Szanálni akarnak


Kovács_Béla_Sándor # 2006.05.29. 18:10

Nem. Amíg ajánlják, addig az vételi ajánlat. A kisajátítási eljárásra akkor kerül sor, ha nem jön létre egyezség. Ezt a közigazgatási hivatal folytatja le. Utolsó jogorvoslati lehetőségként a jogerős kisajátítási határozat bírói felülvizsgálatát lehet kérni.

Különösebb tennivalód nincs; hallgasd meg az önkormányzat ajánlatát; közöld velük a saját elképzeléseidet, tárgyaljatok. Még az se kizárt, hogy sikerül megegyezni.

Spanyol # 2006.05.29. 16:07

És a kisajátítás mit takar? Köteles vagyokelfogadni azt amit ajánlanak?

Kovács_Béla_Sándor # 2006.05.29. 15:48

Nem szanálás, nem államosítás - kisajátítás.

Spanyol # 2006.05.29. 15:36

Sziasztok, a következő problémával fordulok Hozzátok, és kérem a segítségeteket:
Kispesten van egy kertesházam, amit most újítottam fel, feleségemmel ketten, segítség nélkül. A minap kijött egy határozat, ami alapján év végéig lebontanak minket, mivel a helyünkre buszfordulót terveznek. Kijöttek felmérni a házat, és az értékét nagyon alábecsülték. Felajánlottak egy lakóparki lakást helyette, ami értékben meg sem közelíti, és hogy őszinte legyek nincs is kedven "panelbe" menni. A kérdésem a következő: Van-e még olyan, hogy államosítás? Mi van ha én azt mondom hogy nem vagyok hajlandó kiköltözni? Mivel önkormányzati beruházás, pénzt nem sokat tudnak kínálni. Ugye nem vagyok köteles elfogadni egy lakóparki lakást? Ha a pénzt amit kapok a házért nem llakásra költöm kell-e utána adóznom, vagy ez alól a szanálási határozat kibúvó??? Kérem segítsetek, előre is köszönöm: Spanyol