Szabálysértési bírság


gerbera317 # 2017.12.27. 20:47

Nahát, milyen jól elvagyunk az eredeti kérdező nélkül is. Meg ő is minélkülünk. :-)

P.Adi # 2018.02.03. 05:16

Sziasztok!Jól elvagytok, nem baj. Olvastam, de ez nem segített semmit nekem 9 hónap idegeskedés és február 2.-án kaptam egy levelet a közjegyzői kamarától, hogy a parkolási divízió eláll a követelésétől. Ehhez az kellett, hogy elmentem a kormányablakba a fiammal kérni egyedi adat kérelmet a xantiára, de nem adtak mert már nem üzemben tartó ezt Ők látják. Közben a Divíziótól kaptam egy újabb jóval magasabb számlát és egy papírt egy Dr. aláírásával, hogy a foma már tulajdonos lett az Ő adataik szerint. Itt rágtam be mint a 6-os anya.Felhívtam a fővárost, ott egy hölgy is azt mondta, hogy kell ez a fránya egyedi adatkérés amit nekünk nem adnak ki. Fiam elment méágegyszer és nem adták ki. Felhívtam a belügyminisztériumot, mikor felvették mondtam remélem rögzítik a beszélgetést, mert büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a belügyminisztérium hamis adatokkal félrevezeti a 9. kerületi parkolási divíziót, akik erre hivatkozva nagyértékű kárt okoznak nekünk. Csend lett a vonal másik végén, kapcsoltak egy vezetőt. Elmondtam neki is az eddigieket, azt mondta, hogy kérjem kie ez az egyedi adatkérést és lediktálta a törvényt is miszerint ezt meg kell kapnom. Közbe az egész ügy másolatát elküldtem a fővároshoz egy osztályvezetőnek levélben. Vissza a polgiba, nem akarták kiadni, de én ott az asztalnál felhívtam a belügyet,átadtam a telefont az ügyintézőnek, azt sem tudták milyen papírt kell kiállítaniuk. Megkaptuk úgy, hogy jogerőre emelték ott a polgiba. Otthon beszkenneltem és átküldtem a 9. kerületi Divíziónak. Na most nem számla volt a válasz, hanem kis türelmet kértek. Közbe jött e-mail az osztályvezető kolléganőjétől, hogy a 9. kerületi parkolásnak a 9. kerületi polgi a felsőbb szerve. Hát szép melyik kígyó harap a farkába? De az osztályvezető egy részletes választ kért ügyünkrő a Divíziótól. Én elcsatoltam nekik is a kormány ablakba kapott egyedi adatkérést. Csend volt sokáig, tegnap kaptuk a kamarától a levelet, hogy a Divízió eláll a követelésétől. Csak azt nem tudom, hogyan tudom meg, hogy már levették az otthonunkról a jelzálogot? Nehéz volt, többször fel akartam adni, mert nem értem, hogyan épül fel a kormány, vagyis ki-kinek az ellenőrzési szerve. És csak azt tudom mondani,ha csak mi polgárok harcoltunk volna a divízió még a jogerőre emelt papírunkat sem fogadta volna el. Nagyon de nagyon elkeserítő.

drbjozsef # 2018.02.03. 06:56

P.Adi,

bár nem mindent értek, de ügyes voltál, hogy kiverted a palávert, és úgy látszik bejött (szvsz ritkán szokott az ügyfélnek igaza lenni, de előfordul).
Ha tényleg végrehajtási jog van bejegyezve az ingatlanra, és ez tényleg ezzel az üggyel van kapcsolatban, akkor először hívd fel, vagy keresd fel a végrehajtót, és kérjél tőle tájékoztatást : ki, miért, hogyan, hány éves a kapitány. Ott legyél nyugodt, és udvarias, a végrehajtó nem látja az ügyeket, nem is érdekli, ő okiratok alapján dolgozik, felesleges vele problémázni. Ha tudod ki a jogosult (esetedben elvileg a parkolási cég), akkor újra őket kell szuttyogtatni, hogy ha tényleg lemondtak a követelésükről, akkor ők állítsák le a végrehajtást, és töröltessék a végrehajtási jogot. De valami nem kerek azért itt, mert a végrehajtáshoz végrehajtható okirat kellett, arról azért tudnod kellene.

wers # 2018.02.03. 08:12

P.Adi! Először én is köszöböm, hogy ezt leírtad ide. Sajnálom a kálváriádat.
Egy ilyen ügyben itt csak véleményeket, néhány tanácsot kaphat a kérdező. Nem szórakozás volt a cél, csak átbeszéltük. Lehet, kicsit lazábban.
Ott nem értem hosszú sztoridat (az én részemről), hogy a kormányablak miért nem adott arról "igazolást" azaz hatósági igazolást a volt üzembentartónak, hogy mióta nem üzembentaró, hiszen egyértelműen ügyfélnek kell tekinteni.
Én javasolnám, hogy ezt ne csak itt oszd meg. Főként, hogy az eseted nem egyedi, csak nem mindenki ilyen elszánt.

wers # 2018.02.03. 08:15

Bocs, hatósági bizonyítván a becses hivatalos neve, amit adni kellett volna.

drbjozsef # 2018.02.03. 10:38

Ha egy kicsit érthetőbb formába lenne szerkesztve, simán megérne minimum egy homár posztot.

P.Adi # 2018.02.05. 09:02

Kedves Wers! Többször volt a fiam a polgármesteri hivatalba adatot kérni,de mindig elutasították, hogy Ő már nem üzemben tartó, a haverja már nem tulajdonos. Decemberbe elmentem vele, mert a fővárosnál egy Hölgy azt mondta ez a papír mindenképpen kell. Akkor is kértünk a végrehajtásra hivatkozva és egy nagydarab Ölgyszerű előadó odakiabált az előadónknak,hogy nehogy ki merjen adni ilyen papírt nekünk. Csak szóban mondta el, hogy mit lát a rendszerben. Én ezt mind jeleztem a fővárosnak, de Ők nem tudtak segíteni enélkül az egyedi adatkérés nélkül. A belügyminisztérium lediktált nekem egy paragrafust, ami alapján meg kell kapnunk az egyedi adatkérést. Ekkor voltunk már negyedszer a kormányablaknál. Onnan hívtam fel a belügyet, hogy most sem akarják kiadni nekünk. Ő beszélt az én telefonomon keresztül az előadóval és csak úgy kaptuk meg a papírt.Én sem értem az egészet, valami itt nagypon nem stimmel, az én történetemben mindenki felülbírál mindenkit.

wers # 2018.02.05. 13:03

Én nem épp a homar-ra gondoltam. Nem tudom, hogy az illetékesek mennyire olvassák. A járási/ kerületi Kormányablakok felettes szerve a Megyi- Fővárosi Kormányhivatal. Ott kellene panaszt tenni (a pontos osztály megnevezését keresd ki, folyton átnevezik). Persze a te eseted már történet, de okuljanak, és másokkal ne szórakozzanak.
Méghogy a volt üzembentartó ne lenne ügyfél.

wers # 2018.02.05. 15:51

Mondjuk azért megjegyezném, talán ott bizonytalanodtak el, az pl. nem kiadható, hogy jelenleg ki az üzembentartó/tulajdonos. De az igen, hogy adott időszakban mi volt a ktuális nyilvántartásban. Még ott is igaza lehet a hivatalnak, hogy azt konkrétan ki volt anno, de azt igen, hogy a volt időpont a volt üzemeltető nem volt üzemeltető, ill. azt is kiadhataja, hogy mettől meddig volt üzembentartó.
Hogy ki volt akkor, azt kérdezze meg a parkolós cég. Neki megmondják.

P.Adi # 2018.02.05. 17:37

Ezt kaptam a Bm.-től: 1999 évi 84-es törvény 21-es&
erre a varázsmondatra adták csak ki azt az egyedi adatkérést amit jogerőre emelve kaptunk kézhez. Mikor elküldtem a Divíziónak, onnantól nem jött több számla sem a Divíziótól sem a végrehajtótól. :)

wers # 2018.02.06. 06:42

:)))) arany a kicsiny szívük, ez fáj.
No, a 21§ arra az esetre vonatkozik, hogy ha ezt a bírságot Kiss Juliska kapja, ainek semmi köze sincs a kocsihoz, véletlenül őt dobta ki a gép. Akkor kérhet egy nemleges igazolást, hogy abban az időszakban, vagy még jobb, soha nem volt üzembentartója az autónak.
Na de egy ügyfél mindenféle indok nélkül kérhet marára, saját adataira adatszolgáltatásat. Rögtön az elején 16§ ( b.)

P.Adi # 2018.02.14. 05:53

Kérhetünk, csak nem adnak. 4x voltunk bent a polgiba, ebből 3x megtagadták az adatkérést, ezért kellett fordulnunk a BM.-hez egyenesen. Sajnos azt vettem érszer ügyemben, hogy mindenki felülbírál mindenkit, még a jogszabályokat is semmibe veszik, ezért tartott 9 hónapig míg sikerült bebizonyítani, hogy semmi közünk a bírsághoz. A Divízoó a kormányablak papírjára azt mondta, hogy az utcájában parkoló bármely autóról lehet készíteni és nem volt hajlandó figyelembe venni. Egyszerűen értetlenül álltunk az egész ügy előtt. A polgiba megfeszültek és nem voltak hajlandóak semmilyen adatot kiadni, csak azt hajtogatták, hogy látszik a rendszerbe. Hónapokba telt, mire bármilyen okiratot sikerült megkapnunk saját magunkról. Közbe megkerestem a BM.-et és a főváros üzemeltetésén egy osztályvezetőt.Ha ilyen egyszerű lenne ahogy leírtad, dalolva 1 hónap alatt túl lettünk volna az egész problémán. De 9 hónapunkba telt. Így utólag lehetünk okosak, de sajna senki nem volt hajlandó a jogszabályokat figyelembe venni.

gerbera317 # 2018.02.14. 06:28

senki nem volt hajlandó a jogszabályokat figyelembe venni"'
Mondod ezt te, aki egy fizetési meghagyásos kérdést a szabálysértési bírságos topikban teszel fel?

szilasmester # 2021.09.27. 13:05

Tisztelt Fórumozók!100 000 ft bírságot szabtak ki jogerősen a kijárási korlátozás megszegése miatt.Az lenne a kérdésem hogyha elintézem hogy váltsák át közmunkára de közben mégse dolgozom le a közmunkát vagy félbehagyom akkor utána még ki lehet fizetni a bírságot vagy mindenféleképpen átváltják elzárásra.

Lacko60 # 2022.06.08. 05:47

Francia autópályán haladtam 80km/h-val,kamionnal.
Többen megelőztek,majd elém vágtak,közben egy kijelzőn megjelent a rendszámom,hogy túl kicsi a követési távolságom.
Mi van ilyenkor?

Tadegi # 2022.06.09. 06:23

Csütörtök, az van ilyenkor.
Viccet félretéve, a francia jogszabályokon múlik, hogy kit és miért bírságolnak meg. A követési távolság jelzése jó eséllyel inkább baleset-megelőzés céljából működik, nem pedig azért, hogy "háháhá! Megbírságoltalaaaaak!"

groszfater@gmail.com # 2022.06.09. 06:46
drbjozsef # 2022.06.09. 06:59

Lacko60,

Nincs miért aggódni. Elvileg.
Ha megjelent a rendszámod egy kijelzőn, akkor egy kamera azt leolvasta, tehát rögzítette az egészet, és akkor látszani fog, hogy eléd vágtak.
Gyakorlatilag viszont ki tudja.

groszfater@gmail.com # 2022.06.09. 07:18

"és akkor látszani fog, hogy eléd vágtak."
Marhaság. KRESZ 27§ a kamionnak kötelező olyan távolságot tartani, hogy egy személykocsi beférjen eléje!

gerbera317 # 2022.06.09. 09:58

Ez a kamerás dolog hogyan van? A kamionos meghackeli a francia autópálya-rendőrség központi ügyeleti rendszerét, és monitoron nézheti, hogy azok mit látnak?

drbjozsef # 2022.06.09. 10:50

groszfater@gmail.com,
Egyáltalán nem értem, hogy ez hogyan jön ide.
Tarthatok 3 fényév távolságot is az előttem menő spaceX-től, attól még be tudnak vágni elém 1 centiméterrel is. Nemde?

drbjozsef # 2022.06.09. 10:52

gerbera317,

Feltételezem, hogy egy kultúr országban, ha meg akarnák büntetni a kérdezőt, akkor kapna képeket a kamera képéről, hogy no milyen közel mentél az előtted menőhöz. De egy kultúr országban hivatkozhatna arra, hogy nem addiga, mert bevágtak elém, nézzük meg azokat a képeket folyamatában. Még videó sem kell, elég egymás után féltucat kép amiről egyértelműen eldönthető, kinek van igaza.

gerbera317 # 2022.06.09. 10:56

@drbj
A bizonyítás folyamatát értem. Én azt nem értem, honnan tudja a kérdező, hogy "egy kijelzőn megjelent a rendszáma", ha az a kijelző valahol máshol, mondjuk egy ügyeleti teremben van. Ha pedig a kamionjában jelent meg, akkor az érdekelne, hogy ez hogyan lehetséges technikailag.

groszfater@gmail.com # 2022.06.09. 11:21

" Én azt nem értem, honnan tudja a kérdező, hogy "egy kijelzőn megjelent a rendszáma",
A saját szemével látta a stráda feletti tájékoztató kijelzőn!

gerbera317 # 2022.06.09. 11:31

Ja, hogy egy olyan kijelzőn? Hasonlót én is rendszeresen látok itthon: Lassíts 70, Lassíts 50 stb., de még soha nem jutott eszembe, hogy emiatt a fórumban érdeklődjek.