felmondási idő


Monique # 2003.06.25. 11:11

the big cat írta - 2003.06.25 12:40
Akkor a szándékosan, jogellenesen okozott kárért tejes anyagi felelősségel tartozol. A munkáltatód beperel, te meg fizetsz annyit amennyit bizonyítani tud. Ami elég sok is lehet. Talán megérné a két hetet kivárni.

A gond csak az, hogy akkor nem vesznek fel az új helyre, mert nem tudok az Õ általuk meghatározott időpontban kezdeni. Más kapja meg az állást. Két szék közül a pad alá kerülök. Egyébként mennyi az a 'sok'?


Moni

Monique # 2003.06.25. 10:42

Dear big cat.

A gond ezzel csak az, hogy akkor nem vesznek fel az új helyre, tehát két szék közül a pad alá kerülök.
Egyébként mennyi az a 'sok'?


Moni

the big cat # 2003.06.25. 10:40

Akkor a szándékosan, jogellenesen okozott kárért tejes anyagi felelősségel tartozol. A munkáltatód beperel, te meg fizetsz annyit amennyit bizonyítani tud. Ami elég sok is lehet. Talán megérné a két hetet kivárni.

Monique # 2003.06.25. 10:22

Egy fontos kérdés:
Felmondtam a munkahelyemen, de a felmondási idő letöltésétől sehogyan sem tekintenek el. Mi van akkor, ha egyszerűen 'kisétálok az ajtón'? (kb. 2 hetet letöltenék az 1 hónapból)


Moni

Béres-Deák Attila # 2003.02.14. 14:39

Semmi különleges. Mivel a szerződés 30 napra, határozott időre köttetett, ezért annak lejártával automatikusan megszünik, ha tovább nem használja a helységet./ Erre vigyázzatok, hogy egy nappal se maradjon tovább./ A 30napra járó bérleti díjat ki kell fizetnie.


attika

Király Gábor # 2003.02.14. 11:29

Tisztelt Jogi Doktorok.A segítségüket szeretném kérni!A válaszukat előre is köszönöm.A szituáció:Február elején az élettársam elvállalt egy munkát mint kozmetikus.Mivel még nem volt vállalkozó egy bérleti szerződést irattak vele alá 30 napra.Mint kiderült helyiség nincs hírdetve nincs elég vendég stb.A végeredmény az hogy fel szeretne mondani a napokban vagyis a szerződés lejárta előtt kb 2 héttel.A kérdésem végül is az hogy ez milyen jogi következményekkel járhat?


Pryce

squiddy # 2003.01.27. 14:48

Udv Mindenkinek!

Egetoen fontossurgos kerdesem lenne:
Fel el felmondasi idomet toltom, amibol 3 honap eltelt mar. A mai nap megragalmazott a fonokom, hogy visszaelek rendszergazdai jogkorommel es mas (rendszergazda) leveleit olvasom. A nagyfonok behivatott majd tisztaztuk a helyzetet es bebizonyosodott,hogy nekem volt igazam (a masik rendszergazda is igazolt)Erre ma delutan ismet behivattak es kozos felmondast akartak velem alairatni->mert mindket oldalrol megszunt a bizalom. (a masik rendszergazda levelesladajaban talaltak egy olyan tolem sz*rmazo levelet, amiben epp leirtam, hogy lenne mas munkalahetosegem mas cegnel, ha el tudnek innen szabadulni) Igy 'nagylelkuen' felajanlottak a kozos megegyezest, de arrol nem volt szo, mi van ha nem fogadom el.
Kerdesem: Mit tehetnek velem, ha nem irom ala? Hogy tudnek ebbol a helyzetbol a legjobban kijonni???? Ragalmazasert perelhetnek?
Koszonom a gyors valaszokat, nagyon fontos lenne, hogy holnapig pontos infot kapjak!!!!
Valasz mehet a squiddy@freemail.hu-ra is!
Thx

Két Lotti # 2003.01.14. 12:09

Tapasztalatom szerint tuti nyerű ügy a munkaügyi bíróság előtt.

Az viszont biztos, hogy kizárólag a minimálbért tudod perelni, mert a 'tényleges fizetésedet' figyelmen kívül szokták hagyni.


Ügyvéd - Társasági szakjogász

Jóföldy Sarolta # 2003.01.14. 07:57

Segítséget szeretnék kérni az alábbiakban.
Munkáltatóm 2002.dec. 30-án este fél tízkor sms üzenetben tájékoztatott, hogy megkíván válni tőlem január 1-től. Indoka, hogy nem tudja kitermelni a fizetésem. Január 6-án bementem a munkahelyemre, kézhezkaptam a dec. havi fizetést. Rákérdeztem, hogy mi lesz az 1 hónapos felmondási idővel. Némi ködösítés után abban maradtunk, hogy jan. 10-ig kapok választ. Persze nem kaptam, így jan. 13-án kerestem a főnökömet telefonon. Nem sikerült beszélnem vele. Ma éjjel kaptam tőle megint sms-t, hogy Õ úgy gondolja, hogy mivel a munkaszerződésben vállaltakból 1 pontot nem teljesítettem jogosult a nettó fizetésem 1/3-át levonni , ami 50.000.-forint/hó. Hat hónapot töltöttem itt a cégnél így ez az összeg 250.000.-ft , mert 1x csak 85.000.-ft-ot kaptam. A lvont összeg utáűn Õ eltekint a felmondási időtől, és nekem sem kell semmit sem visszafizetnem.Természetesen a bejelentett bérem a minimálbér.
Érdeklődnék, hogy van -e joga ehhez, illetve ha munkaöügyi bírósághoz fordulok va -e esélyem? Még az írásbeli felmondásomat sem kaptam meg.
Segítségüket előre is köszönöm:


sac