Átvert egy ügyvéd, mit tegyek? - Irathamisítás

balazs # 2003.04.29. 10:16

A történet a következo:

Néhány hónapja bejegyeztettünk egy Kft-t. Két ügyvéd közül választhattunk, az egyik - aki a korábbi ügyeinket is intézte - 70e forintot kért volna, a másik ügyvéd 40e forintot. Az olcsóbbat választottuk. Az ügyvezetonk az ügyvéddel szóban egyezett meg az árról, tanúk nélkül. Nekünk kellett legépelnünk az összes papírt, ráadásul pótlásokat kellett írnunk, mert az ügyvéd elrontotta a papírokat. Néhány hét múlva ért minket a meglepetés, ugyanis az ügyvéd a meghatalmazási papírra ráhamisított egy 200e forintról szóló összeget, és ezt most be akarja rajtunk hajtani.

Semmivel sem tudjuk bizonyítani, hogy nem volt rajta az aláírt papíron a 200e forint. Annyit tudunk csak felhozni, hogy nyilván nem választottuk volna a 200e forintos ügyvédet, ha más vállalta volna 70e forintért is.

Mit tegyünk? Ha bepereljük az ügyvédet, akkor mire számíthatunk?

Rexor # 2003.04.29. 14:49

Azt hiszem kétoldalú a dolog, mivel az ügyvéd sem tudja bizonyítani a 200.000 Ft-os követelést. Ha meg nagyon szívózik, a magánokirathamisítás bűncselekménynek minősül. Szerintem a bíróság nem nagyon fogadna el bizonyító erejűnek egy meghatalmazást, amire rá van nyomva egy összeg. Mondjuk ekkora összegnél tényleg nem árt óvatosabbnak lenni, és írásbeli szerződést kötni. Véleményem szerint ne fizessetek semmit (még az eredeti díjat sem), menjen nyugodtan bíróságra (ha meg meri tenni).

Béres-Deák Attila # 2003.04.29. 17:39

A helyzet az, hogy a meghatalmazás nem szerződés. Az a meghatalmazó egyoldalú akaratnyilatkozata, amely az ügyvédet jogosítja az ügyben eljárni, de nem kötelezi. Tekintettel arra, hogy nem szokás a meghatalmazáson a megbízási díjat feltüntetni, így annak bizonyító ereje nem nagyon van. Szerintem is be kell lóbálni. De érdemes az ügyvédi kamaránál is megpiszkálni az ügyet.
Egyébként megdöbbentő, hogy milyen piti módon akarnak egyesekplussz jövedelemhez jutni!

attika

balazs # 2003.04.29. 20:38

Köszönöm a hozzászólásokat, sokat segítettek! Holnap kikérjük a papírokat a cégbíróságról, az ügyvédi kamarával már felvettük a kapcsolatot. Sikerült egyéb bizonyítékot is találni az ügyvéd ellen, ha befejeződik az ügy, akkor leírom, hogy mi lett a vége.

balazs # 2003.05.06. 16:28

A bizonyítékaink közvetett bizonyítéknak számítanak, és így semmi esélyünk nincsen. Kénytelenek vagyunk kifizetni a pénzt. Itt a vége.

Szatmári Nóra (törölt felhasználó) # 2003.05.15. 21:48

Kedves Balazs,

Kerlek keresd meg a 'Segitség, átvert egy ügyvéd' cimü topicot. Egy ideje oda nem irtam, mert teljesen feleslegesenek tartom ügyvédekkel megbeszelni, hogy átvert egy ügyvéd. Ugysem segitenek, söt...
es ezen a honlapon  - http://www.picpost.hu/…iewtopic.php?t=14 - irtam le a fejlemenyeket, aki elolvassa, az elotte kapaszkodjon meg...