ha elolvastad volna akkor talán az is feltűnik, mit vettél.

Sajnos nincs esélyed. A kutas véglegesítés előtt mindig kéri ellenőrizni az adatokat, és a vevő nyomja meg a véglegesítő gombot.

(rendőrséget főleg ne zaklasd ezzel)

gerbera317 # 2022.03.31. 20:42

Na de hol figyel itt be a rendőrség?

Szomorú örökös # 2022.03.31. 19:03

Majordomus

Tök mindegy, hogy mit küld el a rendőrségnek, ugyanis azt ő már nem tudja bizonyítani, mit is kért a benzinkúton.
Nyilván ha személyes meghallgatásra kerül sor - amit erősen kétlek - a benzinkutas tagadni fog.

drbjozsef # 2022.03.31. 19:01

Teendő : legközelebb megnézni, mit vásárolsz. De ez máshol is ajánlott, teszkóban, lemezboltban, autószerelőnél.

Majordomus # 2022.03.31. 18:12

A dokumentumok fénymásolatát küldd el a rendőröknek a matrica fotójával együtt -gondolom még a szélvédőn van - hogy te ezt vetted,illetve ezt kaptad. Kéred a büntetést törölni.

Jenei Laszlo # 2022.03.31. 15:40

Üdvözlöm. Jenei lászló vagyok. A következö problémám lenne. 2022.03.12. én 6.10 kor tankoltam és vásároltam 10 napos autopálya matricát. Soha nem vettem még benzinkuton és egyébként is max egyszer kétszer használom évente a pályát. Az elado ideadta amit én fel is ragasztottam a szélvédömre. gyanus is volt ezért elraktam a blokkot meg minden ami a matricához tartozott. lényeg hogy 10 nappal késöbb jött a bünti. Felhivtam az ügyfélszolgálatot mondtam hogy vettem matricát de ök ezt nem látják menjek a kutra és kérdezzem meg. Kiderült hogy az eladó osztrák autopálya matricát adott.ami magyarországra nem jo. A kut nem ismeri hogy az eladó hibázott. A kocsi magyar én magyar. hogy kerültem én oda hogy külföldi marticát adjanak? Na most mi a tehendőm? Kószónóm

gerbera317 # 2022.02.13. 17:38

kaptunk egy követelésbehajtást
Nem hangzik túl hihetően. Nem lehet, hogy inkább egy felszólító levelet kaptatok egy követeléskezelőtől?

andimagyar # 2022.02.11. 11:54

Üdvözlöm!
2022.02.08.-án sima postai levélként kaptunk egy követelésbehajtást, miszerint 2019.08.03.-án fizetés nélkül áthajtottunk Olaszországban az egyik fizető kapun. Több, mint 2 év után nehéz lenne visszaemlékezni, nemhogy a kapunál kapott bizonylatot előkeresni. Egyben azonban biztosak vagyunk, hogy fizetés nélkül nem hajtottunk át egyik kapun sem. A nivi.it oldalán található egy fénykép a személygépkocsinkról hátulról, ez mennyire bizonyító erejű? A kép fekete-fehér, azonban feltűnt, hogy mintha a tolatólámpa világítana rajta és ekkor az egész család elkezdett gondolkodni, és mintha arra emlékeznék, hogy ahova először beálltunk automata fizetőkapu volt és nem tudtunk fizetni, ezért átálltunk egy másikba, ahol sikeres fizetés után áthajtottunk. Azonban mivel ennyi idővel később már nincsenek meg a bizonylatok tényleg nem tudjuk, hogyan bizonyítani. Egyébként azért sem értjük a felvetést, mert fizikálisan sem tudtunk volna egy lezárt sorompón sérülés nélkül áthajtani, arról meg feltehetően lenne több felvétel is. Ezenfelül a 13,56€-os díjszakasz, minden azóta felmerült költséggel együtt 33, 24€ lenne, melyet kézhezvételtől számított 30 napon belül kérik, hogy rendezzünk.
Érdeklődni szeretnék, hogy ilyen esetben mit lehet tenni?
Válaszát köszönöm!

gerbera317 # 2021.09.01. 15:09

@wers
Köszönöm.
@Ikrek
Ez szerinted: „Szerintem jogtalanul fenyeget bennünket a NÚSZ bírósági végrehajtással, felszámolással” micsoda? Egy internetes fórumon a segítségkérő posztodat egy valótlan állítással (gy.k.: 'jogtalanul') kezded? Jó, rendben: 'szerinted'. Így tényleg igaz: csak szerinted jogtalanul. A többit megtudtad werstől, meg tkp. tőlem is, ha végigolvastad a "trollkodásomat".

wers # 2021.09.01. 11:06

Rossz hírem van. Gerbera hozzászólása teljesen építő jellegű. Bár így utólag veszett fejsze nyele.

Tanulságként: Kérelmet tértis levélben kell benyújtani.
Érdemes egy ésszerű idő után érdeklődni, ha nincs semmi válasz.
Egy hosszabb idő után meg főleg gyanúsnak kellene lennie. Egy hivatalosan beérkező kérelmet el szoktak bírálni.
+1 a pótdíjat be kell fizetni időben, különben nagyon sokba fog fájni.

Ikrek # 2021.09.01. 10:32

Kedves drbjozsef! Mégha nem is kedvező számunkra a véleményed, köszönöm hozzászólásodat és megerősítésedet.

Kedves gerbera317, látom itt is felbukkannak a trollok. Jelentése: Internetes fórumokon vagy egyéb kollektív eszmecseréken szándékosan zavart, széthúzást keltő személy, provokatőr. Általában gyűlölködő megjegyzésekkel, személyeskedéssel [..]
Az építő jellegű hozzászólás jelentését is elmagyarázzam?

gerbera317 # 2021.08.28. 11:09

Szerintem kár Itt hisztizni. Először is: az autópályát nem fizetés nélkül kellene használni. Másodsorban pedig: a fizetési felszólítás FIZETÉSRE szólít fel, nem pedig ilyen-olyan kérelem előterjesztésére. S ha valaki mégis inkább a kérelmet részesíti előnyben, legyen már annyi esze, hogy azt nem email útján terjeszti elő.

drbjozsef # 2021.08.28. 05:50

Ikrek,

Számodra kevéssé építő jellegű, de : igen, joguk van.
Kaptál automatikus üzenetet, hogy megkapták az emailodat?

Ikrek # 2021.08.27. 19:05

Tisztelt Fórumozók!
Szerintem jogtalanul fenyeget bennünket a NÚSZ bírósági végrehajtással, felszámolással. Esetem, most kaptam 'Behajtás' levelet 2019.10.22 és 2019.10.25. jogtalan pályahasználatról, amelyek pótdíját nem fizettük ki.
Anno 4db pótdíj felszólítást kaptunk összesen, amire pótdíjmaximamlizálást kértünk email-ben a megadott email címre. Ügyintéző lediktált mindent a telefonban, hogy mit kell tenni. 2 db bírságot rögtön be is fizettünk. A csekket és egyéb dokumentunokat csatoltunk a kérelemhez.

Eltelt másfél év és most jött a hidegzuhany, hogy ők nem kapták meg a kérelmet, úgyhogy behajtják rajtunk a két pótdíjat. Azt is elmondták, hogy meghatározott file méretig tudja fogadni a rendszerük a levelet. Előkerestem nekik, mert megvan a levelezésem, nagyobb volt a méret az említettnél.

Jogosnak találjátok, hogy ezt utólag mondják meg, hogy másfél éve mire kellett volna figyelnem? Látszik a levelezésben a jóhiszemű intézkedésünk. Az ő informatikai hiányosságuk miatt szerintetek van joguk bármit is ezek után követelni, fenyegetőzni, ha nem felel meg a levelezőrendszerük kérelem fogadására? Előre is köszönök szépen bármi építő jellegű hozzászólást.

gerbera317 # 2020.07.06. 06:36

Szándékosan akarnak perbe fogni..?
Miért? Lehet bárkit is nem szándékosan perbe fogni?
az adásvételi nem elég, bizonyítsam azt is, hogy lejelentettem az adásvételt
Ez az, amire a felhívás hangnemétől függően akár úgy is lehet válaszolni, hogy "majd a perben bebizonyítom". OFF Ugye nem azt írták, hogy 'lejelenteni', hanem úgy, hogy 'bejelenteni'? Csak mert kétszer is így írod. ON
És azt is írták, hogy ha nem jogszerű a követelésük, a pénzt majd visszakapom.
Ez az, amit nem szabad elhinni.
A kért papírt holnap elpostázom nekik.
Tedd azt.
Tudok még valamit tenni, mielőtt jogosulatlanul perbe fognak?
Nem jogtalanul. Minden okuk megvan annak feltételezésére, hogy a tiéd az autó.
Rendőrség esetleg..?
Jaj. Szerintem fogd be a szádat...

wers # 2020.07.06. 05:12

Ha nem kaptál akkor kérjél a kormányablaktól egy adatlapot a bejelentésről, aminek a végén ott van, hogy befogadták az eladó bejelentését, az adatokat a nyilvántartáson átvezették.

drbjozsef # 2020.07.05. 19:13

Nem mindig.

De ez itt szerintem egyértelmű.

(Nekem parkolás és ügyvédi felszólítóval volt hasonló esetem. Írtam nekik egy pont olyan stílusú válaszlevelet, mint amilyet küldtek, kifejtve, hogy a kérdéses időpontban már nem voltam tulajdonosa a járműnek. Hiába, még fiatal voltam és bohó, ma már nem b*szakodnék ilyennel.)

drbjozsef # 2020.07.05. 14:58

Kata25,

Ha jóhiszeműen, tőled telhető időben teljesítetted a kötelezettségedet, vagyis megküldted nekik az érkeztető pecsétes adásvételit (én ilyet kaptam anno), akkor hiába emelkedik a büntetés, nem fogják tudni behajtani, perben sem. Ne foglalkozz velük, ne fizess be semmit. Küldd el amit kell, és kész.

Nem indul a per el olyan gyorsan.

Szomorú örökös # 2020.01.19. 16:26

kanalas

Az ügyfélszolgálati irodában azt javasolták írjak egy e-mailt, ami megtörtént, de semmi válasz. M i ilyen esetben a teendő ?

Szerintem várd ki türelemmel, amíg nem jelentkeznek. Addig se kell kifizetni, amíg nem kapsz hivatalos felszólítást. De én a helyedben ajánlott tértivevényes levélben írtam volna nekik, nem emailben. Utóbbi még mindig nem száz százalékosan elfogadott kommunikációs forma, mivel tűnnek el elektronikus levelek az éterben. És ha beállítod a tértivevény opciót az emailben, azt is csak akkor kapsz, ha az illető engedélyezi annak elküldését.