Kedves Lili!
Nagyon köszönöm a korrekt választ, már napok óta tépelődöm, ettől kezdve minden jobb lesz, mert tudom, mire számíthatok.
Sokat köszönhetek Önnek!
Üdvözlettel: Judit
jucus a derűs
Kedves Lili!
Nagyon köszönöm a korrekt választ, már napok óta tépelődöm, ettől kezdve minden jobb lesz, mert tudom, mire számíthatok.
Sokat köszönhetek Önnek!
Üdvözlettel: Judit
jucus a derűs
Kedves TszJudit!
A havi munkabéréből vagy jövedelméből nem vonhatják le a végrehajtás során a követelt összeget, mert nem Ön tartozik a követelt összeggel. Tekintettel arra, hogy a két ország között van jogsegély egyezmény valószínű a követelés behajtására is sor kerül majd., amely ebben az esetben közös tulajdonú ingóik lefoglalása vagy - az Ön különvagyonához nem tartozó - ingatlan árverés útján történő értékesítéséből történő kielégítéssel történhet. Tudom rossz ezeket a szavakat hallgatni, de jobb felkészülni. A házassági vagyonközösség megosztása korábban járható út lett volna, de a pénzügyi követelés bírósági útra terelését követően már nem, és ezt nem is javasolom. Válni pedig ezért - ha más oka nincs - nem kellene. Ha tudják a követelt összeget, kérhetnének részletfizetést is 'nehéz anyagi körülményeikre' való hivatkozással.
Üdvözlettel:
Lili
tszjudit írta - 2003.04.2 13:05
„A férjem 2 évig dolgozott hivatalosan Németországban, ahol lakást bérelt. A 2. évben a munkáltatója nem foglalkoztatta folymatosan, de a lakást fenntartotta(!), így több havi lakbérrel tartozik EURÓBAN. Már 8 hónapja itthon van, munkanélküli. Rendszeres jövedelemmel csak én rendelkezem. A lakástulajdonos jogi úton követeli az elmaradt bért. Amennyiben végrehajtásra kerül sor, tartanom kell-e attól, hogy az én fizetésemböl tiltják le? Van egy gyermekünk is, érte is felelösséggel tartozom. Váljak el??!”
Lili
A férjem 2 évig dolgozott hivatalosan Németországban, ahol lakást bérelt. A 2. évben a munkáltatója nem foglalkoztatta folymatosan, de a lakást fenntartotta(!), így több havi lakbérrel tartozik EURÓBAN. Már 8 hónapja itthon van, munkanélküli. Rendszeres jövedelemmel csak én rendelkezem. A lakástulajdonos jogi úton követeli az elmaradt bért. Amennyiben végrehajtásra kerül sor, tartanom kell-e attól, hogy az én fizetésemböl tiltják le? Van egy gyermekünk is, érte is felelösséggel tartozom. Váljak el??!
jucus a derűs
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02