Szabálysértés sorozás elmulasztása miatt


Legislator # 2004.03.06. 17:01

Imre Miklós most a tanszékvezető. Takács Albert volt egy vagy két évig Professzor Úr után, de Takács Albert a nyugállományba vonult Rácz Attila Professzor utóda lett az Alkotmányjogi Tanszéken. Mi az első diplomája? Köszönöm a gratulációt.


Sunshine after the rain.

Rexor # 2004.02.24. 16:28

Igen,Lőrincz tanár úrtól különösen hölgyeknek lehet sokat tanulni. Ha jól emlékszem kb. háromszor elmondta előadás közben, hogy a közigazgatás azért jó, mert még a hölgyek is karriert tudnak befutni itt (hangsúlyozom, ez nem az én véleményem). Miután az évfolyamunk 75 %-a lány volt (el is voltunk kényeztetve:), úgy emlékszem nem aratott osztatlan sikert ez a megjegyzés.

Kincs # 2004.02.24. 16:10

Kedves Legislator!
Köszönöm érdelődését: megvagyok:)Csak így, egyszerűen, csendesen...Teszem a dolgomat: lassan 3 diplomás osztályvezetőként, 4 munkakörrel, alapbérrel.Szóval köszönöm, jól vagyok!És iparkodok 10 év folyamatos munka (táppénz nélkül, rendes évi szabi összes napjának kivétele nélkül!) után végre 31 évesen teherbe esni és 3 évig GYED-en, majd GYES-en "pihenni"!!!:)))Aztán ki tudja: ha elkap a gépszíj, talán még főállású anyának is beállok!:)
Gratulálok!Én 1998-ban végeztem az ÁF-en, másoddiplomán. Mi újság az ÁF-en?Még mindig Lőrincz tanár úr a tanszékvezető?Nagy szaktekintély ám!Sokat lehet tőle tanulni, ha mellette vagy a közelében van!

Legislator # 2004.02.23. 18:58

mosz=most


Sunshine after the rain.

Legislator # 2004.02.23. 18:58

Köszönjük, Kincs. Ha jól emlékszem, kegyed dolgozik az önkormányzatban. Hogy vannak? Én mosz az államigazgatásin vagyok tanársegéd közigazgatási jogból.


Sunshine after the rain.

Kincs # 2004.01.18. 09:15

kedes Puskasis!
Megpróbálok Neked segíteni, bár szabálysértést 3 hónapja csinálok még csak.:)
Volt már ilyen ügyem.Általánosságban fogok beszélni, mert sajnos a gyakorlat mindenhol más.
Az űrlapot azért kaptad, hogy a személyes körülményeidről nyilatkozz.Ezt mindig kérjük, de nem kötelező kitölteni, biztosan oda is van írva, hogy nem kötelező nyilatkozni, azonban ez az eljárás lefolytatását - mármint ha nem nyilatkozol - nem akadályozza.Viszont érdemes,mert HA (és itt a ha-n van a lényeg!) bírságolnak, akkor figyelembe veszik a bírság összegének meghatározásánál a körülményeidet.Az Sztv. vagy az R. csak a pénzbírság felső határát határozza meg.Úgyhogy nyugi, nem 50Ezer Ft-ot fognak kiszabni rád, HA kiszabják egyáltalán.Mert: figyelembe veszik, hogy "első" elkövető vagy, azaz: priolálnak, hogy eddig még nem volt ellened szabs.eljárás.Meg a körülményeidet(amiről nyilatkoztál), pl.: ha látják, hogy magad is eltartott vagy, nincs saját jogú jövedelmed, akkor alacsonyabb összegű a bírság.
Szóval: töltsd ki a nyilatkozatot a személyi körülményeidről, s azt ajánlom vidd be személyesen(ahonnan kaptad), s még lehetőséged van jegyzőkönyvet felvétetni is.(Merthogy a jkv. mint meghallgatás nem kötelező a szabs.eljrásban, ha egyértelműen tisztázott a tényállás!)De te kérheted, hogy vegyék fel veled a jkv-t, s ott nyilatkozz egyértelműen, hogy miért nem mentél el a sorozásra.És érdeklődd meg, hogy mi a gyakorlat: mennyi a pénzbírság.
És itt jön a lényeg:ha "első" elkövető vagy, akkor általában NEM szoktunk bírságolni, hanem elég egy FIGYELMEZTETÉS.
Hát, röviden ennyi.
Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok, bár csak jan.21-e után leszek netközelben.
Üdv:Kincs

the big cat # 2004.01.18. 07:42

Az hogy nappali tagozatos hallgató vagy indok lehet a szolgálathalasztásra, ha kérted és megadták. A sorozáson való megjelenés elmulasztására ez nem indok. Itt szó sincs bevonulásról. Nem számít, hogy a szüleid vették át. A bírság mellett természetsen a kötelezettséged is teljesítened kell, ez nem vásárolható ki bírsággal. javaslom sürgősen intézd el a dolgot, mert nagyon pipák a hadkiegen, és szerintem aki már a sorozáson szórakozik velük, azt még az utolsó körben bevonultatják az év végén. Tuti, hogy mivel már a sorozáson is letojtad őket, a későbbi szolgálathalasztási kérelmed csípőből fogják elutasítani.

Komolyan nem értem, mi a francért nem jelentél meg a sorozáson, ahol a legkönnyebb kibulizni, hogy később ne vigyernek el, nem beszélve arról, hogy akiket most soroznak, azokara szerintem már nem kerül sor a bevonuláskor.

puskasis # 2004.01.15. 15:59

Kedves Leiterjakab!

Kifelejtettem az előző levélből, hogy elsőéves nappali tagozatos hallgató vagyok egy főiskolán, így van okom ellenkezni.
A bevonulással kapcsolatban pedig inkább bírságot fizetnék, mint bevonulnék, de mivel eljárás indult ellenem, ez az ügy csak a megjelenési kötelezetségem elmúlasztásával kapcsolatos függetlenül attól, hogy bevisznek-e vagy sem.
Az eljárás már elindult ellenem és sejtem, hogy esélyes vagyok pénzbírságra, azonban ha van valami módja inkább elkerülném, ezzel kapcsolatban kérem a segítségeteket.

P.I.

Leiterjakab # 2004.01.15. 10:53

Ha nem tudsz valamilyen okot bizonyítani ami kizárná a sorkatonai szolgálatot, akkor jobbha önként mész, mert különben jó nagy bírságokat fognak kiszabni rád. Külön egyet azért, hogy a bejelentési és a megjelenési kötelezettségednek nem tettél eleget (ezért max. 100 E Ft. szabható ki), és meg egy szabálysértést képez az, ha az adatszolgáltatási kötelezettségnek nem teszel eleget. (50 E Ft.)

Az is szabálysértés, ha az orvosi vizsgálaton nem vagy hajlandó részt venni (50 E Ft.)

Nem tudom, hogy ezek halmazatban is megállnak egymással, de én inkább bevonulnék és nem bírságot fizetnék.

Gondolom az elős szabs. miatt indult eljárás ( a megjelenési kötelezettség elmulasztása), akkor ebben már van szabs. eljárás, ha viszont nem töltöd ki az űrlapot, akkor valószínű még emiatt is eljárást indítanak.


Leiterjakab

puskasis # 2004.01.15. 10:37

Tisztelt mindenki!

Szabálysértési eljárás indult ellenem, amiért nem jelentem meg a sorozáson (az értesítést a szüleim vették át). A mai napon küldtek egy értesítést az eljárásról, valamint egy a levélben egy űrlapot is mellékeltek, amit vissza kell küldeni öt napon belül. Az űrlapon személyi adataimmal, munkahelyemmel és iskolával kapcsolatos kérdések szerepeltek. Lenne néhány kérdésem ezzel kapcsolatban, kérem hogy aki tud valamit a dologról válaszoljon emailben is, mert sürgős lenne a dolog (puskasis@freemail.hu).

  1. Hogyan zajlik le, és pontosan mit jelent egy ilyen szabálysértési eljárás?
  2. Milyen szankciókra számíthatok, illetve milyen lehetőségeim vannak a büntetés elkerülésére?
  3. Mi értelme van ennek a levélben lévő űrlapnak?

A válaszokat előre is köszönöm,
P.I.