valasztasi törveny


MortalKombat # 2022.04.12. 06:53

nekem ez jó
én még 100 évig 1ügyüke leszek, te még 100 évig támogatod Gyurcsányt, és így 100 évig elintézed a Fidesz 2/3-át.
hálás vagyok neked
Köszönöm szépen neked a Fidesz 2/3-át
Hállelújja

MortalKombat # 2022.04.12. 06:13

Hát, te vagy az archetípusa a "nem értem baloldalnak".

Hogy nekem mi a bajom Gyurcsánnyal? A világon semmi, és én örülök a legjobban neki, én kezdeményeztem, hogy a Fidesz listájáról is jusson be, én akarom a legjobban, hogy bejusson, és ha Apró Piroskát levénkurvázná, és nem jutna be a Dobrev Klára pártból, még akkor is jusson be a Fidesz listájáról.

Én pont azt akarom, hogy feltétlenül jusson be, még 100 évesen is, és már most alakítsanak ki a parlamentben infúziós szobát, meg intenzív osztályat, hogy Gyurcsányt még 100 éves korában is tudják fogadni a parlamentben.

Mert amíg Gyurcsány bejut, addig a választók 70-80%-a a Fideszre szavaz.

Éljen Gyurcsány, éljen a Fidesz 2/3-a!!!

Hapciusz # 2022.04.12. 06:02

Mortalkombat

még mindig nem világos, mi a problémád Gyurcsánnyal? Netán vagyonosodási vizsgálatot kaptál? Vagy át kellett menni Szlovákiába rendszámért, hogy ne kelljen súlyadót (ebből kifolyólag vagyonadót) fizetned? Vagy adócsalás miatt? Komoly törekvései voltak a feketegazdaság kifehérítésére, hiszen tudjuk hogy évtizedeken keresztül minimálbéren tengődtek terepjárós meg jachtos vállalkozók, akik a gyerekek után is felvették a szociális támogatásokat, meg ugyanúgy elvártak mindent ingyen, hogy adót alig fizettek, a feketén dolgoztatott alkalmazottaknak kitalálta a napi bejelentési rendszert, a munkaügyi ellenőrzéseket. Kár, hogy még a saját álszocialista pártja se nézte jó szemmel, ott is voltak akiknek a tyúkszemére lépett. Neked hol fájt?
A gazdasági válság pedig Amerikából indult ki, de ne legyen igazam, lassan itt is lesz hamarosan, bebuknak a hitelek megint. Ennek is ugye Gyurcsány lesz az oka? :-DD

MortalKombat # 2022.04.12. 05:55

@efi99

Elárulok neked egy hatalmas titkot, Ha Gyurcsány marad, akkor tudod mi lesz a 2026-os választás alap szlogenje a Fidesz részéről? me a titok:

Gyurcsány, Gíurcsány, és Gyurcsány, mert hiszen Gyurcsány, és akkor Gyurcsány, tehát Gyurcsány, Gyurcsány óta, Gyurcsány miatt, és ha még egyszer Gyurcsány, mert ugye akkor Gyurcsány, pedig Gyurcsány.

És tudod mivel fog védekezni kétségbe esetten a baloldal?

Hülye agymosottak, 16 év után még mindig Gyurcsányoznak, hol van már a Gyurcsány idő, már 16 éve Fidesz, hagyátok már abba végre ezt a buta Gyurcsányozást.

És tudod, hogy vajon abba fogja-e hagyni a Fidesz a Gyurcsányozást?

Hát nem.

Kovács_Béla_Sándor # 2022.04.11. 22:35

külön indulva még esélytelenebb, hogy valaki 40-50% környékére kerül);
A Fidesz megcsinálta, nem? 20 képviselővel indult - egy 380 fős parlamentben.

MortalKombat # 2022.04.11. 19:38

@efi99

amúgy az egész felvetés pontosan ebből indult ki, hogy létezik egyetlen személy, akit két ellentétes párttömörülés is a parlamentben akar látni, mind a két oldal azt hiszi, hogy nekik használ, ha ez a személy a parlamentben van.

És a két pártszövetség ellentétes oldalon áll, tehát fel sem merül a közös lista. Mindössze 1 személy van, akit mindkét oldal ilyen-olyan okok miatt, de mindketten a parlamentben akarnak látni.

MortalKombat # 2022.04.11. 19:06

@drbjozsef

nem, te azt mondtad, hogy a két herédet felteszed a fogadásra, hogy Feri, ha kentaur, akkor 2 listán fog bejutni.

Én meg bebizonyítottam, hogy Feri az kentaur.

Úgyhogy a két herédnek most már annyi.

MortalKombat # 2022.04.11. 19:00

@efi99

Akkor egyetértünk mi hárman. Éljen Gyrcsány, menjen be a parlamentbe minnél többször. Te azért akarod, mert választókat hoz, drbjozsef azért akarja mert egy kentaurnak a testrésze, én meg azért akarom, hogy legyen FIDESZ 2/3.

Ilyen egyetértéssel még nem zárult egy vita sem.

A közös nevező:

Gyurcsányt a parlamentbe minél többször!!!!!!!

efi99 # 2022.04.11. 18:55

Mortalkombat
Csak részben van igazad. Gyurcsány a DK feje és az előző 3 választáson a többiek nem vele együtt indultak. Mégis elég vérszegény volt (illetve lett volna) az ő összesített eredményük (tehát a DK, vagyis Gyurcsány nélkül) az előző 3 választáson is. Szerintem a DK szavazók többen vannak, mint amennyien nem szavaztak miatta most balra, vagyis nem lehetett a DK-t kihagyni. Aki GyF-et utálja, az úgyis mind fideszes valláskárosultként jobbra szavazott, így ha GyF lelépne, akkor sem lenne több balos szavazó csak emiatt.

MortalKombat # 2022.04.11. 18:49

@drbjozsef

te most fiú kentaurról beszélsz? mert lány kentaurok is vannak, csak azért kérdezem. Hogy tehát egy fiú kentaur másik része a Feri?

efi99 # 2022.04.11. 18:47

MortalKombat.
Tudom, hogy sok helyen így van, de az nem jelenti azt, hogy az jó is. Az amerikai pl teljesen elborult. Ott még azzal is megfejelik, hogy a kevés lakosú államokkal nem foglalkoznak, mert úgyis kevés elektort adnak, nálunk legalább ez nincs. Mindazonáltal a rendszer működhet jól, ahol

  • eleve csak 2 fő erő van (nálunk ugye az egyik oldal több részből áll, de emiatt kénytelenek összefogni, mert külön indulva még esélytelenebb, hogy valaki 40-50% környékére kerül);
  • köztük a különbség tényleg elég kicsi, sőt gyakran ellentétes előjelű, amihez jó alapot ad, hogy egy nagy méretű és sok lakosú országról van szó, heterogén összetételű népességgel;
  • és legfőképpen, ha a mindenkori első ember nem tölthet be 2 ciklusnál többet.

Biztos vagyok benne, hogy ott is változtatnának a rendszeren, ha azt látnák 2-3 cikluson át, hogy a 2 pólus különbségének 10-20%-ra duzzadása miatt az egyik fél állandóan 306-0 -ra nyerne.

MortalKombat # 2022.04.11. 18:44

és ha már szóba került az USA és Kanada különbségfelnagyító választási rendszere (felmerült, mert szóna hoztam)

akkor hadd ejtsek szót a szintén USA és KANADA "politikai ballaszt" fogalmáról. Amit megint nem látnak sokan. Az, hogy el kell takarítani minden megbicsaklott párttársunkat, ez a gyakorlat megint pont USA és KANADA részéről jött, honosodott meg. És őrjöngenek akár demokrata akár repblikánus oldalon, ha a SAJÁT pártukban nem akar valaki eltakarodni, aki kínossá vált. Mert az ő gondolkodásuk az az, hogy ez a szarházi, aki lejáratódott és nem akar eltakarodni, ez a görény az én választási esélyeimet teszi tönkre, ez a görény engem nem enged betni a parlamentbe, mert POLITIKAI BALLASZT. A Ballaszt pedig a léghajózásból jött. A léghajó nem tud emelkedni, amíg a ballasztot ki nem dobják a léghajóból. A párt nem tud emelkedni, amíg egy szarházi, görény, megbukott lejáratódott szarházi nem takarodik el.

USA és KANADÁBAN pont a párttársai Gyurcsányoznának, és őröngenének, és habzana a szájuk, hogy ez a szarházi Gyurcsány takarodon el, mert minket akadályoz meg a nyerésben.

Nem véletlen, hogy Karigeri, meg MZP már, mint akik kezdik megérteni az USA és KANADA választási rendszerét, meg az egész nyugateurópa rendszerét, már ők ketten kezdtek Gyurcsányozni.

És amikor a baloldali szavazók védik Gyurcsányt, és a baloldali szavazók nem Gyurcsányoznak, az annak a ele, hogy a baloldali szavazók NE ÉRTIK a nyugati demokrácia evidenciáit, mert a baloldali szavazóknak 10x annyira kellene Gyurcsányozniuk, mint a jobboldalnak. Mert a baloldal politikai ballasztja Gyurcsány.

Mint ahogyan nem kellett könyörögni, vagy veszekedni, a FIDESZ saját jól felfogott érdeke miatt takarította el Schmidt Pált, Völner Pált, Kaleta Gábort, Szájer Józsefet, Voldemor nagyurat, meg a többit, mert azok meg a jobboldal politikai ballasztjai lettek volna, és a FIDESZ nem tudott volna nyerni, ha nem takarítja el a saját szarházijait.

A FIDESZ már érti a politikai ballaszt fogalmát, és jól használja, él vele, a baloldal meg nem érti, és sorra veszti a választásokat.

drbjozsef # 2022.04.11. 18:38

Két listán fog szerepelni, drbjózsef is megmondta, hogy kentauroknak lehet.
Soha, sehol nem állítottam ilyen butaságot. Nonszensz is lenne.
Csak azt mondtam, hogy nem tiltja semmi, hogy kentaur is jelöltként elinduljon, vagy egy pártlistára kerüljön.
Ezt továbbra is tartom.
A Feri az nem a felsőteste egy kentaurnak, hanem egy teljesen másik szerve...

MortalKombat # 2022.04.11. 18:31

teljesen ól látod a tényeket, csakhogy. a tényeket, amit látsz, és teljesen igazak:

  1. az emberek az egyéni jelölteknél a pártlogóra szavaz, nem is ismerik az embert, de ha ismerik is, a párthovatartozás szerint szavaznak
  2. felnagyítja a különbségeket, és "gyakorlatilag 5%-os különbségtől 80%-osig ugyanaz az eredmény fog születni, a győztes 4-5x annyit visz, holott az összesített szavazati arány most is kb 55%-45% volt"

Azt kell hogy mondjam, hogy brilliáns tisztánlátással látod a tényeket

Amit nem látsz, hogy ez más országokban, különösen USA és Kanada esetében még ígyebbül van. Ha a két párt (mindkét országban gyakorlatilag 2 párt van, könzervatív és demokrata), tehát ha a 2 párt között 2 % különbség van, akkor a parlamenti helyek 80%-t szerzik meg. Iszonyatosan parányi eltérés ott még jobban felnagyítódik. És hogy ott (USA KANADA) csak egyéni elöltek vannak, nincs is listás szavazás. Tehát, amíg a tényfelismerésed brilliáns, a következtetésed ellentétes a gyakorlattal, mert pont ebbe az irányba megy el más ország, sokkal jobban, mint Magyarország.

efi99 # 2022.04.11. 18:24

Sokkal nagyobb baj a törvénnyel az egyéni jelöltek alkalmazása.

  1. Gyakorlatilag senki nem a jelöltre szavaz, hanem a mögötte lévő pártra. (Megnézném az arcokat, ha ott szembesülnének vele, hogy pártlogók nem lennének a szavazólapon). Emiatt felesleges, szavazzon mindenki csak a pártra, aztán csókolom. (Tehát csak listás szavazás)
  2. Másrészről - és ez a nagyobb baj - a 106 db egyéni mandátum rendkívül aránytalanul felnagyítja a 2 oldal közötti egészen minimális különbséget is (gyakorlatilag 5%-os különbségtől 80%-osig ugyanaz az eredmény fog születni, a győztes 4-5x annyit visz, holott az összesített szavazati arány most is kb 55%-45% volt, vagyis nem jeleníti meg a valós erőviszonyokat, ezért nem arányosan kap majd mandátumokat a vesztes.) Tehát csak arra jó, hogy felszorozza a minimális különbséget is. Emiatt meg teljesen igazságtalan.
Majordomus # 2022.04.11. 17:56

Mint mindenki ahol pénz van.

Hapciusz # 2022.04.11. 17:48

ez már elmebaj, sajnos a médiah.tóság is fideszes

Hapciusz # 2022.04.11. 17:48

ez már elmebaj, sajnos a médiah.tóság is fideszes

Majordomus # 2022.04.11. 15:55

Valami gyógyszert irassatok fel!

drbjozsef # 2022.04.11. 11:02

Az, hogy a kérdező még nem látott kentaurt, az az ő baja. Én meg nem láttam még Ferit a Fidesz listáján sose.

Ha fogadnom kellene, hogy melyiket látom előbb, habozás nélkül a kentaurra tenném fel a házat és mindkét herémet is, de azonnal.

nanemaaa # 2022.04.11. 09:58

Én meg csak nézek, mint egyszeri pék a moziban. :O Amikor beléptem, azt hittem, ez jogi fórum, de kiderült, hogy csupán a sötétség 50 árnyalata! :O
Egyebekben a kentaur, igenis magyar, benne van a nevében is: Kenta Úr! :O :D A doktoriját épp most írja Győzike!

Kovács_Béla_Sándor # 2022.04.11. 06:18

Amúgy megérdemlitek egymást.

Kovács_Béla_Sándor # 2022.04.11. 06:08

De ha keresztre feszítetek, akkor sem találtam olyat, hogy csak egy listán szerepelhet egy ember.
Rossz helyen keresed, barátom. A másik törvényben kellene. 5. § (3) és 10. § (1)

Azt hiszem, itt az ideje, hogy ezt az eleve elvetélt témát bezárja valaki.

Hapciusz # 2022.04.11. 05:44

Mortalkombat,

most jössz azzal hogy ki mit mondott :-))))) ezek pletykaszintű primitívségek, nem tények, nem történtek meg és csak feltételezések. Szánalmas.
A fidesznek van egy nagyon aljas fegyvere a karaktergyilkosság. Te is csak mantrázod, hogy Gy.elkúrta. Azt sajnálom, hogy nem hagyták a konvergenciaprogramját megvalósítani, amivel sok csaló-adócsaló érdekeit sértette, Széles Gáborék meg azért vitték volna Szlovákiába a cégüket, hogy ne kelljen az osztalékuk után adót fizetni.
Ezek után jött Bajnai. akit érdekes módon nem karaktergyilkoltak le, és aki a megszorításaival megbuktatta az Mszp-t, 13 % alá vitte le őket és így nyert kétharmadot a fidesz. De láttuk már Bajnait VIP vendégnek a fideszesek közt a meccseken.
Sajnos Bajnai "átmeneti" megszorításai azóta is élnek, és nem is voltak átmenetiek, csak könnyebb volt a szegényebb emberektől elvenni, mint nekilátni kifehéríteni a feketegazdaságot.
Az elmúlt 12 évben pedig hihetetlen gazdagságot ért el közpénzből egy bizonyos rokoni és baráti kör, de ez ne zavarja a szlovák rendszámos dzsentriket.

Szomorú örökös # 2022.04.11. 04:35

Mortalkombat

És íme, itt a legfontosabb, a lényeg:

Tisztelt hölgyeim és uraim. Ennek a politikai taktikának a lényege abban áll, hogy a kormánynak soha nem az a dolga, hogy kormányozzon. Nem arra helyezi a hangsúlyt, hogy jó döntéseket hozzon, majd próbálja megvédeni érvekkel azokat a változásokat amelyek megtestesülnek a döntésekben, hanem, hogy a közelmúltban közzétett iratokból is idézhessek, az a dolga, hogy az ellenzéket folyamatosan támadni kell. Ellenségképet kell fölépíteni, veszélyt kell megfogalmazni, patás ördögöt kell a horizontra rajzolni, és utána ezt az ellenséget,ezt az ellenségképet meg kell vádolni a legképtelenebb vádakkal (Orbán Viktor)