Vagyonmegosztás házasságban - Vajon lehet-e a vagyont megosztani házasságban, ha nincsen h


Béres-Deák Attila # 2003.04.02. 22:01

A probléma érdekes. szerintem, ha elővezeted az asszonynak, Õ gyből ügyvédhez rohan, az ügyvéd pedig azt fogja neki tanácsolni, hogy ne menjen bele.Én úgy látom, hogy egyszerre akarod úri emberként mindkettőtöknek előnyösen lezárni a házasságot. Nos ez nem igen fog menni.Én azt látom célszerűbbnek, ha válás előtt megszüntetitek a vagyon közösséget és megpróbáltok elszámolni.Én e tárgykörben láttam már úri embereket, de úri asszonyokat nem.


attika

Hekatee # 2003.04.02. 21:09

Mail ment.

kovacsattila # 2003.03.10. 19:21

Kedves Mindenki (vagy inkább Valaki)!
Miután végigolvastam minden - az e témához valamelyest is csak csak kapcsolódó - topikot, sajna, azt tapasztaltam, hogy a legtöbbre nem válaszolt senki :-)
Nos, nekem gyors válaszra lenne szükségem, ezért, ha valaki ért hozzá (Kedves Pécsiek, a barátom is ott jogászhallgató!!!), kérem válaszoljon!!!
Házasságban (megromlott, ún. kibékíthetetlen ellentétek) élek, de több szempontból nem szeretnék elválni.

  1. feleségem nem dolgozik, nem is nagyon akar, eddig összesen 3 évet dolgozott (ö is 36 éves, és ez nyugdíj-szempontból nem túl rózsás), tehát a gyermekkedvezményt csak én tudom igénybe venni.
  2. szeretném öt meggyözni, hogy amennyiben építkeznék, járuljon hozzá a kedvezményes kölcsönfelvételhez + szocpol.

A házasságunkba eddig csak én vittem - nagyrészt a szüleim révén - vagyont, ez mostani értéken kb. 30M, két lakás, autó, garázs, telek.
KÉRDÉSEM: van-e lehetöség arra, hogy - amennyiben házasságkötéskor elmulasztottuk - házassági szerzödést, vagy válás esetére vegyonmegosztási szerzödést kössünk. Azt kell gondolnom, hogy annyira kedvezö feltételeket támasztanék, hogy a feleségem belemenne, ha lenne erre jogi megoldás.
Ha valami nem lenne egyértelmü, kérlek,irj a mailcímre, és kiegészítem. Válszod elöre is köszönöm.
Attila


Attila