Szisztok,
én is hasonló cipőben járok sajnos. Az én esetemben egy olyan gk. után szabták ki a gépjármüadót, amely 17 éve nincs a birtokomban. Az autót 1990- ben vásárolam (egy Polskiról van szó) amit 2 év múlva bontonak eladtam mert megadta magát a motorja. A bontós gondolom nem jelntette ki(holott ez akkor még a vevő dolga lett volna), ezért pár év múlva megkeresett az akkori lakhelyem szerinti önkormányzat akinek bemutattam az adásvételit. Közben elköltöztem és kb. év múlva az az önkormányzat is megkeresett, akinek ismét igazoltam az adásvételt. 15 évig rendben voltam, de az idén ismét kaptam egy határozatot hogy fizessek. Természetesen hívtam az önkormányzatot, ahol azt mondták igazoljam az eladást. Mivel ők 5 év után selejteznek. Mondom én sem őrzök 15 éves papírokat. Irány az okmányiroda, mert az adat tőlük jött. Ott nyilatkozat hogy nekem aztán semmim sincs az autóból (kocsi, rendszám, forgalmi). Most pedig rettegve várom a határozatot, hogy kell-e fizetnem. Az egész eljárást teljesen abzurdnak tartom, az autó amiről beszélek most lenne 38 éves..
Én is dolgoztam állami szerveknél, de azt nem bírom megérteni, hogy egy rossz nyilvántartái rendszer miatt miért az állampolgárt kell büntetni.
Várok minden tanácsot, javaslatot, amivel azt az ügyet meg lehetne oldani.
Előre is köszönöm.
Üdv,
L