Kosovo függetlensége


dr Zákányi Csaba # 2008.03.02. 12:40

OFF: csak a lúzerhez annyit, egy amerikai honlapon olvastam:
L loveable

O open minded

S special

E enthusiastic

R romantic

És Mo. ebben a pozitiv értelemben sem lúzer, hanem csak olyan ország, mint a többi, a különlegessége csak annyi, hogy a hazánk, és ezért jól ismerjük.

Maple-Leaf # 2008.03.02. 08:10

.... ja, és ami a legszebb az egészben: közel 90 éve szidjuk az amerikaiakat, franciákat azért, mert elcsatoltak területeket, mondhatni egy új vonalat húztak Európában. Ha Koszovót elismerjük, akkor ugyan azt tesszük a szerbekkel, amit a nagyhatalmak Trianonban velünk.

Magyar túristák évekig köpdösték azt az asztalt, amelyen a "trianoni békét" megkötötték. Nem csodálkoznék, ha Belgrába a szerbek ezentúl a magyar nagykövetség falait és zászlónkat köpdösnék. Joggal!!!

Maple-Leaf # 2008.03.02. 08:04

Összefoglalva: nem korrekt megkövetelni a szerbektöl valamit, amit fordított hyelzetben mi magyarok sem teljesítenénk.

Maple-Leaf # 2008.03.02. 07:57

A lényeg az akart lenni, hogy sok olyan ember van sajnos ebben az országban mint Legislator, akik túldimenzionálják ezt az országot, akik úgy beszélnek erröl az országról, mint ha fel kellene rá nézni, akik Magyarországot a történelem áldozatának állítják be folyton.

Szembe kell néznünk az igazsággal, azaz azzal, hogy Magyarország nem áldozat, hiszen a Trianon után elcsatolt "magyar" területeket mi ugyan úgy elvettük valamikor másoktól. 1000 éve mi voltunk a fa..a gyerekek, ebben a században meg úgy látszik a románokon, szlovákokon, osztrákokon, szerbeken, stb. volt a sor. És 100 év múlva legalább olyan megszokott és elfogadott dolog lesz az, hogy Kolozsvár Romániában van, Dunaszerdahely pedig Szlovákiában, mint az a tény, hogy Déltirol Olaszországban és nem Ausztriában van.

Kicsit elkanyarodtunk az eredeti témától. A lényeg tényleg az, hogy nem kéne egyeseknek úgy tenni, mint ha a maygaroktól mindig csak elvettek valamit, de a magyarok soha nem vettek el semmit senkitöl. És hogy a témához is mondjak valamit. Ha Magyarország elismeri Koszovót, tehát elismeri azt, hogy egy ösrégi szerb földön a népcsoport kikiálthatja a függetlenségét, mert a történelem során többségbe került, akkor el kell fogadnunk azt is, hogy pl. Románia jogosan tart igényt Erdélyre, hiszen hiába volt az valamikor magyar föld, de úgyan úgy mint az albánok Koszovóban, úgy a románok is Erdélyben többségben vannak már. És ezt azt jelenti, hogy ha mi magyarok képesek vagyunk kijelenteni, hogy Koszovó az albánoké, a szerbeknek ezek után ott kuss van, akkor ide kell állni és Erdély kapcsán is elismerni, hogy Erdélyhez - miután ott már kisebbségben is vagyunk - semmi közünk, az ottani belügyekbe beledumálni valónk nincs. Ezt viszont a magyar politika nem fogja megtenni. Ezért mondom azt, hogy Koszovó elismerése Magyarország részéröl egy mocskos, aljas, kétszínü politika lenne.

TomSecret! # 2008.03.01. 20:26

"U.I.: nincs hosszú “ö” és “ü”. Csak szólok, melött még valaki a lényeg helyett ezt ragadná ki a szövegemböl. "

Hát én a lényeget sem igen látom benne.


jogvédö

Maple-Leaf # 2008.03.01. 19:10

OFF:

Sajnos sok ilyen ember van mint Legislator. Ezek általában itt laknak a 11. / 12. kerületben, magyar zászló lobog a bejárati ajtó felett vagy a kert végében egy rudon. Ezek az emberek minden nap becsapják saját magukat, minden nap elhitetik magukkal és családjaikkal, hogy egy szuper országban élnek, amelyre büszkének kell lenni. Minden egyéb magatartás természetesen hazaárulás. Csak valami miatt ezek az emberek nem látják, hogy nincs sok minden, amire büszkék lehetünk ebben az országban.

  1. az elmúlt 100 év magyar történelem kifejezetten férresikerült, mindig a vesztesek mellé álltak;
  2. A magyar foci 1986-ban Mexikóban meghalt, azóta sem sikerül a korrupciót és a protkót a magyar fociból kiüzni;
  3. Tudósaink külföldön dolgoztak és dolgoznak;
  4. Egyre több értelmiségi vándorol ki külföldre, mert nem tud itthon labdába rúgni, tele a bögyük az embereket uraló frusztrációból, depresszióból, irígységböl;
  5. Megyó óta mi vagyunk az egyetlen EU-s ország, amely a július 1-vel (köztisztviselök napja) szabadnappal jutalmazza azokat a polgártársakat, akik amúgy sem szeretnek dolgozni, fél 5-kor kiesik a toll a kezükböl – de gondolom a semmittevés is fáraszt, kell az a szabadnap, a pihenés;
  6. Utcáinkon a 30-as évek hangulatát felidézve fasiszta egyenruhába öltözött ex-hajléktalanok, munkakerülö csavargók, jobb oldali foci-hooligánok, semmire nem kellö paraziták masiroznak és Magyar Gárdának hívják magukat.
  7. A külföldi túristák is kerülik Magyarországot, Budapestet. Inkább Prágába és Krakkóba mennek. Nyáron a Hösök terén pangás van, túrista elvétve itt-ott. De azért a Halászbástyán le kell róluk gombolni 600 forintot azért, hogy megnézhesség madártávlatból is a szétgraffitizett és koszos fövárosunkat.
  8. A mai napig garázdálkodhatnak egyes taxisok Budapesten, 10 ezreket gombolnak le szegény túristákról, ez aztán a Magyar imidzsépítés. És persze senki nem tesz ellene semmit. Igaz, máshol ezt megoldották, de úgy látszik mi magyarok megint balf..ok vagyunk ahhoz, hogy valamit rendesen müködtessünk.

… és még lehetne sorolni a végtelenségig.

Sajnos el kell fogadni, de ez az ország egy lúzer ország, mert lúzerek vezették az elmúlt 18 60 évben, lúzerek vezetik most is és lúzer emberek engedik, hogy lúzer politikusok vezessék ezt az országot. A Pannon-Puma meghalt!

U.I.: nincs hosszú “ö” és “ü”. Csak szólok, melött még valaki a lényeg helyett ezt ragadná ki a szövegemböl.

dr Zákányi Csaba # 2008.03.01. 16:13

Hát bizony kedves Legislator, vannak olyan emberek, akik saját nemzetük történelmét sem átallják némi objektivitással nézni, és nyilván a szerbek és a románok között is vannak ilyen "hazátlanok" (bozgor). De talán kevesebb vér folyt az ilyen kárhozatos szemlélet miatt, mint a szkíta-hun-magyar, vagy a dák-román, esetleg illir-szlovén, vagy hasonló kontinuitással gyülölködő szemlélet miatt. És még ha valamelyik fenti elmélet igaz is volna, akkor sem jelentené ez azt, hogy bármelyik ország többségi nemzete plusz jogokkal rendelkezne a többiekhez képest. Legalábbis én olyan országban élek szivesebben, ahol ez így van.

Legislator # 2008.03.01. 05:49

Ezzel az erővel mindenki a bunkósbotos ősembertől rablott földön ül. A kalandozás nem volt túl szép, de a vikingek barbárságát mikor hánytorgatják fel az utódoknak? Hát a germánokét? A rómaiakét? A szlávokét? A románokét? Ezekhez képest mi szánalmas kis próbálkozók voltunk a gyilkolásban. Másképp fest a dolog, ha elfogadjuk, hogy a magyaroknak némi vérségi köze volt a hunokhoz és a szkítákhoz, tehát csak a sajátunkat vettük vissza. Persze nem kell semmit elfogadni. Az olyan ország, ahol ilyen emberek élnek, mint ti... Na mindegy. Egy szerb, vagy egy román sosem beszélne így a saját hazájáról. Magam részéről a vitát lezártam, és nem foglalkozom ez ügyben többé veletek.

Éljetek boldogul.


Sunshine after the rain.

Legislator # 2008.03.01. 05:42

Kedves ügyvéd úr, már bocsánat, de az igazság soha nem lehet elavult, maximum nem "trendi", de bizonyítsd be, hogy nincs igazam.


Sunshine after the rain.

Maple-Leaf # 2008.02.26. 07:34

Nem baj, Göncz Kinguci majd megoldja. Igaz, nemrég még csúcsszakértő volt az egészségügyben és máról holnapra csúcsdiplomatát csináltak belőle. Olyan jó érzés, hogy ebben a kormányban ilyen sokoldalú, übertehetséges miniszterek vannak. ;-)

dr Zákányi Csaba # 2008.02.25. 08:43

"A Kárpát-medencében a magyar nemzet az egyetlen, amely jelentős államszervező képességekkel bír, ezt soha ne feledje el senki." - írja Legislator. Ajjaj! Ilyesmiket mondott az Apponyi Berci bácsi is 4-5 nyelven el. Akkor még más világ volt, az imperialista gondolkodás természetesebb volt, állítólag azért volt, aki megütközött ezen. Ma pedig kifejezetten elavult.
Szóval Maple-Leaf-fel együtt én sem látok elvi különbséget erkölcsi szempontból Trianon és Koszovó elszakadása között. Persze, csak ha eltekintünk attól, hogy a szerbek elnyomták és gyilkolták az albánokat, mi meg nem tettük(?) a korabeli nemzetiségeinkkel ezt. Az 1000 éve "rablott" magyar haza és a 90 éve "rablott" román, jugoszláv, meg csehszlovák haza között sincs olyan nagy erkölcsi különbség.

Maple-Leaf # 2008.02.23. 14:57

Legislator, azt írod, hogy ma a magyarok nem ülnek rabolt földön. Lehet akkor, hogy nem ugyan abból a törikönyvből tanultunk? Én nekem inkább az rémlik, hogy mi magyarok nem mindig a Kárpátmedencében laktunk. Rémlik nekem olyan rablóhadjárat, amit mi persze inkább honfoglalásnak hívunk. Rémlik nekem egy sztori egy lóról meg egy marék földről, amiért csrébe földet kértünk - hozzáteszem nem keveset. ;-)

A különbség csupán annyi, hogy mi lóháton gyilkolásztunk, raboltunk és fosztogattunk más földjén, a románok, szerbek, szlovákok pedig géppuskával, amerikai segítséggel tettét mind ezt velünk. Gyakrolatilag ők csak olyan földet vettek el tőlünk, amit mi 1000 évvel ezelőtt vettünk el mástól. És ezen majd 1000 éve múlva itt senki nem fog fennakadni, úgy mint ahogy azon sem akad ma fenn senki, hogy 1000 éve a mi őseink vették el erőszakkal más földjét.

Nyugatnak nem kellett volna elismernie ezt a muzulmán államot, de megtették. Miért? Amerika azért, mert az afgán/iraki balhéja miatt puncsol a muzulmánoknak. Európa azért, mert sok-sok kiaknázatlan nyersanyag fekszik Koszovó alatt. Az EU 2011-től pl. bevezeti az öko-adót a szénre, amelyet tonnánként kell megfizetni. Az RWE és más hasonló cégek már készülnek arra, hogy az EU-ban drasztikusan csökkenteni fogják emiatt a szénkitermelést, ami munkahelyekbe fog kerülni - EUs munkahelyekbe, magyar munkahelyekbe is. Koszovó tele van szénnel és nem tagja az EU-nak. Lehet megint nagyot akasztani. Ez a politika. ;-)

Dr.Attika # 2008.02.23. 11:43

És ha egyoldalúan bevezetjük, akkor kiesünk a közös monetáris politikából? Kéthete hallottam pénzügyi szakemberektől, hogy az EURO bevezetése nálunk csak a mi jogalkotói döntésünkön múlik, a többi ami az EURO bevezetése körül folyik lényegtelen dolog.

ObudaFan # 2008.02.23. 10:48

Izland is egyoldalúan akarja bevezetni.
Attól senki nem tud senkit elzárni, hogy egyoldalúan bevezesse egy másik állam valutáját saját törvényes fizetőeszközének. Csak nem mindegy, hogy lesz-e utána bármi köze a monetáris politikához is, vagy sem.

Dr.Attika # 2008.02.23. 07:00

Azért van egy érdekes dolog. Koszvoban a hivatalos pénz az EURO. Nocsak belehet vezetni élből, mindenféle kritérium nélkül? Akkor minek is nekünk kinlódni a "hágai kritériumok megteremtésével?

efi99 # 2008.02.22. 21:33

Legislator
Hát persze mindez attól függ, hogy éppen ki meddig forgatja vissza az idő kerekét, persze mindenki csak addig, hogy a saját igazát igazolja...
A dunántúlon évszázadokig a római birodalom csücsült. Akik őket onnan kiverték, meg az utánuk következők - beleértve magunkat is - akkor most rabolt földön üldögéltek/nek, ugye ?
Ha 500 év múlva valamilyen úton módon hozzánk kerül - az akkor már valószínűleg egyáltalán nem magyar többségű - Erdély a románok felháborodottan fogják mondani: na de kérem, emberemlékezet óta a mienk...!

Legislator # 2008.02.22. 20:25

A Koszovó-kérdés is olyan, hogy soha nem lehet rá olyan megoldást találni,amely mindkét félnek megfelelne. Azért Szerbia és Magyarország között (egyebek mellett) van egy nagy különbség. Szerbia rablott területen ül, amelyet mi Délvidéknek vagy Bácska-Bánátnak, ők Vojvodinának, magyarra fordítva Vajdaságnak hívnak. Magyarország ma nem birtokol olyan területet, amelyet másoktól rabolt volna, ellentétben az összes szomszédos állammal, amelyek a mi területeinket bitorolják, azokat, amelyekért a magyar lakosság, a magyar nép szenvedett, a magyar arisztokrácia, közép-és kisnemesség, polgárság, parasztság, munkásság épített fel. Az őrvidéki (burgenlandi) osztrák paraszt olyan területen rakat ki behajtani tilos táblát, amelyhez Ausztriának semmi joga, mert nem az övék. Talán felfogják egyszer, hogy ők is bűnösek, hogy jogtalan, rablott kincsen ülnek. Azért ne gondolja senki, hogy felejtünk. Nem felejtjük el azokat a magyar nyelvemlékeket sem, amelyeket a barbár osztrák könyvtárosok megsemmisítettek, azokban a könyvtárakban, amelyeket az Esterházy hercegi famíliának köszönhetünk,de akad olyan, amelyet Hajnóczyról neveztek el. Erdéllyel pedig az a helyzet, hogy a magyar kultúra nélkül felesleges is beszélni róla. A Kárpát-medencében a magyar nemzet az egyetlen, amely jelentős államszervező képességekkel bír, ezt soha ne feledje el senki.


Sunshine after the rain.

boltosgyerek # 2008.02.22. 19:45

Oké... Csak egy ötlet volt. Nem tudok más megoldást.

monalisa1 # 2008.02.22. 19:36

Valamint biztos, hogy senkinek sem hiányzik egy "ilyen" új társ.

ObudaFan # 2008.02.22. 19:19

Nem gondolom, hogy ebben az állípotában Szerbia, vagy Koszovó tudná teljesíteni ennek a feltételeit.

monalisa1 # 2008.02.21. 22:33

Beléptethetik őket nagy gyorsan akárhová is (...), attól ők még gyilkolászni fogják egymást nagy szorgalommal - meglásd.

boltosgyerek # 2008.02.21. 19:55

Egyszerű megoldási javaslat: Szerbiát, Koszovót és Horvátországot is be kell gyorsan léptetni az Unióba! Ha a románokat sikerült..

ObudaFan # 2008.02.21. 19:48

mert időközben ott meg a románok kerültek többségbe.

Jó, csak van azért ott 3 olyan megye, ahol egyértelmű magyar többség van. Ők nem is azt akarják, hogy a román államból kiszakadjanak, de szeretnének területi autonómiát. A lenti gondolatmenet alapján pedig ez ellen semmi sem szólhat ezek szerint.

Hacsaknem az, hogy nincsenek nagyhatalmi támogatóik.

dr Zákányi Csaba # 2008.02.21. 14:29

Kedves Maple Leaf!
Erdély ügyeibe régóta "nincs belekarattyolni valónk" ha az etnikai többség elvét nézzük. Már a XIX. sz. derekától Nagy Magyarországnak azon a részén, amit később Romániához csatoltak bizony román többség volt. A XX. sz elején pedig már abszolut többség. Ettől még nekünk magyaroknak lehet nemzeti tragédiánk Trianon, csak azt nem kell hinnünk, hogy valami egetverő igazságtalanság történt velünk.

Maple-Leaf # 2008.02.20. 14:47

Kedves Vica!

Igazat adok mindkettőtöknek, de ……..

Ami az angolokat illeti van benne igazság, hogy ők ugyan úgy ignorálták a katolikus ír többség akaratát, sőt azt a protestáns, Angliával szimpatizáló kisebbség miatt képesek voltak erőszakkal elfojtani.

Ami pedig Erdélyt illeti tisztán kell látni, hogy mi magyarok a mai napig úgy nézünk Erdélyre, mint egy elcsatolt tartományra. Ez talán nem is abban nyilvánul meg leginkább, hogy vissza akarnánk csatolni – még szerencsére – hanem sokkal inkább abban látszik, hogy a magyarok a román kultúra erdélyi térhódítása ellen minden áron védekezni próbálnak. Ha román nyelvű falutáblát tesznek ki akkor az a baj, ha magyar egyetemek létesítését nem engedik az baj, és ha a román nyelv az általános oktatási nyelv akkor meg az a baj. Tehát ha mi magyarok képesek vagyunk elfogadni azt, hogy a koszovói albánok sajátjuk ként kezelhetnek egy olyan területet, amely mindig is szerb terület volt, csak éppen a történelem úgy hozta, hogy időközben az albánok kerületek többségbe, akkor el kell fogadni azt, hogy Erdély ügyeibe ezentúl nincs belekarattyolni valónk, mert időközben ott meg a románok kerültek többségbe. Nincs ezentúl jogalapunk ítélkezni az Erdélyt érintő román belpolitika felett, ha máshol meg jóváhagyjuk, hogy egy időközben többséget alkotó nemzetiség keresztül viszi a saját akaratát olyan földön, amely igazából soha nem volt az övék.