Kerítés hátrább helyezése

Két Lotti # 2003.03.12. 12:38

Nem, nem és nem.

Azaz téged ezért kártalanítás illet meg, mert kisajátítják a tulajdonod egy részét.

Menj be az önkormányzathoz és védd meg az érdekeidet.

Ügyvéd - Társasági szakjogász

Warmer Zsuzsa # 2003.03.11. 14:05

3 évvel ezelött vettem egy bekerített telket.A kettövel feljebb lévö szomszédom, aki az Önkormányzatnál dolgozik, többször mondta, hogy adjak le 1m-nyi hosszúságú részt a telkemböl, hogy szélesebb legyen az utca, ami zsákuca 2 telekhez. Ez a sáv az én hosszú telkem esetén viszont szerintem a beépíthetöséget veszélyezteti.  Pár napja MINDEN ELÖZMÉNY NÉLKÜL kaptam egy levelet az Önkormányzat Vagyonigazgatóságától, amelynek lényege a következö:
'Az Önkormányzat elkészíttette az utca szabályozási tervét, felmérésre és kitüzésre került az új kerítés vonala.
30 napon belül szíveskedjenek a kerítést elbontani és a helyszínrajznak megfelelöen beljebb helyezni.'
Köteles vagyok-e ezt megtenni és jogszerü-e az ilyen eljárás? Hogy tüztek ki bármit is anélkül, hogy értesítettek volna? Köteles vagyok elfogadni a felmérést? Köteles vagyok ingyen lemondani a területröl? Egy kerítés áthelyezése igen nagy összeg,  a 30 napos határidö pedig nagyon rövid. Mindezt azért, hogy a szomszédom az én rovásomra járjon jól.