macskavédelem


the big cat # 2003.04.03. 10:50

Be is lehet perelni az állatorvosi költségekért, de ha tényleg elpusztítja a macskát azt hiszem, hogy semmiféle kártérítés nem orvosolja a hiányt.

Így két dolgot javasolnék:

  1. Biztosítani kell, hogy a macska ne tudjon átjárni hozzá, így nem lehet probléma.
  2. Értésére adni, hogyha a macska megsérülne, vagy elpusztulna, őt fogjátok felelősnek tartani, és súlyos jogon kívüli következményekkel számolhat. Ezt a család egy díjbirkózóhoz legközelebb eső testalkatú tagja adja értésére. :)))

Na jó, ez utóbbi csak vicc, de hallottam már olyanokról akiknél bevált.

Két Lotti # 2003.04.03. 09:10

Csak jogon kívüli megoldásokat tudok javasolni...

Szerintem a legjobb vakondokat átdobni a kertjébe (pl. ha van retekágyása), és ügyelni arra, hgoy nálad viszont legyen vakondriasztó...

Na jó, fel is lehet jelenteni, az  állatkínzás asszem szabálysértés.


Ügyvéd - Társasági szakjogász

Ligeti # 2003.04.03. 08:19

Családi házban lakunk és egyetlen, két éves, kedvenc kandúr cicánkat a szomszédunk agyonveréssel fenyegeti, amiért nála is jeleket helyez el,kapar a veteményesében. Semmilyen állatot nem tart, mások cicáit is bántja. Ezt a mi cicánkat egyszer már úgy megütötte egy lapáttal, hogy majdnem elpusztult.Nagy anyagi áldozattal és a gondos állatorvosi kezelésnek köszönhetően tudtuk megmenteni. Nagylányunk már aludni sem tud nyugodtan, annyira félti a cicát. Mit lehetne tenni,-az ivartalanitást már elhatároztuk- hogy megakadályozzuk szomszédunk brutalitását?