Hangos a kakas?


Rolo # 2010.04.02. 07:42

Kedves Fórumozók!

Ahogy látom a fórumon ezzel már másnak is volt problémája.
Én abban különbözöm a többiektől, hogy Budapesten Cinkotán lakom, ami ugyan XVI kerület, de az önkormányzat inkább faluként kezeli.

Problémám: a szomszéd számtalan kisállatot tart: galambok(20-50db évszaktól függően), papagájok, két kutya és most újabban csirkék. A hátsó kertje a sok melléképület miatt inkább hasonlít egy madárparkra(állatkertre).

Eddig csak 1 kakasa volt, múlt héten hozott még kettőt, amik hajnali 3-tól 5másodpercenként kukorékolnak, de akkorát, hogy a kerítés mellett állva érzem a nyomást a dobhártyámon.
A házunkban minden ajtó ablak csukott, ennek ellenére a 3 éves kislányom rendre 3-4 óra között felébred és nagyon nyugtalanul alszik.
A csirkéket a szabad ég alatt tartja, nem ólban, szabadon járnak kelnek a kert hátsó részén.
A másik szomszédom is tart csirkéket, de ólban, éjszakára bezárva, vagyis a hangok "bent" maradnak.

A XVI kerületi önkormányzatnak van állattartásról szóló rendelete, azonban a kisállattartásra használt épületekre nem tér ki.
http://www.budapest16.hu/…rendelet.doc

Kérdésem: mit lehet tenni kihez lehet fordulni ilyen üggyel?

A vicces az, hogy kakaskukorékolás miatt Csepelen már meghalt valaki még 2001-ben. (http://hu.wikipedia.org/wiki/Zámbó_Jimmy)

És igen: panelproli voltam azelőtt, 4 éve költöztünk ide "falura", el nem tudom mondani azóta hányszor megbántam már ezt a döntésemet, egyéb okok miatt is. :-/

Köszönöm

kadaj01 # 2010.04.02. 08:47

Szerintem Zámbó Jimmy részegen végzett magával, nem hinném, hogy kakaskukorékolás lenne az oka. Teljesen természetes ez vidéken, én örülnék, hogy kakaskukorékolásra kelnék!

Kacsa1111 # 2010.04.02. 09:00

Kedves Rolo,

mondjuk kezdj a szomszédnál...meséld el neki a szívfájdalmadat, várd meg a reakcióját...
annak tükrében próbálj meg továbblépni.

Kedves kadaj01,

nagyon jól mondod...vidéken természetes.


Kacsa11

nanemaaa # 2010.04.02. 11:40

50 csirkére elvárnád, hogy 1 kakas teljesítsen? A kakas is csak "ember"... ne várjunk többet tőle, mint amit a saját farkunk is elbírna.
Egyébként vidéken...és mint a képlet mutatja, még egy fővárosban is, az állattartás természetes.
Ha nem hergeled magad rajta, simán megszokod. Egy idő után észre sem veszed. Ugyanúgy, mint "panelproli" korodban a szomszéd hangos böffentéseit, a garázsban barkácsoló Józsi bácsit, Ilka néni pincsijének a folymatos ugatását, az ablak alatti forgalom , netán a közeli vasút, avagy repülőtér zaját. "Vidéken" kisebb a folyamatos zajártalom, ezért hallod meg a légy zümmögését és a kakas kukorékolását is.

"Egérke megy az elefánttal át a hídon. Egyszer csak megszólal:

  • Hallod elefánt, hogy hogy dübörgünk?"

A gyerek sem ezért alszik rosszabbul. A nagy számok törvénye alapján Magyarország összalkosságának többsége vidéken teljesen normális emberként nő fel, és csak felülről látsznak tanyasi prosztóknak.

Alighanem egélszen más problémák azok amik ténylegsen zavarnak. A többi csak indok a pofonra.

efi99 # 2010.04.02. 11:59

"A XVI kerületi önkormányzatnak van állattartásról szóló rendelete, azonban a kisállattartásra használt épületekre nem tér ki."
Dehogynem. A 4. oldal tetején.
*
Ezekben a rendeletekben a macskás részek a legjobbak mindig (max 2 macsek). Hogyan ellenőrzik? Magáé az a 8 fekete macska ott? Á dehogy kérem alássan, kóbor macskák azok, erre vonulgatnak mindig ilyen fél 10 tájt, aztán napoznak itt egy félórát.

Egyjogász # 2010.04.02. 12:23

Azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy a Jimmy a kakas miatt halt meg....(ha igem, szerintem ne olvass több bulvárt).

Egyébként a mi településünkre is költözött egy ember Pestről, aki azzal indított, hogy kiosztotta az egyik szomszédot, hogy mondják meg (sic.) a kakasnak, hogy ne kukorékoljon, a kutyának, hogy ne nézzen át hozzájuk (!!), meg a macskáknak, hogy ne járkáljanak át az ő kertjén....Mondták neki, jó, majd beszélnek a kakas, a kutya, meg a macskák fejével...:)

nanemaaa # 2010.04.03. 22:28

Bakker! Lehet, hogy rolo a szomszédod?! :D

prometheusz # 2010.04.03. 22:59

nálunk a kakas kussolt, de támadta a csibéket.

bűntetésből megettük a kakast...

nanemaaa # 2010.04.06. 11:47

...és onnantól neked kellett "ellátnod" a csibéket? :DDDD

Jeno # 2010.04.12. 17:30

Kedves Rolo!

Első körben célszerű felkeresni a szomszédot a kakasok ügyében, s ha normális mindenképp békés úton kell rendezni a dolgot!

Amennyiben elzárkózik minden megoldástól bírtokvédelemért fordulhatsz a jegyzőhöz!

A jegyző a birtokháborítás megszüntetése érdekében kötelezheti állattartót a kakasok elszállítására, így a probléma is megoldódik.

(a jegyző eljárása illetékköteles: 2 200 Ft + névtelenül nem indítható, pontsan meg kell jelölni ki indítja ki ellen)

monalisa1 # 2010.04.13. 17:05

Kérni kell a jegyzőt hogy kötelezze a szomszédot csírkeól építésére és az állatok éjszakára abban tartására, így a hajnali kukorékolás nem lesz (annyira) hangos.

nanemaaa # 2010.04.13. 17:18

Esetleg arra is köteleztessük a hatóság által, hogy a kakast cserélje le pekingi kacsára...
Ugyan már ne vicceljünk szegénnyel. Még azt a 2200-at is kidobatnánk vele?

cat981 # 2010.04.13. 17:32

természetesen azt is le kell fektetni, hogy zárt ól legyen, mert ha a kakas kidugja a fejét az ablakán, vagy egy résen és úgy kukorékol (nyilván nem saját magának akar bent kukorékolni) megette a fene az egészet... Plusz esetleg be lehetne hangszigetelni az ólt, ha már ekkora hangja van annak a kakasnak. Vagy büntetni kellene azokat a kakastulajdonosokat akiknek a kakasai egy bizonyos, megengedett dB felett kukorékolnak, ezzel ösztönözve őket a halkabb és környezetkímélőbb kakasokra váltásra.

cat981 # 2010.04.13. 17:38

előző hozzászólásomat poénnak szántam - mert eléggé vicces szintre jutott a topic - nem gúnyolódásnak.
De egyébként először szerintem arra kellene megkérni esetleg a szomszédokkal együtt a kakastulajdonost hogy zárja be éjszakára kakasokat valahová, ahonnan kevésbé hallatszanak ki.

nanemaaa # 2010.04.15. 10:17

...és ha szépen megkéred, borítékolom a válaszát is.
........................ (hosszú sípszó!) :DDD

kicsiméhecske # 2010.04.21. 21:13

Kedves Roló!

2010. 02.28.-én a Blikk! A kakas a fazékban!

justizmord # 2010.04.22. 02:24

Benni kell egy rókát, és olyan helyre kell bezárni a ketrecbe, a ketrecet olyan magasra kjell szerelni,hogy a kakas állandóan lássa a rókát.

Egy csomó állat ösztönösen nagyon fél a természetes ellenségétől.

Sok helyen a madarakat egy kitömött sas kihelyezésével tartanak távol.

A kakas kukorékolása alapvetően a saját fajtársainak szól, a többi hímet akarja riasztani, hogy ő egy vetélytárs, aki védi a területét, a nőstényeket meg vonzani, hogy itt van egy domináns hím, gyertek közelebb. Ugyanakkor az ellenséges fajtársak előtt a kukorékolás felfedi a hollétüket, tehát ez káros és veszélyes, és csak akkor "mer" jelezni a fajtársaknak, ha nincs a közelben ellenség.

Ez a jelenség figyelhető meg a tücsköknél és békáknál. Amíg az ember nem megy túl közel, ciripel a tücsök, brekeg a béka, de amikor a "nagyméretű ellenség", az ember túl közel megy, elhallgatnak. A rüka talán megtenné ugyanezt a kakassal.

De, más kibaszásomn is lehet gondolkodni. A társas együttélés szabálya, hogy vegyük figyelembe egymást, ne tegyünk olyan dolgokat, amit a velünk együtt élő embereket túlzottan ingerlik. Ha erre valaki túlzottan nem hajlandó, lehet felé jelezni, hogy te is tudsz olyan szemétségeket kitalálni, amivel meg te tudod az ő életét megkeseríteni, ezért jobb lenne, ha egyikőtök sem szórakozna tovább ezzel.

Kibaszásnak pl. lehetne méheket telepíteni a kerítése mellé. Vagy valamilyen nagyon büdös állatot. De lehet nagyon hangosan zenét is hallgatni, persze figyelve a törvényekre, hogy mikor tilos mikor nem. Lehet tüzet gyújtani, ami áthordja a pernyét. Lehet nyulat tartani, ami véletlenüól átlóg, és megeszi a zöldségeit.

Jelezni kell neki, ha ő nem lesz tekintettel rád, te sem leszel tekintettel rá, és minden, a törvénybenm nem tiltott dologal kibaszol vele.

Ez veszélyes játék amúgy, mert reagálhat ő is a még erősebb visszavágással a meghunyászkodás helyett...


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.04.22. 02:27

Ez a jelenség nem csak az állatvilkágban, de az embereknél is megfigyelhető. Izrael például ösztönösen nagyon fél Irántól és Ahmedinezsádtól, mert már évezredekkel ezelőtt is ők rendszabályozták meg Izraelt. Lehet, hogy a gonosz apartheid rendszer eltörlését, ami ma Izraelben van, és az utolsó aparthgeid állam a Földön, ez a rettegés Irántól fogja végre felszámolni abbban a velejéig gonosz Izraeli államban.


Iniuria non excusat iniuriam

Rexor # 2010.04.22. 07:52

Nem hinném, hogy valaki azért tart annyi állatot, hogy kicsesszen a szomszéddal. Örülök, hogy justizmord a szokásos jóindulatával pontot tett az ügy végére. És valahogy itt is eljutottunk Izraelig (magam sem gondoltam volna, hogy sikerül ez :).

Egyjogász # 2010.04.22. 20:35

Mér, a kakastól Izraelig csak egy lépés...

Biztos a kakas a Moszad fizetett ügynöke, és azért kukorékol hajnalban a magyar ablaka alatt, hogy ne tudja kialudni magát, így csökken a munkaképessége, nemzőképessége, stb. Hiába, ravaszak ezek a zsidók...:)

A jelentéseit meg a tyúk alól kicsórt tojásba rejtve juttatja el az izraeli nagykövetségre.

A rendszer hibája, hogy a kakasnak még nem tudták elmagyarázni, zsidók ablaka alatt ne kukorékoljon, így a szemétláda kakas felébreszti a zsidókat is, de a Moszad dolgozik az ügyön, most a kutyát meg a tehenet próbálják beszervezni...:))))

hunfrakk # 2010.04.22. 20:41

cat981 # 2010.04.22. 20:45

na mindjárt bezáják ezt a topicot is... :))

Egyjogász # 2010.04.22. 22:26

Topicot bezárni, a kakast meg levágni!!!:))))

Nincs is jobb egy jó kakaspörköltnél!!! A főtt kakas meg biztos nem fog kukorékolni!!!!!!!!!

nanemaaa # 2010.04.23. 09:02

És ezt követően módosul a régi magyar szólás is:
"Messze van, mint Makó Jeruzsálemtől" helyett a "közel van, mint a kakas Izraelhez"-re!
Köszönjük Emese! :D

prometheusz # 2010.04.23. 10:01

"De, más kibaszásomn is lehet gondolkodni. A társas együttélés szabálya, hogy vegyük figyelembe egymást, ne tegyünk olyan dolgokat, amit a velünk együtt élő embereket túlzottan ingerlik. Ha erre valaki túlzottan nem hajlandó, lehet felé jelezni, hogy te is tudsz olyan szemétségeket kitalálni, amivel meg te tudod az ő életét megkeseríteni, ezért jobb lenne, ha egyikőtök sem szórakozna tovább ezzel.

Kibaszásnak pl. lehetne méheket telepíteni a kerítése mellé. Vagy valamilyen nagyon büdös állatot. De lehet nagyon hangosan zenét is hallgatni, persze figyelve a törvényekre, hogy mikor tilos mikor nem. Lehet tüzet gyújtani, ami áthordja a pernyét. Lehet nyulat tartani, ami véletlenüól átlóg, és megeszi a zöldségeit.

Jelezni kell neki, ha ő nem lesz tekintettel rád, te sem leszel tekintettel rá, és minden, a törvénybenm nem tiltott dologal kibaszol vele.
"

Plágiumért feljelentelek.