Ha nem európai fizetési meghagyást, akkor magyart fognak kibocsáttatni.
Amúgy az hogy van, hogy az állandó lakóhelyed Magyarországon van, de Németországban élsz? (költői kérdés)
Európai fizetési meghagyás
Van itt valaki? Fontos lenne tudnom hogy csak fenyegetoznek-e vagy megtehetik?
Tisztelt forumozok. A Dunacorp nevu csodaceg europai fizetèsi meghagyást akar rám kérni, holott a bejelentett állandò lakcimem Magyarorszagon van. Jováhagyja ezt neki a közjegyzö?? Ha igen akkor ez mivel járhat? Nemetországban élek. Válaszukat elöre is köszönöm.
Tisztelt Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni, hogy mit tudnék tenni a következő esetben:
4 éve kölcsönszerződésben (magánemberek között) kölcsönt adtunk párommal. Mivel az illető nem fizetett,s külföldön vállalt munkát, mielőtt elhagyta volna az országot, tartozáselismerő nyilatkozattal elismertettük a tartozását, tanúk előtt. Ennek két éve. Kétszeri személyes megkeresés után a tartozásának igen kicsi részét 3 részletben küldte. Az utalás elakadt, a mellébeszélés folytatódott. A türelmünk elfogyott. Van-e mód Eu-s országok között pénzbehajtásra, ill. fizetési meghagyásra? Olvastam a neten az Európai fizetési meghagyásról, ennek mi a rendje-módja?
A válaszokat előre is köszönöm!
Polgári nemzetközi bírósági beadványhoz szeretnék egy olyan ügyvédet találni, aki tudna segíteni egy beadvány megfogalmazásában és ennek postázásában.
Sűrgős lenne, mert a napokban elveszíthetem a lakásomat és a családommal utcára kerülünk.
Amennyiben lehetőség van rá, kérem emailban értesítsenek.
Magát a meghagyást is ki kell tölteni a kérelemmel együtt?
Juj nagyon köszönöm!
még valami: ha német nyelvű végrehajtható eu-i fizetési meghagyásom van, amit magyar bírósághoz kellene benyújtani, úgy a Bíróságok OFFI fordítást kérnek vagy elegendő, ha ezzel a programmal elkészítem én magam a magyar nyelvűt??
OFF,
Ági, PPKR JÁK?? :)
http://ec.europa.eu/…index_hu.htm?…&
Itt megtalálja a fordító programot is, ha külfüldi bíróságra küldené.
Üdv.:
Bíró Ágnes
agnes.biro@avocat.hu
BKKB ...
1896/2006/EK rendelet
1896/2006/EK rendelet
Ilyen is van? Hol lehet erről bővebben tájékozódni?
Európai fizetési meghagyáshoz keresek magyar nyelvű word formátumú nyomtatványt!
ha valaki tudja, honnan lehetne letölteni, vagy esetleg mailben tudna küldeni irtó hálás lennék!!!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02