ártatlanul ültem - kártérités?

nosmo king # 2003.04.08. 20:34

máris okosabb vagyok.  a kérdéseim egy részére választ kaptam.  köszönöm.  ha a többire is választ kapok még okosabb leszek.  egyébbként hivatalbol indult az eljárás és tudomásom szerint nics felrohato ok.

Béres-Deák Attila # 2003.04.08. 20:21

Azért, ha sikert akarsz elérni csak meg kellene egy ügyvédet keresni. A büntető eljárás irataiból lehet megállapítani, hogy mennyit érdemes perelni. Lényeges továbbá, hogy van e felróható magatartásod a gyanusítás kapcsán vagy nincs. Feljelentésre indult az eljárás vagy hivatalból? Ha feljelentésre mi volt a feljelentésben? Az ügyvédi munkadíj kb. a megítélt összeg 10%-a, de lehet előre fizetendő fix összeg a költségekre. Az ügy ismerete nélkül csak találgatni lehet.Ha pénzt akarsz szerintem minnél előbb landolj egy ügyvédi irodában! Itt sok mindenki elmondhatja az okosságát, de csupán azzal nem jutsz előbbre.

attika

nosmo king # 2003.04.07. 15:11

sajnos a dolog nem ennyire egyszerü.  ha ennyire egyszerü lenne nem irtam volna ide.

Hekatee # 2003.04.04. 17:48

Talán célszerű lenne azzal az ügyvéddel elkezdeni a konzultációt, aki a büntető ügyben a védelmedet ellátta.( gondolom ő eddig is mindent megtett azért, hogy a védelmedet megfeleleőn ellássa, eredményes is volt, hiszen szabadlábra helyeztek és veled szemben lezárták az ügyet, és vele nyílván kialakult a szükséges bizalmi viszony is, mely a sikeres megbízáshoz kell,- mindkét részről.)

nosmo king # 2003.04.04. 17:09

több mint hat honapot ültem elözetesben ártatlanul annak ellenére hogy kezdettöl tagadtam hogy bármi közöm lenne ahoz a büncselekményhez amivel meggyanusitottak.  most már papirom is van arrol hogy ártatlan voltam, ugyanis megszüntették az eljárást.  azt már tudom hogy kártalanitás jár!  ('b a rendelkezésre álló adatok alapján nem állapítható meg bünncselekmény elkövetése, illetöleg az, hogy a cselekményt a terhelt követte el.')  a következö dolgok érdekelnének:  P.L. mekkora összegre számithatok, (biztos van valamilyen gyakorlat vagy tapasztalat e téren)  jár-e kártérités arra az idöre amit már szabadlábon töltöttem de az érvényben maradt korlátozások miatt még vagy másfél évig nem tudtam dolgozni és emiatt másfél evnyi keresettöl estem el.  milyen ügyvédet válasszak, illetve az ügyvéd kiválasztásánál mire figyeljek oda nagyon, hiszen az ügyvédek sem egyformák.  az ügyvédek milyen dijazásért dolgoznak,(kb) itt állitolag nagy a szorás.  az eljárásnak milyen buktatoi vannak, ahol az ember jol bevihetik a sürübe akár a hatalom akár az ügyvéd részéröl.  ezekre kérek hasznos tanácsokat hamár a sitten töltött idöt nem lehet visszacsinálni legalább a legtöbb pénzt tudjam kisajtolni érte.  elöre is köszönök minden joszándéku hozzászolást