"kellemetlen" lakótárs


shanky # 2005.06.20. 07:13

Köszönöm a választ! Remélem így már tudunk ellene tenni valamit, mert a közös képviselőnk a füle botját sem mozdítja az ügyben, sőt.... Nade ez már nem ide tartozik. Mégegyszer köszönöm!

derill # 2005.06.16. 19:07

Tegyetek feljelentést csendháboritásért, illetve garázdaságért, továbbá a gyámhivatalnál inditványozzátok a gondnokság alá helyezését. Nem árt, ha jó sokan aláirjátok a beadványokat.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

shanky # 2005.06.15. 21:52

Üdvözlök mindenkit!

Nekem egy olyan problémám volna, hogy lakik a házunkban egy elmebeteg illető, aki az egész lakóközösség életét megkeseríti.
Éjjel 22:00 utáni időszakban többször ordibál az élettársával, csapkodja az ajtajukat és alpári módon viselkedik mindenkivel, akivel találkozik épp az utcán, vagy a lépcsőházban. Amennyiben valaki mer neki szólni, telitorokból elkezd vele ordítani, csapkolódik majd elszalad és 5-10 perc múlva folytatódik.
Többször is elszállításra került elmegyógyintézetbe, de mindíg 1 hónap után visszakerül és az egész kálvária kezdődik előről.
A rendőrség már jól ismeri az illető hölgyet, mivel miután visszakerül az intézetből 1-2 hónapig tud viselkedni, de utána megint rendőrséget, és ügyeletes orvost kell hozzá hívni. Ez a dolog már évek óta megy és eddig semmit nem sikerült a sok gyógykezeléssel elérni.

Kérdésem a következő lenne:
Nincs erre valamiféle jogi szabályozás, hogy amennyiben a lakóközösség egyemberként fellépne az ügyben, akkor valamniféleképp ezt az áldatlan állapotot meg lehetne szüntetni?

Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm!

Ui.:Amennyiben helyesírási hibát találnak kérem nézzék el, mert most is épp "eset" volt és még remeg a gyomrom az idegességtől.