Hazatérés külföldről


gittus # 2006.07.12. 18:53

A lakóhely definiálva van. Az a hely ahol a személy életvitelszerűen lakik. Ha a rokon nem jelenti be hogy nem lakik ott, akkor nem jelentik ki.

Dr. Sör Kálmán # 2006.07.12. 18:14

Köszönöm szépen !

Kovács_Béla_Sándor # 2006.07.12. 11:05

Magyarországon nincs már olyan, hogy "állandó bejelentett lakcím". Lakóhely van és passz. És persze, lehet ilyen ugyanakkor más országban is.

Dr. Sör Kálmán # 2006.07.11. 20:45

Üdvözletem Mindenkinek !

A következő helyzettel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni :

Magyar állampolgárként állandó bejelentett lakcímmel rendelkezem egy - azóta szintén EU tagállammá vált – országban. Születésemtől kezdve ott éltem, kb. 10 évvel ezelőtt, magyarországi munkavállalásomat megkönnyítendő, bejelentettem hazatérésemet, hogy magyar személyi igazolványt kaphassak. Tehát jelenleg van Magyarországon is egy állandó lakcímem.

Ez úgy jött össze, hogy amikor ezt az ügyet intéztem, a magyar hatóságok nem kértek tőlem semmiféle igazolást arról, hogy a külföldi lakcímemről kijelentkeztem-e. Egyszerűen bejelentkeztem egy rokonom címére, de a külföldi lakcímemről nem jelentkeztem ki, sőt, az állandó tartózkodási engedélyemet azóta is vígan hosszabbítgatom, sőt, saját lakásom is van ott.

Az lenne a kérdésem, hogy ez legális-e így, ha esetleg hivatalos helyen kiderül, nem lehet-e belőle problémám ? Lehet-e valakinek egyszerre két országban is állandó bejelentett lakcíme ?