Ennyi erovel 10 ev mulva is nekiallhatott volna a falat javitani, es/vagy egy olajsekkel is kothetett volna berleti szerzodest, havi
150k$ osszegben...
Hihetetlen.
A fal
Van adószáma a bérleti szerződésen? Csak ugye mert írásban még lehet szerződni, az nem biztos, hogy adót is fizet a jóember utána.
És miért nem javította ki azonnal a falat? ÁÁÁÁÁ ez egy.... itt most keresem a jelzőket.
Ügyvéd - Társasági szakjogász
Köszönöm nektek a segítséget.
Szóval a szomszéd fürdőszobája, már eléggé lepukkant, és az én biztosítóm, tulajdonképpen ennek az egész átlukasztott falnak, (kb. 4 négyzetméter) a kijavítását fizette ki neki. Ez 65 ezer forint volt. Az eset tavaly október végén történt, és a szomszéd az elmúlt héten kezdte meg a felújítást. Tehát a kiesett 3 hónapra kéri a havi 50 ezer forintot, azaz 150ezret. A bérlővel volt szabályos bérleti szerződése is, ezt el is küldte a biztosítójának, és az ennek ellenére nem fizetett... ma megyek a postára, ajánlott küldeményem érkezett:o(((
Ez egy mérsékelt fórum, mégis azt mondom, hogy a szomszédod egy kö....
Ha írásos nyilatkozatot adott a bérlo a szomszédodnak, akkor kérdezd tole meg, hogy pl. adót fizetet-e a bevétele után? Lehet, hogy ezután nem fogja annyit lobogtatni.
Még ha fizetett is (nem szokás), akkor is rossz helyzetben van. Nem vagyok igazán otthon a polgári perekben, de a lakásában okozott kárt a te biztosítód megfizette, viszont o volt az, aki nem hozatta rögtön helyre a hibát. Szerintem két-három csempét egy szakember 15 perc alatt visszahelyez nem is sok pénzért.
Ha jól tudom kártérítésre csak akkor jogosult, ha o mindent megtett a kár (kár=bérloje otthagyta) elhárításának érdekében.
Világesze, akinek problémája akadt a jog útvesztõiben
Küldd hozzám jogi tanácsért a szomszédot!!!
Ha beperel és megfizeti az illetéket, akkor majd helyszíni szemlén a bíró megnézi a leesett csempéket, és megállapítja az ügy komolyságát.
Egyébként megkérdezhetem, hogy mennyi a kiesett bérleti díj?
Még eszembe jutott, hogy a bérlő, adott egy nyilatkozatot a bérbeadónak, hogy azért mondja fel a bérleti szerződést, mert a csempék leestek, így ő nem tudja rendeltetésszerűen használni a fürdőszobát...
világesze írta - 2003.02.26 21:35
„Iti, már megbocsáss, de a szomszédod szövege nagyon gyenge!!!!!!!”
Ok,és ha polgári perre viszi a dolgot, akkor milyenek az esélyek??
Iti, már megbocsáss, de a szomszédod szövege nagyon gyenge!!!!!!!
Világesze, akinek problémája akadt a jog útvesztõiben
Szerintem kergesd el. Te kárenyhítési kötelezettséged körében mindent megtettél. Te tényleg elhiszed, hogy a bérlője ezért mondott fel???
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni.. Vettem egy kis lakást, és a felújítási munkálatok közben, a munkások véletlenül egy tenyérnyi helyen, átlukasztották a falat. A szomszéd fürdőszobájában leesett 4 db csempe. A lényeg, hogy a lakás ki volt adva, és a bérlő, az eset hatására felmondott a bérbeadónak, a szomszédomnak. Az én biztosítóm, rendezte a kárt, kifizette a fal helyreállítását. Telt múlt az idő, és a felújítási munkálatokat a szomszéd csak 2-3 hónap elteltével kezte meg, viszont most követeli rajtam az ez idő alatt elmaradt bérletidíj összegét, közel 150 ezer forintot. Kérésére, segítségül, adtam neki egy nyilatkozatot, az ő biztosítója számára, hogy a káresemény tényét elismerem, és a biztosítóm kártalanította az ügyfelét, de ő igényttart a bérletidíj kiesés összegére. Mondanom sem kell, hogy a biztosító nem fizette ki az összeget, és a szomszéd, most megint rajtam követeli az összeget. Jogosan??

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02