Esetleg arra is köteleztessük a hatóság által, hogy a kakast cserélje le pekingi kacsára...
Ugyan már ne vicceljünk szegénnyel. Még azt a 2200-at is kidobatnánk vele?
Hangos a kakas?
- 1
- 2
Kérni kell a jegyzőt hogy kötelezze a szomszédot csírkeól építésére és az állatok éjszakára abban tartására, így a hajnali kukorékolás nem lesz (annyira) hangos.
Kedves Rolo!
Első körben célszerű felkeresni a szomszédot a kakasok ügyében, s ha normális mindenképp békés úton kell rendezni a dolgot!
Amennyiben elzárkózik minden megoldástól bírtokvédelemért fordulhatsz a jegyzőhöz!
A jegyző a birtokháborítás megszüntetése érdekében kötelezheti állattartót a kakasok elszállítására, így a probléma is megoldódik.
(a jegyző eljárása illetékköteles: 2 200 Ft + névtelenül nem indítható, pontsan meg kell jelölni ki indítja ki ellen)
...és onnantól neked kellett "ellátnod" a csibéket? :DDDD
nálunk a kakas kussolt, de támadta a csibéket.
bűntetésből megettük a kakast...
Bakker! Lehet, hogy rolo a szomszédod?! :D
Azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy a Jimmy a kakas miatt halt meg....(ha igem, szerintem ne olvass több bulvárt).
Egyébként a mi településünkre is költözött egy ember Pestről, aki azzal indított, hogy kiosztotta az egyik szomszédot, hogy mondják meg (sic.) a kakasnak, hogy ne kukorékoljon, a kutyának, hogy ne nézzen át hozzájuk (!!), meg a macskáknak, hogy ne járkáljanak át az ő kertjén....Mondták neki, jó, majd beszélnek a kakas, a kutya, meg a macskák fejével...:)
"A XVI kerületi önkormányzatnak van állattartásról szóló rendelete, azonban a kisállattartásra használt épületekre nem tér ki."
Dehogynem. A 4. oldal tetején.
*
Ezekben a rendeletekben a macskás részek a legjobbak mindig (max 2 macsek). Hogyan ellenőrzik? Magáé az a 8 fekete macska ott? Á dehogy kérem alássan, kóbor macskák azok, erre vonulgatnak mindig ilyen fél 10 tájt, aztán napoznak itt egy félórát.
50 csirkére elvárnád, hogy 1 kakas teljesítsen? A kakas is csak "ember"... ne várjunk többet tőle, mint amit a saját farkunk is elbírna.
Egyébként vidéken...és mint a képlet mutatja, még egy fővárosban is, az állattartás természetes.
Ha nem hergeled magad rajta, simán megszokod. Egy idő után észre sem veszed. Ugyanúgy, mint "panelproli" korodban a szomszéd hangos böffentéseit, a garázsban barkácsoló Józsi bácsit, Ilka néni pincsijének a folymatos ugatását, az ablak alatti forgalom , netán a közeli vasút, avagy repülőtér zaját. "Vidéken" kisebb a folyamatos zajártalom, ezért hallod meg a légy zümmögését és a kakas kukorékolását is.
"Egérke megy az elefánttal át a hídon. Egyszer csak megszólal:
- Hallod elefánt, hogy hogy dübörgünk?"
A gyerek sem ezért alszik rosszabbul. A nagy számok törvénye alapján Magyarország összalkosságának többsége vidéken teljesen normális emberként nő fel, és csak felülről látsznak tanyasi prosztóknak.
Alighanem egélszen más problémák azok amik ténylegsen zavarnak. A többi csak indok a pofonra.
Kedves Rolo,
mondjuk kezdj a szomszédnál...meséld el neki a szívfájdalmadat, várd meg a reakcióját...
annak tükrében próbálj meg továbblépni.
Kedves kadaj01,
nagyon jól mondod...vidéken természetes.
Kacsa11
Szerintem Zámbó Jimmy részegen végzett magával, nem hinném, hogy kakaskukorékolás lenne az oka. Teljesen természetes ez vidéken, én örülnék, hogy kakaskukorékolásra kelnék!
Kedves Fórumozók!
Ahogy látom a fórumon ezzel már másnak is volt problémája.
Én abban különbözöm a többiektől, hogy Budapesten Cinkotán lakom, ami ugyan XVI kerület, de az önkormányzat inkább faluként kezeli.
Problémám: a szomszéd számtalan kisállatot tart: galambok(20-50db évszaktól függően), papagájok, két kutya és most újabban csirkék. A hátsó kertje a sok melléképület miatt inkább hasonlít egy madárparkra(állatkertre).
Eddig csak 1 kakasa volt, múlt héten hozott még kettőt, amik hajnali 3-tól 5másodpercenként kukorékolnak, de akkorát, hogy a kerítés mellett állva érzem a nyomást a dobhártyámon.
A házunkban minden ajtó ablak csukott, ennek ellenére a 3 éves kislányom rendre 3-4 óra között felébred és nagyon nyugtalanul alszik.
A csirkéket a szabad ég alatt tartja, nem ólban, szabadon járnak kelnek a kert hátsó részén.
A másik szomszédom is tart csirkéket, de ólban, éjszakára bezárva, vagyis a hangok "bent" maradnak.
A XVI kerületi önkormányzatnak van állattartásról szóló rendelete, azonban a kisállattartásra használt épületekre nem tér ki.
http://www.budapest16.hu/…rendelet.doc
Kérdésem: mit lehet tenni kihez lehet fordulni ilyen üggyel?
A vicces az, hogy kakaskukorékolás miatt Csepelen már meghalt valaki még 2001-ben. (http://hu.wikipedia.org/wiki/Zámbó_Jimmy)
És igen: panelproli voltam azelőtt, 4 éve költöztünk ide "falura", el nem tudom mondani azóta hányszor megbántam már ezt a döntésemet, egyéb okok miatt is. :-/
Köszönöm
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02