Rendőri túlkapás?

novak79 # 2012.05.13. 08:48

Így most valóban választ kaptam minden kérdésemre.
Köszönöm a segítséget!

gyome # 2013.01.26. 11:48

Kedves Fórumozók!
A segítségetekre lenne szükségem egy igen nehéz ügyben.
Sajnos egy rendőri túlkapás áldozata lettem egy hete.Az eset külföldön történt,ugyanis nemzetközi gépkocsivezető vagyok.
Egy műszaki hiba miatt az autópályán megállni kényszerültem,igyekezetem a lehető legkevesebb fennakadást okozva félreállni.A kiérkező rendőrt tájékoztattam,hogy sikerült elhárítanom a hibát,az autó üzemképes. Ő ennek ellenére nem engedett el,kihívta a pálya fent tartókat,hogy vigyék el daruval az autót.A diszpécserünk angolul próbált szót érteni a rendőrrel,aki hajthatatlan volt,és a beszélgetéstől elzárkózott.Főnököm utasítására szerettem volna elkérni a rendőr jelvény számát, kértem egy perc türelmet a mutató ujjamat felfelé mutatva,mire a rendőr bedühödött,elkapta a kezemet hátracsavarta, elgáncsolt és arccal
egy pocsolyába a földre nyomott, miközben többször megütött,és megrugdalt. Rám térdelt és mennél
jobban jeleztem fájdalmam, már tehetetlenül a földön, annál jobban húzta felfelé a csuklómat.Ezt követően előzetesbe helyzetek,ahol megvádoltak azzal,hogy megütöttem a rendőrt,holott egy újjal sem értem hozzá!Tolmácsot és orvost kaptam,akik megállapították nem elég megalapozott a gyanú,ezért kiengedtek aznap éjjel. Az incidens azonban nem maradt nyom nélkül sajnos,azóta táppénzre kényszerültem,ugyanis bal karomat fogásra nem tudom használni,illetve közel egy hét múlva beidéztek kihallgatásra Franciaországban.
A segítségetek kérném,ha valakinek bármilyen hasonló tapasztalata van,vagy tanácsa,hogy mit tegyünk,mert sajnos sem a külügyminisztérium sem a nagykövetségen nem kaptunk érdemben segítség nyújtást!Annyit javasoltak,keressünk egy ügyvédet,aki természetesen az én költségem lesz,ha be akarom bizonyítani ártatlanságomat.
Választ várva,előre is köszönettel!

monitta20 # 2013.06.24. 15:59

Tisztelt Fórumozók!

Egy elég érdekes kérdésem lenne. Nemrégiben volt egy verekedésem, amiből rendőrségi ügy lett. Tudni illik egy presszóban dolgozom, és a főnököm pedig polgárőr. Letelt a műszakom, ezután elindultam szórakozni, de másnap már nem kellett dolgoznom. Annyi történt, hogy a rendőr aki kihallgatott, felhívta a főnököm, mivel ismeri, és mindent elmondott neki ami történt előző éjjel és a jegyzőkönyvet is megmutatta neki. Jogában áll ezt megtenni pusztán azért mert jó ismerősök?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.24. 16:12

Úgysem tudod bizonyítani. Viszont ez a felmondás aligha jogszerű. 30 napon belül vagy még.

monitta20 # 2013.06.24. 16:18

Tudom hogy nem lehet bizonyítani, csak az érdekelne hogy megteheti e. Miért fontos hogy 30 napon belül vagyok?

Kenderice # 2013.06.24. 16:26

A felmondást 30 napon belül lehet megtámadni a munkaügyi bíróságon.

monitta20 # 2013.06.24. 16:29

Még nem rúgott ki csak azzal érvel hogy ő mindent tud és én bármit is mondok azt úgysem hiszi el mert mindent elmondott neki az a bizonyos rendőr, és sajnos amiket mondott nem mindig feletek meg teljesen a valóságnak.

monitta20 # 2013.06.24. 18:35

Jogában áll elmondani az ügy minden részletét és bemutatni a jegyzőkönyvet egy kívülálló személynek csak azért mert ismerik egymást?

Véleményem # 2013.06.28. 09:35

Nem áll jogában semmi ilyen!

ttibor01 # 2013.10.07. 20:11

Jó napot kívánok mindenkinek
azért fordulok a fórumhoz, mert édesapámat hatalmas rendőrségi túlkapás illetve jogtalan eljárás ért két hónappal ezelőtt. Mindazon által, a rendőr hamis jelentést adott le és az ellen mit lehet tenni? ki tud valamit okosat?

Véleményem # 2013.10.08. 21:11

ttibor01

Az ügy ismerete nélkül senki semmit itt nem tud segíteni...

Ha úgy van ahogy írod akkor meg vannak a panasztestületek illetve helyileg illetékes ügyészség ahova lehet fordulni.

Jason87 (törölt felhasználó) # 2014.05.21. 17:14

Jó napot kívánok!

2 és fél hete történt egy összezördülés a szomszéddal, a kertünkben mire a felesége lerohant kapával a kezében. Mind a ketten fenyegettek hátráltam, majd elővettem a viperámat. Ezután megtorpant kicsavartam a kezéből a kapát, ekkorra már a viperám is a földön hevert. Ekkor a férje támadt rám, a feleség utána jött újra a kapával a kezében. Mindeközben és is odasóztam egy két pofont az öklömmel, közben a felesége a kapa nyelével és botjával egyaránt ütött, szerencsére "csak" a karomat érte az volt véres vágásokkal tele, meg két nap múlva volt az oldalamon egy ökölnyi nagyságú lila zöld folt. A lényeg a lényeg nincs priuszom, nem volt soha dolgom a rendőrséggel. Azt mondta az egyik fakabát, 1 évre történő szabadságvesztés, de minimum felfüggesztettet kaphatok. Múlt héten szombat estére be akart hívatni hogy "okos enged.." néven valljak be mindent, mert ő akkorára lezárja a dolgot. Én kijelentettem ha ez a helyzet adja tovább a bíróságra, de most szerdán is voltak kint papír nélkül be akarnak idézni mert "elfelejtettem" aláírni valamit.

nanemaaa # 2014.05.22. 07:50

Jason87
Köszönjük a tájékoztatást.
Ha rendőrségi ügy lett a dologból, gondolom a viperát külön értékelni fogják.

Ádee # 2014.05.22. 08:47

Üdv minkinek!
Az mennyire lehet jogos ha vkit a vasúti sinek melett sétálva(nem közvetlen,a zúzottkő töltéstől van kb 2m-re egy kitaposott gyalogút)megbüntetnek 5000Ft-ra rend éber őrei,elvileg máv területen.(bár ezt semmiféle figyelemfelhívó,vagy tiltó tábla nem jelzi)

Kovács_Béla_Sándor # 2014.05.22. 08:48

Én is mindig viperával a zsebben szoktam gyomlálni a kertben. Nagyobb munkákhoz viszem a tarackot is.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.05.22. 08:49

Aztán milyen szabálysértés lenne az, Ádee?

Jason87 (törölt felhasználó) # 2014.05.22. 08:56

"Én is mindig viperával a zsebben szoktam gyomlálni a kertben. Nagyobb munkákhoz viszem a tarackot is."

Maga is? Ki gondolná?

Na de komolyra fordítva a szót, nem kertimunkát végeztem csak ugyebár ha a hegy nem megy Mohamedhez...

Ádee # 2014.05.22. 08:57

KBS
Nem voltam ott a konkrét esetnél,párom egyik tanítványával történt.A gyakorlati helyre menet itt sokat lehet rövidíteni,tanárok,diákok évek óta itt járnak.Aláírattak vele vmi papírt,és a kezébe nyomtak egy 5000Ft-os csekket.Párom azóta félve megy dolgozni,vajon mikor állnak lesben megint.
Nem tudom én sem,mi alapján intézkedhettek.

pazs # 2014.05.22. 09:01

Hát el kéne olvasni azt a papírt, rá van írva, miért bírságolták meg.

Ádee # 2014.05.22. 09:02

pazs
Az aláírt papírt még a helyszinen vissza is vették tőle.

pazs # 2014.05.22. 09:20

És még csekket sem kapott? akkor hogy és hova fizeti be a bírságot? Ez elég hihetetlen. A csekken van egy hivatkozási szám, az a határozat száma, kérjen ki másolatot és kiderül.

Véleményem # 2014.05.22. 09:35

Ádee

Egy zöld színű harmadpéldányt tájékoztatót kellett volna kapnia a csekk mellé. Lehet ez hiányzik.
A helyi rendőrkapitányságon lehet érdeklődni a bírsággal kapcsolatban. Bár elismerte, aláírta....

Jason87

Ha meg akarják hallgatni még, akkor idézni fogják. Valamilyen büntetést biztos fog kapni erre a szép mutatványra.