Nagyon szépen köszönöm a segítséget! :)
Külföldi bérből való letiltás
Nagyon szépen köszönöm! Ez nagyon nagy segítség lenne :)
Nem egyezmény van, hanem rendelet, de az neked teljesen mindegy. Neked kell kezdeményezni hogy más országban meginduljon a végrehajtás, érdemes ügyvédet felkeresni.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Németországban dolgozik. Akkor miért mondják az többen hogy Eu-n belűl már van egy egyezmény, ami által behajtható a tartozás?
És ez kinek a feladata? Kinek kell ezt kezdeményeznie? A végrehajtónak? De tartózkodási helyét nem tudom, se a külföldi munkahelyét. Én abban bízok tényleg itthon van valamilyen adatbázis, amiben benne van, hogy hol dolgozik!
A magyar végrehajtó nem fog tudni mit tenni külföldön, ott a magyar ítéletet el kell ismertetni és ott is elindítani a végrehajtást. (Kivéve a gyermektartásdíj-tartozást.)
Köszönöm a választ! De engem úgy érint a dolog, hogy nekem tartozik olyan személy, aki most külföldön dolgozik, És eddig a behajtó úgy tett nem tudnak külföldi bérből vonni! Pedig én nem ezt olvasom, nem ezt hallom, kíváncsi voltam más is így tudja! Elég szomorú hogy ezt a legkönnyebb mondani, hogy nem lehet behajtani! Érvényes bírósági végzésem van, megkezdődött a végrehajtás, eddig az jött válaszként ismeretlen helyen tartózkodik. Az édesanyja letagadja, pedig ünnepekkor is hallottam látták többen itthon, és még meg is nősült:) Tudom kint van, remélem bejelentve dolgozik, és az adatok lekérése után utol is fogom érni!
Most hallottam, hogy januártól módosult egy épp ezzel foglalkozó törvény, és ha az adós be van jelentve külföldön, itthon is utol érhető, és letiltható a tartozás. Valaki tud erről többet? Engem sajnos érint a dolog!!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02