földhivatal


Dr. Csomós Lilla (törölt felhasználó) # 2004.05.11. 13:59

Kedves ZFKata!

A földhivatal mulasztása kártalanítási, illetve ha a mulasztás szándékos volt, kártérítési kötelezettségét vonja maga után. Egy kicsit túl sokat "hibáznak" a földhivatalok az elmúlt 4-5 évben szerintem.

A végrehajtó azon állítása pedig nem igaz, hogy nem tehet semmit az ügyben. Javaslom, hogy a végrehajtási bíróság részre adja be egy beadvány, melyben vázolod az esetedet és írd meg, hogy szólítsák fel a végrehajtást kérőt követelése jogalapjának ismételt bizonyítására. Irodánk "sajnos" jó néhány vh. eljárásban közreműködik, de ellenezzük és meg is akadályozzuk az adós terhére tett minden olyan intézkedést, amely nem jogos.

Üdvözlettel:

ZFKATA # 2004.05.06. 08:22

Köszönöm, most már azt legalább tudom, hogy a mulasztás következményeivel mi a teendő. De azt még szeretném tudni, milyen lépést tehetek még: Ha én, mint állampolgár mulasztok, nem elég pótolnom az elmulasztottakat, hanem "büntetést" is kapok: bírságot fizetek, késedelmi kamatot, stb. A hivatal, a hatóság csak vállat von: ja, ezt elfelejtettem?, és megy tovább, én meg nyeljem le a káromat, és bízzak benne, hogy legközelebb rendesen intézik az ügyemet. Valahogyan az az érzésem, ha csak rendezem az ügyeket, és nem élek panasszal, bátorítom az érintetteket: csak így tovább, ilyen trehányan, gondatlanul, tegyétek csak tönkre minél több ember életét, egzisztenciáját. Elnézést. Tehát indulatoktól mentesen, a kérdés annyi: hol lehet lent említett hivatalok ellen panasszal élni. Köszönöm. ZFK.

Zoltán György # 2004.05.05. 18:54

Ha megvan minden iratod, de csak is akkor!
Keresd Dr. Hegyessy Kálmán ügyvédet a Kossuth tér 11.-ben(FVM).
A földhivatalt általában Õ képviseli, ezért érdemesebb rövidre zárni! Korrekt, segítőkész! Ami hivatalokra sajnos nem jellemzőek!

Zoltán György # 2004.05.05. 18:37

Nem! Ez nem így van!
Császti Ferenc Váci út 201.

BH1998. 200.
Ha az adós a végrehajtási záradékkal ellátott okirattal elrendelt végrehajtás során vitatja, hogy a végrehajtani kívánt követelés érvényesen jött volna létre - feltéve, hogy a törvény szerinti eljárás keretében nincs lehetőség a végrehajtás megszüntetésére vagy korlátozására - a végrehajtás megszüntetése (korlátozása) iránt pert indíthat. A végrehajtás-megszüntetési perre az a bíróság illetékes, amely a végrehajtási eljárást elrendelte [1994. évi LIII. tv. (Vht.) 10. §, 211. § (2) bek., 212. § (1) bek., Pp. 366. §, 369. § a) pont, 367. §].

Mivel eleve nincs adósság, mi alapján terhelt a végrehajtó?
A Földhivatal a felek szerződéséhez kötve van! Be kell jegyeznie.

Természetesen terjesz elő végrehajtási kifogást!

ZFKATA # 2004.05.05. 11:57

Mi a teendő, ha a földhivatal nem jegyzi be a szerződésben szereplő haszonélvezeti jogot, vagy ha nem értesíti a tulajdonost és a haszonélvezőket arról, hogy az ingatlanukra másik tulajdonos adóssága miatt végrehajtási jogot jegyeztek be? Azt tudom, hogy fel lehet szólítani a mulasztás pótlására, de szankció vagy kártérítési lehetőség van-e, vagy az csak a polgárokat sújthatja mulasztás esetén, a Hivatal következmény nélkül, büntetlenül hibázhat sorozatban. Folytatva a sort: mit tehetünk, ha a végrehajtó nem teljesíti a Vht-ben szereplő tájékoztatási kötelezettségét: adós közli vele, hogy papírral bizonyítani tudja, hogy kötelezettség megszűnt, erre vh. széttárja kezét: nem tudok mit tenni, bíróság sem tehet semmit, beszéljen a hitelezővel. ÉAz én olvasatom szerint a Vht egészen más eljárást ír elő erre az esetre. Számon lehet ezt kérni a tisztelt Vh-n?