Magyar építőipari Kft. Németországi működés


Lysandra # 2012.08.22. 14:44

Ha jol ertem, az On cege elvallalt egy nemetorszagi munkat, amit sajat embereivel teljesitene. Ez kulfoldi kikuldetesnek minosul.Az alabbi link alatt talal egy OEP tajekoztatot kikuldetes szabalyairol:

http://www.oep.hu/…U%202011.PDF

Tovabba az alabbi rendeletek szabalyozzak ezt a kerdeskort:
EU 1408/71/EGK
574/72/EGK

Kikuldetesrol akkor beszelunk, ha a munkaltatoi jogokat a kikuldetes alatt is a kikuldo munkaltato gyakorolja, tovabba a munkabert a kikuldo munkaltato fizeti, es a munkaberhez kapcsolóodo jarulekokat is a kikuldo munkaltato ugy fizeti, mintha annak telephelyen dolgozne a munkavallalo. Kikuldes eseten a kikuldott munkavallalo a kikuldetese idejere alatt nem valik biztositotta a masik EU-s tagallamban, azaz nemetorszagi jarulekfizetesi kotelezettseg nincs.

A fenti OEP tajekoztatoban fontos informaciokat talal a kikuldore es a kikuldottre vonatkozoan.

KocsiGabri # 2012.08.20. 14:23

Tisztelt Fórumozók!

Abban kérném a segítségüket, hogy egy Magyar Kft. ha Németországban köt szerződést, magyar állampolgárokat visz ki dolgozni, akkor itthoni szabályok szerint be vannak jelentve az alkalmazottak minimálbérre, és a kinti szabályok szerint is az ottani hatóság felé kell jelenteni a helyi törvények szerint 10,5 euro bruttó órabérre, ha jól tudom. A kérdésem az lenne, hol lehet ennek utánanézni (nem német nyelven), hol van erre magyar törvényhivatkozás stb.?

Köszönöm!